Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Aπεργιακή εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά στο Μπραχίμο

  Απεργιακή εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου την Τρίτη στο Μπραχίμο, στο Πέραμα Μυλοποτάμου, γενέτειρα του πρωτεργάτη του εορτασμού τη εργατικής πρωτομαγιάς Σταύρου Καλλέργη.
Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Μυλοποτάμου και των Εργατικών Κέντρων Κρήτης με κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Σταύρου Καλλέργη.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ. επισημαίνει:
«Τιμούμε την κορυφαία μέρα της εργατικής τάξης, μέρα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης, μέρα αγώνα και διεκδίκησης, μέρα ενότητας και πάλης των εργαζομένων όλου του κόσμου για την προστασία και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και των λαών όλου του κόσμου για ειρήνη, δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Καταγγέλλουμε την οικονομική πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, γιατί εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων και συρρικνώνει ακόμη περισσότερο το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, ενισχύοντας παράλληλα τους τραπεζίετες και το μεγάλο κεφάλαιο.
Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτές τις παράλογες αντεργατικές και αντικοινωνικές συνταγές που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.
Η 1η Μάη του 2012, αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται στις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα...
...ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:
Μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα, που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:
Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
• Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
• Τιμή και δόξα στους αγωνιστές και τους νεκρούς της εργατικής τάξης.
• Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά».