Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Στάση εργασίας Πέμπτη 29.3 - Συλλαλητήριο Νοσοκομείο

Ρέθυμνο, 27-03-2012

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ  ΤΜΗΜΑ  ΑΔΕΔΥ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Κιλελέρ 4
Τ.Κ. 74100 Ρέθυμνο
Πληροφορίες: Δερεδάκης Νικόλαος
Τηλέφωνα : 28310 52808 - 6978200399
FAX. : 28310 29296
e-mail: deredakis@yahoo.gr
http://adedyreth.blogspot.com

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης διαμορφώνονται, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, συνθήκες ανέχειας, φτώχειας και εξαθλίωσης για μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, η μνημονιακή αντιμετώπιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της ασφάλισης υγείας, έχουν ήδη φέρει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, οι οποίοι πλέον στερούνται του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην παροχή υπηρεσιών Υγείας από το Κράτος.
Οι συνεχείς περικοπές και οι περιορισμοί σε φάρμακα και παροχές, οι μειώσεις στη χρηματοδότηση και η συμπίεση των προϋπολογισμών τόσο των νοσοκομείων όσο και του ΕΟΠΥΥ, δημιουργούν ασύλληπτες και τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους πολίτες.
Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις Υγειονομικών Σχηματισμών -Νοσοκομείων και Υγειονομικών Μονάδων– γίνονται με μοναδικό κριτήριο τη δραστική περιστολή δαπανών και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Τρόικας και των δανειστών, χωρίς να εξετάζονται οι πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε υπηρεσίες Υγείας. 
Η τραγική έλλειψη νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, ως αποτέλεσμα του παγώματος των προσλήψεων και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ανατροπών των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και του κλίματος τρομοκράτησης των εργαζομένων που αυτές δημιούργησαν, έχουν μετατρέψει σε οριακές και επικίνδυνες  τις συνθήκες λειτουργίας των Υπηρεσιών Υγείας.
Αποτέλεσμα είναι η Υγεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μετατρέπονται σταδιακά σε είδος πολυτελείας, καθώς δημιουργούνται αποκλεισμοί στην περίθαλψη τόσο των εργαζομένων όσο και των απόρων, ανέργων, φτωχών ή ανασφάλιστων συνανθρώπων μας.
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, ακροβατούν καθημερινά, ανάμεσα στους δικαίως εξοργισμένους πολίτες, με καταρρακωμένο ηθικό, εξαιτίας τόσο των απαράδεκτων συνθηκών μέσα στις οποίες καλούνται να εργαστούν, όσο και των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ως αποτέλεσμα των μισθολογικών περικοπών. Τα αρνητικά εκκαθαριστικά, αλλά και το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των εργαζομένων, αντί να αμείβεται με αξιοπρεπή τρόπο για τις υπηρεσίες που προσφέρει, υποχρεώνεται να καταβάλλει και επιστροφές, αποτελεί πλέον καθεστώς. Ταυτόχρονα, η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή εφημεριών και υπερωριών έχουν εξωθήσει ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό σε επισχέσεις εργασίας και κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας, αντί να οδηγούν στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, οδηγούν στην πλήρη αποδιοργάνωση, στη διάλυση, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.
Πίσω από τις εικόνες χάους και ταλαιπωρίας βρίσκεται η πιο άθλια πολιτική, θύματα της οποίας είμαστε όλοι εμείς, πολίτες, εργαζόμενοι, πάροχοι και χρήστες υπηρεσιών Υγείας.
Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της διαγραφής του επαχθούς χρέους ενάντια στα συμφέροντα των Τραπεζών και των Πολυεθνικών, οι οποίες αφού κέρδισαν, οδηγώντας μας στον υπερβολικό δανεισμό, τώρα προστατεύουν τα κέρδη τους, θυσιάζοντας ακόμα και το πολύτιμο αγαθό της Υγείας, θα είναι διαρκής.
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, την Πέμπτη 29 Μαρτίου, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου. Καλεί όλα τα μέλη της να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Ρεθύμνου για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των Νοσοκομειακών γιατρών που έχουν εξωθηθεί σε επίσχεση εργασίας.

Την ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012,
όλοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου
Διεκδικούμε ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό Σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Ο Πρόεδρος                        Η Γραμματέας
Νίκος Δερεδάκης                    Κοτζάκη Ειρήνη


Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Όλοι στην παρέλαση της 25 Μαρτίου την Κυριακή στις 11:00 πμ στο Κολωνάκι


Όλοι στην παρέλαση της 25 Μαρτίου την Κυριακή στις 11:00 πμ στο Κολωνάκι (απέναντι από το Mammy's).  Αυτήν την Κυριακή να παρελάσει ο λαός ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και τους εκπροσώπους τους. 


Να γίνει η 25η Μαρτίου αρχή για έναν Παλλαϊκό ξεσηκωμό. 
Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου, που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, έδειξαν με τον πιο καθαρό τρόπο τι μπορεί να καταφέρει ο λαός όταν κινητοποιείται μαζικά. Από τότε ο αγώνας κλιμακώνεται με μεγάλες αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, με πολλές και μαχητικές απεργίες σε πολλούς εργασιακούς χώρους, αλλά και καταλήψεις σε όλη τη χώρα, με πιο ζωντανό παράδειγμα την κατάληψη του δημαρχείου Ρεθύμνου.
Απέναντι στη συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού του λαού και κατασυκοφάντησης των μαζικών κινητοποιήσεων του, πρέπει να βρεθούμε στις 25 Μάρτη στους δρόμους διεκδικώντας όλα αυτά που μας ανήκουν.
                     ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ...
Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των Δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Ενάντια σε μια κυβέρνηση που διαλύει τη χώρα χωρίς να είναι καν ψηφισμένη από τον ελληνικό λαό. Μεθόδευσαν κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων του Συντάγματος τη διορισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου με υπόδειξη των «εταίρων συμμάχων και φίλων μας». 
Αγωνιζόμαστε για Κοινωνική Δικαιοσύνη. Γιατί το χρέος και την κρίση δεν τα δημιούργησε ο λαός. Αλλά το σύνολο του βάρους καλείται να το σηκώσει αυτός με σαρωτικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, με την τεράστια αύξηση της ανεργίας, την καταπάτηση  εργασιακών δικαιωμάτων. Εάν δεν είναι χρεωκοπία η μείωση των μισθών στα 450 ευρώ και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας, το κλείσιμο των καταστημάτων κλπ. Τότε τι σημαίνει η λέξη χρεωκοπία για όλους εμάς που είμαστε αυτοί που δέχονται τις συνέπειες της.
Ενάντια στη νέα Δανειακή Σύμβαση και στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας. Ο λαός είναι αυτός που παράγει όλο τον πλούτο μέσα από την εργασία του και σε αυτόν ανήκει.  
Ενάντια στο φασισμό που σε ιστορικά ανάλογες συγκυρίες προσπαθεί να αναρριχηθεί, προωθώντας την ξενοφοβία και το ρατσισμό απέναντι σε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε ξεφεύγει από τη δική του «καθαρή» γραμμή. Ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια και όσους τα στηρίζουν είναι αγώνας προς μια αυτοοργανωμένη, ανεκτική και πιο ελεύθερη κοινωνία και όχι ένας αγώνας προς το σκοταδισμό και τον ολοκληρωτισμό.  
Καλούμε όλους τους Ρεθυμνιώτες σε μια μαζική συγκέντρωση και πορεία την 25η Μαρτίου στις 11:00 στην τράπεζα Κύπρου στο Κολωνάκι. Που το μήνυμα της θα είναι :
Εμείς αντιστεκόμαστε - Δεν θα περάσουν τα αντιλαϊκα μέτρα από όπου κι αν προέρχονται. Δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρο το σύνθημα:  Ψωμί - Παιδεία -Ελευθερία.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ