Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Κατάληψης 1 Δεκ. 2011


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ισοπέδωση της κοινωνίας και των εργαζομένων, αποφάσισε να προχωρήσει σε

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΑΛΛΟΥ
την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011
ημέρα πανεργατικής απεργίας

Αντιδρούμε στην εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τα αλλεπάλληλα «χαράτσια» και ενάντια σε όλα τα κυβερνητικά - μνημονιακά μέτρα σε βάρος των πολιτών. Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο απευθύνει κάλεσμα για στήριξη της κινητοποίησης των διοικητικών του υπαλλήλων και από τις άλλες συλλογικότητες του Πανεπιστημίου (Συλλόγους ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, Ενιαίους Φορείς Διδασκόντων και Συλλόγους Φοιτητών – Μεταπτυχιακών )

Συμμετέχουμε μαζί με όλους τους συμπολίτες μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φορείς της πόλης,  με πορεία από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι το κέντρο του Ρεθύμνου.

ΨΗΦΙΣΜΑ για την υπόθεση των καταλογισμών εις βάρος μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης

   Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011, εκφράζει την συμπαράστασή της στους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι καλούνται να δικαστούν στις 2 Δεκεμβρίου στο Εφετείο Κρήτης για την υπόθεση των καταλογισμών του Υπουργείου Οικονομικών.

  Οι διοικητικοί υπάλληλοι γνωρίζουν καλά ότι οι ενέργειες των εγκαλούμενων καθηγητών δεν αφορούσαν ατομικές τους κρίσεις ή προσωπικά τους συμφέροντα, αλλά προέκυψαν σε συνέχεια αποφάσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και σχετικών αιτημάτων της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στόχο τους αποτελούσε η αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, η επίλυση πολλών εκ των οποίων συνεισέφερε στην ανάπτυξη του ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


ΚΟΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 ΩΡΕΣ: 9:ΟΟ - 14:ΟΟ


Οι φοιτητικές ομάδες εθελοντικής αιμοδοσίας των πανεπιστημίων:

Αθηνών (Αιμοπετάλιο),
Ηρακλείου (ΟΦΕΑΚ),
Θεσσαλονίκης (Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας)
Ιωαννίνων (ΦΟΕΑ),
Ρεθύμνου (Φυλή εξ αίματος),

σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ),
διοργανώνουν για πρώτη φορά, κοινή ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας με σύνθημα
''ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ''
ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας του «διατάγματος Παυλόπουλου» έθεσε ο Ι.Τέντες

Για την μονιμοποίηση συμβασιούχων
Δημοσίευση: 17 Νοε. 2011
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231138167
Αθήνα
Ζήτημα αντισυνταγματικότητας μεταβατικής διάταξης του «Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004) που επέτρεψε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων έθεσε αιφνιδιαστικά ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, παρ' ότι η επίμαχη διάταξη έχει κριθεί συνταγματική από τις Ολομέλειες του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας [το ΣτΕ τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης διάταξης με γνωμοδότησή του κατά την επεξεργασία του επίμαχου διατάγματος το έτος 2004).

Ειδικότερα, ο κ. Τέντες υποστήριξε ότι το άρθρο 11 του Διατάγματος Παυλόπουλου που προβλέπει ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις οι διαδοχικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου είναι αντισυνταγματικό.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 11 αναφέρει: «Διαδοχικές συμβάσεις οι οποίες έχουν συναφθεί πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάγματος [19/7/2004] και είναι ενεργές έως την έναρξη ισχύος αυτού, συνιστούν εφεξής σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: Συνολική χρονική διάρκεια διαδοχικών συμβάσεων τουλάχιστον 24 μηνών έως την έναρξη ισχύος του διατάγματος, ανεξαρτήτως αριθμού ανανεώσεων συμβάσεων ή τρεις τουλάχιστον ανανεώσεις πέραν της αρχικής συμβάσεως με συνολικό ελάχιστο χρόνο απασχολήσεως 18 μηνών μέσα σε συνολικό χρονικό διάστημα 24 μηνών από την αρχική σύμβαση».

Ο κ. Τέντες τόνισε ότι το άρθρο 11 του ΠΔ είναι αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Παράλληλα, επισήμανε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ότι «το άρθρο 11 κινείται στην αποκρουόμενη από το Σύνταγμα λογική της πρακτικής του παρελθόντος των "τακτοποιήσεων" και των "μετατροπών"». Εξάλλου, ο κ. Τέντες ανέφερε ότι η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου «δεν επιβάλλεται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου της 28/6/1999».

Παρ' όλα αυτά, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμφώνησε με τη δικαίωση από το Εφετείο συμβασιούχου εργαζομένης στο ΤΕΙ Λαμίας.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου από το Β2 Εργατικό Τμήμα του ίδιου δικαστηρίου, λόγω διαφοράς μίας ψήφου. Ο κ. Τέντες, πάντως, (ανεξάρτητα από την ένστασή του για αντισυνταγματικότητα του άρθρου 11 του Π.Δ. 164/2004) τάχθηκε με την άποψη της μειοψηφίας του Β2 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που έκρινε ότι η συμβασιούχος προσελήφθη προς κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας συνολικής διάρκειας 24 μηνών. Δηλαδή η μειοψηφία του Εργατικού Τμήματος, τάχθηκε υπέρ της δικαίωσης της συμβασιούχου του ΤΕΙ Λαμίας.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την σχετική απόφασή της.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  ΑΔΕΔΥ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ      
Ρέθυμνο, 15-11-2011                            Αρ. Πρ.:  19                                   
Ταχ. Δ/νση: Δημοκρατίας 1            
Τ.Κ. 74100 Ρέθυμνο
Πληροφορίες: Δερεδάκης Νικόλαος
                                                           ΠΡΟΣ:
Τηλέφωνα  :  28310 52808               1) Εργαζόμενους Νομού Ρεθύμνης
FAX.             :    28310 29296           2) Μ.Μ.Ε.  Ρεθύμνου
e-mail: deredakis@yahoo.gr                                                                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Μπορεί η χώρα να άλλαξε πρωθυπουργό και κυβέρνηση, αλλά οι αντιλαϊκές και φοροεισπρακτικές πολιτικές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Τις τελευταίες ημέρες οι συμπολίτες μας έλαβαν μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ και το επαίσχυντο και αντισυνταγματικό χαράτσι του τέλους ακίνητης περιουσίας. Ένα χαράτσι που επιβλήθηκε επί δικαίων και αδίκων χωρίς καμιά πρόβλεψη για ασθενείς οικονομικά ομάδες που πλήττονται σήμερα ακόμη περισσότερο λόγω της οικονομικής κρίσης και της παρατεταμένης ύφεσης που μαστίζει τη χώρα. Ένα χαράτσι που επιβλήθηκε οριζόντια, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματος του κάθε πολίτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών αδυνατεί να πληρώσει και αυτό φόρο. Και το ανάλγητο κράτος, επιδεικνύοντας μια άνευ προηγουμένου κοινωνική αναλγησία,  είναι αποφασισμένο να διακόψει το ρεύμα, το πολυτιμότερο ίσως κοινωνικό αγαθό, στα νοικοκυριά που δεν θα πληρώσουν.
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου αποφάσισαν να προβούν σε συμβολική κατάληψη του καταστήματος της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 08:30 το πρωί.
Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στην κατάληψη.
ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Από την Εκτελεστική Γραμματεία
Του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ για την πορεία του Πολυτεχνείου

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2011:
  • το ψωμί λείπει από χιλιάδες οικογένειες
  • η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού
  • η δημόσια παιδεία εκτελείται από τα «τανκς» των μνημονίων και τα συμφέροντα των τραπεζιτών
  • οι ελευθερίες μας περιστέλλονται, η δημοκρατία τσεκουρώνεται και τα δικαιώματα μας καταργούνται στο όνομα της κυριαρχίας των αγορών
  • έχουμε «νέα» κυβέρνηση ετερόκλητης σύνθεσης, πέρα από κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και λαϊκής συγκατάθεσης, με μια αποστολή: να παραδώσει τη χώρα για τα επόμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια ―και όχι μόνο― στους διεθνείς και ντόπιους τραπεζίτες
  • η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η Τρόικα ορίζουν καθοριστικά, ανοιχτά και χωρίς μάσκες, την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της χώρας μας

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Συγκέντρωση – Πορεία για το Πολυτεχνείο
Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011, ώρα 6μμ
στο Δημαρχείο


ΕΛΜΕ Ρεθύμνου