Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου


         Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου σε συνάντηση την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου  και ώρα 14.00 μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (A.003) στο κυλικείο Βιβλιοθήκης, με θέμα:

 • Συντονισμός – Οργάνωση για την συμβολική κατάληψη της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου –ημέρα πανεργατικής απεργίας– και την συμμετοχή στη συνέχεια στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φορείς της πόλης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης να στηρίξει ο Σύλλογος τα μέλη του που για τα έκτακτα φοροεισπρακτικά μέτρα θα δηλώσουν «Δεν Πληρώνω», σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
 • Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ. Αν δεν πληρωθεί έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1% κάθε μήνα. Άρα αν κάποιος καθυστερήσει να πληρώσει έστω και ένα ή δυο μήνες, για συμβολικούς λόγους, η προσαύξηση είναι μικρή.
 • Για την περίπτωση κυρώσεων (αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί), τα site εφοριακών που ενημερώνουν για το θέμα αναφέρουν ότι αυτές μπορούν να εφαρμοστούν μόνο για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.
 • Το κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφορά τη Δήλωση Αντίθεσης και Αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ σας αποστέλλεται συνημμένο.
Όσοι αποφασίσετε να μην πληρώσετε, τουλάχιστον για το άμεσα προσεχές διάστημα μπορείτε να:
 • Συμπληρώσετε τη δήλωση αντίθεσης-αδυναμίας (Eίναι διαθέσιμη σε μορφή MS-Word εδώ)
 • Να την παραδώσετε στη συνάδελφο Σούλα Κραουνάκη στην Τεχνική Υπηρεσία (τηλ. 7712) μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα που λάβατε, ώστε η κατάθεσή της στη ΔΟΥ να γίνει συλλογικά.
 • Να κρατήσετε οι ίδιοι ένα αντίγραφο του εκκαθαριστικού για την περίπτωση που στο μέλλον αποφασίσετε (ή μπορέσετε) να πληρώσετε την εισφορά. 
 • Αν και όταν αποφασίσετε να πληρώσετε την έκτακτη εισφορά, μπορείτε παράλληλα να καταθέσετε στη ΔΟΥ την Δήλωση Επιφύλαξης, (Eίναι διαθέσιμη σε μορφή MS-Word εδώ) που αφορά το δικαίωμα να διεκδικήσετε στο μέλλον αυτό το ποσό εφόσον η καταβολή του κριθεί αντισυνταγματική.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ
 • Ο 1ος λογαριασμός στον οποίο θα έχει προστεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας, θα έρθει μέσα στον Οκτώβρη. Ας γνωρίζουμε ότι έχουμε 85 μέρες περιθώριο από την επίδοσή του για να τον εξοφλήσουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.
 • Όποιος αποφασίσει να αρνηθεί την καταβολή του φόρου μπορεί να πληρώσει μόνο το ποσό για την  παροχή ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (στεγάζεται στον 2ο όροφο της ΔΟΥ Ρεθύμνου) και στη συνέχεια να προσκομίσει στη ΔΕΗ τη σχετική απόδειξη, μαζί με το λογαριασμό του.
 • Η σύμβαση που ο καθένας μας έχει με την ΔΕΗ αφορά μόνο την παροχή ρεύματος και όχι τους φόρους. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά στην συνέχεια.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 26-09-2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο
Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν σε προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να συζητήσουν τις δράσεις και κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νέο μισθολόγιο, τις προοπτικές εργασιακής εφεδρείας και απολύσεων, τα έκτακτα φορολογικά μέτρα.
Η συνισταμένη των τοποθετήσεών τους συνοψίζεται στα παρακάτω σημεία:
 • Τα μέτρα του μνημονίου δεν πείθουν κανέναν ούτε για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά ούτε για τις προθέσεις τους. Στόχος τους δεν είναι να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, αλλά να χτυπηθεί κάθε εργασιακή κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών, να σταματήσει η παροχή δημόσιων αγαθών, να ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος. Στον πόλεμο που μας είπαν ότι βρισκόμαστε, η επίθεση γίνεται στους εργαζόμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους. Γι’ αυτό μας έχουν απέναντί τους.
 • Στον αγώνα για εργασία και αξιοπρέπεια δεν χωρούν διαχωρισμοί ανάμεσα σε κατηγορίες εργαζομένων. Στις καλλιεργούμενες αντιθέσεις και διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανάμεσα σε δημοσίου δικαίου, αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου υπαλλήλους, ανάμεσα σε εργαζόμενους με υψηλά και χαμηλά προσόντα, ανάμεσα σε απαραίτητους και πλεονάζοντες, αντιτάσσουμε ένα συλλογικό «εμείς», χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς ατομικισμούς.
 • Στο πλαίσιο αυτό, θα επιδιώξουμε την επαφή και τον συντονισμό με άλλους εργαζόμενους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάνοντας την αρχή με τους συλλόγους διοικητικών υπαλλήλων σε άλλα Πανεπιστήμια, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης – Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων στο Ηράκλειο, Σύλλογο ΕΤΕΠ, Ενιαίους Φορείς Διδασκόντων και φοιτητές. Στο ίδιο πνεύμα, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία με την Πρυτανική Αρχή προς την κατεύθυνση της συνεννόησης για τις αμοιβαίες ανησυχίες μας και της συντονισμένης και από κοινού ανάληψης δράσης.
Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων, η Συνέλευση αποφάσισε για το άμεσα προσεχές διάστημα τις ακόλουθες δράσεις:
 • Την έμπρακτη στήριξη των μελών του Συλλόγου που για τα έκτακτα φοροεισπρακτικά μέτρα θα δηλώσουν «Δεν Πληρώνω το Χαράτσι», μέσω της συλλογής των δηλώσεων και “μπιλιέτων” από ομάδα συναδέλφων και της μαζικής τους κατάθεσης-επιστροφής στη Δ.Ο.Υ. από το Δ.Σ.
 • Τη συμβολική κατάληψη από τους διοικητικούς υπαλλήλους της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου –ημέρα πανεργατικής απεργίας– και την συμμετοχή στη συνέχεια στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φορείς της πόλης. Το κάλεσμα για στήριξη της κατάληψης και από τις άλλες συλλογικότητες του Πανεπιστημίου.
 • Την συμπαράσταση, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στην υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου μας Μαρίνα Δημητριάδου, που διώκεται δικαστικά για την ρίψη αυγού στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.
 • Την καταγραφή των παραπάνω υπό μορφή ψηφίσματος που θα επιδοθεί στους πολιτειακούς εκπροσώπους του Νομού.

Εγώ ήμουν η αυγοβόλος

       Η θέση της Υποψήφιας διδάκτορος στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου μας Μαρίνας Δημητριάδου, για την επίθεση με αυγό στον Υφυπουργό Μ. Όθωνα μέσα από το προσωπικό της blog.
Περισσότερα εδώ : http://augobolos.blogspot.com

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

Η Ελλάδα στο επίκεντρο μίας φανταστικής ιστορίας συνωμοσίας, στην οποία συμμετέχουν οι Η.Π.Α. και η Γερμανία, με στόχο την απόκρυψη των προβλημάτων τους, καθώς επίσης την ηγεμονία της πλουσιότερης ηπείρου του πλανήτη

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-09-25-23-00-02-2011092541462/

Βασίλης Βιλιάρδος
http://twitter.com/#!/ViliardosV
Αθήνα, 25. Σεπτεμβρίου 2011 

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο Πέμπτη 22/9 στο Δημαρχείο 6.30

    Στην ανοικτή συνέλευση εργαζομένων, φορέων και πολιτών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/9 στο Εργατικό Κέντρο με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των Άβάθμιων Σωματείων , αποφaσίστηκαν τα εξής :
  1. Θεωρούμε ότι με τα ληστρικά , εξοντωτικά , άδικα και παράνομα «χαράτσια» που απαιτεί εκβιαστικά η κυβέρνηση , θα δοθεί η «χαριστική βολή» στην κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση, την ανεργία, την ανέχεια και τη φτώχεια.
Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να επιβάλλει τέτοια μέτρα «κοινωνικής λεηλασίας» , κατά παράβαση κάθε αρχής δικαίου, ισονομίας  και αναλογικότητας.
Η τραγική οικονομική κατάσταση των μισθωτών του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων και κυρίως  των ανέργων δεν  αφήνει κανένα περιθώριο να καταβληθούν  αυτά τα νέα «χαράτσια». 
Οι πολίτες και δεν μπορούν και δεν πρέπει να πληρώσουν. Οφείλουν για λόγους όχι μόνο πραγματικής αδυναμίας αλλά και για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού να αρνηθούν τον εκβιασμό. Να απαιτήσουν να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι, να σταματήσει η νόμιμη φοροαπαλλαγή των υψηλών εισοδημάτων , των τραπεζών , των εφοπλιστών , των offshore  εταιρειών, των χρηματιστηριακών κερδών , της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας .
Τα Σωματεία εργαζομένων , οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί  φορείς οφείλουν μέσα από γενικές συνελεύσεις , συζήτηση και ενημέρωση να οργανώσουν τη συλλογική μας αντίδραση στην κυβερνητική φοροεπιδρομή.  
   2.  Στηρίζουμε τη συμβολική κατάληψη της Αντιπεριφέρειας την Πέμπτη 22/9 12μ. που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες και τις Διευθύνσεις της.
   3.  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , τους πολίτες και τους φορείς του Ρεθύμνου σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των κυβερνητικών μέτρων την Πέμπτη 22/9 6,30μμ στο Δημαρχείο .
    4. Συγκροτούμε μια ανοικτή Συντονιστική Επιτροπή με τη συμμετοχή πολιτών  από όλους τους εργασιακούς και επαγγελματικούς χώρους, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να οργανωθεί αποτελεσματικά η συλλογική πολιτική ανυπακοή .   
   5. Διοργανώνουμε την Τετάρτη 28/9 στις 7μμ στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη συνέλευση εργαζομένων και πολιτών για να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις.   

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ Δ.Σ.

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση και ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30 μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (A.003) στο κυλικείο Βιβλιοθήκης, με θέμα:

Δράσεις και κινητοποιήσεις απέναντι
• Στο νέο μισθολόγιο
• Τις προοπτικές εργασιακής εφεδρείας και απολύσεων
• Τα έκτακτα φορολογικά μέτρα
Το κλίμα ανησυχίας ή και φόβου που έχει διαμορφωθεί 
πρέπει να αντιμετωπιστεί με την παρουσία όλων μας!!!
 Εκ του Δ.Σ.

Κατάληψη κτιρίου Περιφέρειας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η συγκέντρωση των εργαζομένων του Δημοσίου που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.30 στην αίθουσα του πρωην Νομαρχιακού Συμβουλίου στο κτίριο της Περιφέρειας (ενόψει νέου μισθολογίου-έργασιακής εφεδρείας-νέων φορολογικών μέτρων)  αποφασίστηκε η κατάληψη-περικύκλωση του κτιρίου της Περιφέρειας για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00. Παρακαλείστε λοιπόν όλοι-ες να δώσουμε δυναμικό παρόν στην κατάληψη της Περιφέρειας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Μάνος Α. Νικολουδάκης.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Κ.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:
http://news.uoc.gr/news/19-09-11/misthodosia.pdf

Κάλεσμα σε δίαφορες εκδηλώσεις

 1. Για αύριο Τρίτη 20/9 στις 2.30 μ.μ. στον τελευταίο όροφο του κτιρίου της παλιάς Νομαρχίας, κάποιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας έχουν πάρει την πρωτοβουλία να καλέσουν σε συζήτηση υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες για να σχεδιάσουν δράσεις και αντιδράσεις.
   
 2.  Επίσης, για αύριο Τρίτη 20/9 στις 8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, το Συντονιστικό Α΄βάθμιων Σωματείων έχει καλέσει ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων και φορέων.
   
 3. Τέλος, για μεθαύριο Τετάρτη 21/9 στις 8.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη υπάρχει κάλεσμα για λαϊκή συνέλευση από τους Αγανακτισμένους Ρεθύμνου.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αναρτήσεις σε τοπικές εφημερίδες 16-09-2011

Αντιδρούν στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ)

http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=24390&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=39 
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011
  
Νέος νόμος και περικοπές τα φλέγοντα ζητήματα στην πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Π.Κ.
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ)
16/09/11

Δεκαεννέα φορείς της Κρήτης στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ) 
http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=24384&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=39

 

Εκδήλωση Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, 6.00 μ.μΕκδήλωση που διοργανώνει το συντονιστικό κατάληψης 
των φοιτητών με ομιλητή τον Σπύρο Λαπατσιώρα, λέκτορα 
στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και θέμα 
"Τι θα ζούμε σε 10 χρόνια" 
σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, 6.00 μ.μ., 
στο αμφιθέατρο Δ3-7Α


Γενικά για τις δραστηριότητες των φοιτητών μας 
μπορούμε να ενημερωνόμαστε από το blog  τους
http://katalipsirethimnou.blogspot.com/

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 13/9


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο
Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η στάση μας απέναντι στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ δεν διαμορφώνεται με βασικό κριτήριο τους όρους εργασίας μας. Οι όροι εργασίας μας έχουν ήδη δεχτεί πλήγμα, αφού:
 • Η χρόνο με τον χρόνο μειούμενη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως και όλων των δημόσιων φορέων, καθιστά αδύνατη την κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών λειτουργικών δαπανών.
 • Οι υπηρεσίες στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου αποψιλώνονται σταδιακά τα τελευταία χρόνια από το προσωπικό τους, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση των καθηκόντων μας.
 • Οι μισθοί μας έχουν πάρει τον κατήφορο, κατ’ εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής.
 • Απαξιωνόμαστε καθημερινά μέσα από τις αφοριστικές ρητορείες των κυβερνώντων για κηφήνες δημοσίους υπαλλήλους, που ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό και σπαταλούν τα χρήματα των φορολογουμένων.
 • Το γεγονός ότι κατέχουμε ακόμα τις θέσεις εργασίας μας έχει αναχθεί σε αμάρτημα που πρέπει να τιμωρηθεί με την περίφημη «εργασιακή εφεδρεία», δηλαδή με απολύσεις.
Ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ δεν επιδεινώνει την κατάσταση για εμάς περισσότερο απ’ ότι για τους άλλους εργαζόμενους. Δεν τον διαβάζουμε με βάση «φτηνά συντεχνιακά συμφέροντα», προσφιλής χαρακτηρισμός για το κίνητρο όποιου αντιδρά στα κυβερνητικά μέτρα.
Πράγματι, ο νέος νόμος αλλάζει το Πανεπιστήμιο που ξέραμε, γεγονός για πολλούς θετικό – κανείς δεν θα διαφωνήσει πως η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χρειαζόταν αλλαγές. Δυστυχώς αυτό που φέρνει στη θέση του δεν θα έχει καμιά σχέση με το δημόσιο, δημοκρατικό και μαζικό στην πρόσβαση φοίτησης πανεπιστήμιο, που υπηρετεί την έρευνα, τη γνώση και την αναζήτηση της αλήθειας.
Ο νόμος 4009/2011 για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:
 • Δεν φέρνει ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στην κοινωνική λογοδοσία, αλλά ανοιχτό στον έλεγχο της αγοράς. Ένα πανεπιστήμιο που θα συντηρεί την ύπαρξή του πουλώντας, μέσω του προβλεπόμενου Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, υπηρεσίες κατάρτισης και δια βίου μάθησης στους πολίτες, καθώς και υπηρεσίες έρευνας στις επιχειρήσεις.
 • Καταλύει κάθε έννοια ακαδημαϊκής κοινότητας με τη μη συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού στην εκλογή των οργάνων διοίκησής του, αλλά και την εξάλειψη της φοιτητικής συμμετοχής.
 • Προετοιμάζει το έδαφος για συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΑΕΙ και για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού τους.
 • Μαρτυρά την απόφαση της πολιτείας να αποποιηθεί σταδιακά της υποχρέωσής της για παροχή δημοσίων αγαθών, όπως είναι η παιδεία.
Επειδή θεωρούμε πως όλα τα παραπάνω αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους και τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, αλλά τον κάθε πολίτη:
 • Καλούμε την Πρυτανική Αρχή να συνεργαστεί με όλους, ώστε να αποσαφηνιστεί και οριοθετηθεί η στάση του Ιδρύματος απέναντι στο νόμο και τα ζητήματα εφαρμογής του.
 • Ζητάμε την επανεξέταση του νόμου, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των Συνόδων Πρυτάνεων, τις επιφυλάξεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για αντισυνταγματικές διατάξεις, την κριτική και τις προτάσεις των ακαδημαϊκών.
 • Θεωρούμε κοινούς τους προβληματισμούς της ακαδημαϊκής κοινότητας και θα συμμετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
 • Είμαστε αλληλέγγυοι, ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ως πολίτες και ως γονείς, με τις ανησυχίες, τους αγώνες και τη στάση των φοιτητών μας.
  

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Επικαιροποίηση των στοιχείων της απογραφής

H εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφορικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων της απογραφής. Εφόσον έχουν υπάρξει αλλαγές/μεταβολές στα στοιχεία που είχατε καταχωρήσει αρχικά με την απογραφή σας, θα πρέπει να εισέλθετε στην εφαρμογή της απογραφής   https://apografi.gov.gr/ap και να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις,
χρησιμοποιώντας: 

α) τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet και τον ΑΦΜ (ισχύει γι' αυτούς που έχουν υποβάλλει  ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση και έχουν αποκτήσει κωδικό TAXISnet),

διαφορετικά

β) τον αριθμό ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος του οικονομικού έτους 2010 και τον ΑΦΜ σας. 

Παρακαλώ δείτε το συνημμένο αρχείο που βρίσκεται στην παρακάτω υπερ-σύνδεση :
http://news.uoc.gr/news/13-09-11/apografi.pdf

Από το Τμήμα Β' Προσωπικού ΠΚ

Εργασιακή εφεδρεία σε 151 φορείς


Το πρώτο κύμα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο έρχεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα αφορά τουλάχιστον το 10% του προσωπικού 151 οργανισμών. Πρώτοι υποψήφιοι προς εφεδρεία, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, θα είναι όσοι εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα ή βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.
Την εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιείται το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, απέστειλε την Δευτέρα, ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός, στις 151 ΔΕΚΟ. Οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ πρέπει να αποστείλουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου, στην ειδική γραμματεία, καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων ανά ΔΕΚΟ.  

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 13-9-11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο καλεί όλα τα μέλη του σε νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 14.00, στην αίθουσα Δ1.Α (λόγω έλλειψης απαρτίας της συνέλευσης 9/9/11), με θέματα:
 • Νέος νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  ( Διαμόρφωση θέσεων του Συλλόγου)
 • Ανάδειξη εκπροσώπων σε Σύγκλητο και Πρυτανικό Συμβούλιο
  ( Δήλωση υποψηφίων )
Το Ίδρυμα θα βρίσκεται σε κατάληψη την ημέρα της Συνέλευσης θεωρούμε πως όχι μόνο δεν αποτελεί λόγο αναβολής της, απεναντίας κάνει πιο επιτακτική την πραγματοποίησή της.
----------------------------------------------------------
Εκ του Δ.Σ.
Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Κρήτης Ρεθύμνου
E-mail : sylreth@uoc.gr
Web : www.sylreth.blogspot.com
----------------------------------------------------------

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση : Βήμα Διαλόγου για το Νέο Νόμο Πλαίσιο

    Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος αλλάζει ριζικά τη δομή, τη λειτουργία και την οργάνωση των πανεπιστημίων. Η εφαρμογή του είναι ένα ανοικτό θέμα. Η πρυτανεία, θέλοντας να συμβάλει στην ενεργοποίηση όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας και στην αναγκαία συνεργασία, ανοίγει στο Διαδικτυακό Τόπο του Πανεπιστημίου Κρήτης "Βήμα Διαλόγου για το νέο Νόμο Πλαίσιο"
http://www.uoc.gr/nomos_plaisio/dialogNP.htm

      Θα θέλαμε να παροτρύνουμε τα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης να καταθέσουν εποικοδομητικές προτάσεις, αποφεύγοντας τις "δίκες προθέσεων" προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Μπορείτε να στέλνετε επώνυμα κείμενα ή θέσεις Συλλόγων, αλλά όχι παρατάξεων, στον κ. Κυριάκο Παπαδάκη (kyriakos@mmlab.uoc.gr)

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 09/09/11

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 12.30, στην αίθουσα Δ2β (δίπλα στο τηλεφωνικό κέντρο), με θέματα:
 • Νέος νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - διαμόρφωση θέσεων του Συλλόγου.
 • Ανάδειξη εκπροσώπων σε Σύγκλητο και Πρυτανικό Συμβούλιο.

Καθώς η συγκυρία δεν αφήνει χρονικά περιθώρια για μετάθεση της Συνέλευσης λόγω έλλειψης απαρτίας, παρακαλούμε για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. 
Το ενδεχόμενο να βρίσκεται το Ίδρυμα σε κατάληψη την ημέρα της Συνέλευσης θεωρούμε πως όχι μόνο δεν αποτελεί λόγο αναβολής της, απεναντίας κάνει πιο επιτακτική την πραγματοποίησή της.

Το Δ.Σ.

Ανακοινώση ΠΚ


Ανακοίνωση από την νέα πρυτανική αρχή του ΠΚ
Είναι διαθέσιμη σε μορφή PDF εδώ...Ο Νέος Νόμος Πλαίσιο για τα ΑΕΙ


"Δοµή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυµάτων"

Από τα επίσηµα Πρακτικά της Σ΄, 30 Αυγούστου 2011,
Συνεδρίασης της Ολοµέλειας της Βουλής, στην οποία
ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόµου:

Είναι διαθέσιμο σε μορφή PDF εδώ...