Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ηχηρό "όχι" στα μέτρα του μνημονίου

Δυναμικό μήνυμα στις προθέσεις της κυβέρνησης έστειλαν και οι εργαζόμενοι του Ρεθύμνου που συμμετείχαν στη χθεσινή μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης, στην οποία συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, η ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία, ο σύλλογος εργαζομένων του Πανεπιστημίου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο ιατρικός σύλλογος Ρεθύμνου, η ΕΛΜΕΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ρεθύμνου, καθώς και άτομα από τον αντεξουσιαστικό χώρο.
Η πορεία ήταν μεγάλη, αφού περισσότερα από 1000 άτομα κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν ενάντια στο μνημόνιο και στα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης. Από τις 10 ως τις 12 πολλά ήταν και τα εμπορικά καταστήματα που ακολούθησαν το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου και οι επιχειρηματίες έκλεισαν συμβολικά τις επιχειρήσεις τους, ενώ στην πορεία το Διοικητικό Συμβούλιο και πολυπληθής αντιπροσωπεία εμπόρων. Η κινητοποίηση θεωρήθηκε επιτυχημένη από τους εμπόρους, «πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που δεν κατανόησαν τη σημασία και το νόημα της κινητοποίησή μας. Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα είμαστε όλοι παρόντες», ανέφερε ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου.

«Η καινούρια τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει το επαίσχυντο έργο, το οποίο άρχισαν οι προηγούμενες δύο κυβερνήσεις. Παρά τις υποσχέσεις ότι δεν θα υπάρξουν πλέον κάθετες και οριζόντιες περικοπές, δυστυχώς για μία ακόμα φορά το μάρμαρο έρχεται να πληρώσει η μισθωτή εργασία. Οι έχοντες και κατέχοντες συνεχίζουν να είναι στο απυρόβλητο χωρίς κανείς ούτε να θέλει 

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης
στο Ρέθυμνο καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν
στην πανεργατική απεργία της
Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου 2012

στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και ανατροπής
των μνημονιακών μέτρων που

 • ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα
 • περικόπτουν μισθούς, συντάξεις, δώρα, επιδόματα
 • γιγαντώνουν το τέρας της ανεργίας και "υπόσχονται" απολύσεις
 • κατεδαφίζουν τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας
 • οδηγούν και το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε λειτουργική κατάρρευση, λόγω της υπο-χρηματοδότησης και του διαρκώς μειούμενου προσωπικού
Δεν θα μείνουμε παρατηρητές στην επιχείρηση χρεοκοπίας
της κοινωνίας στο όνομα της σωτηρίας της χώρας
Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση
στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, στις 10 π.μ.
προσυγκέντρωση του Συλλόγου
στην είσοδο της μαρίνας απέναντι από το Ξενία

Συμμετέχουμε μαζί με όλους τους συμπολίτες μας
στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φορείς της πόλης

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΣ την Δευτέρα 24-09-2012 και ώρα 13:00


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1.00 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (A.003) της Βιβλιοθήκης
για να συζητηθούν:

 • Τα προβλήματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου λόγω της υποχρηματοδότησης και των αποχωρήσεων προσωπικού.
 • Οι σχεδιαζόμενες περικοπές μισθών-δώρων και η απειλή των απολύσεων.
 • Η συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου.
 • Η τοποθέτησή μας εν όψει του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού ΑΕΙ.
 • Η στάση μας απέναντι στα κρούσματα φασιστικής δράσης στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Εκ του Δ.Σ.
Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού 
Πανεπιστημίου Κρήτης Ρεθύμνου

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού στο Ρέθυμνο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ

    Το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου, φοιτητές και εργαζόμενοι βρήκαν τους τοίχους του Πανεπιστημίου Κρήτης μαυρισμένους από συνθήματα με την υπογραφή Χρυσή Αυγή. Απειλητικά συνθήματα μισαλλοδοξίας ενάντια στους ξένους, τους “ανθέλληνες”, τους αριστερούς. Αντίστοιχα συνθήματα “στόλιζαν”, όπως μάθαμε, όλα σχεδόν τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης του Ρεθύμνου.
Η κοινοβουλευτική συμμορία της Χρυσής Αυγής οργάνωσε την υποδοχή της νέα σχολικής-ακαδημαϊκής χρονιάς εκτοξεύοντας ρατσιστικό δηλητήριο και απειλές ενάντια στους ξένους, αλλά και τους διαφορετικούς. Εχθρός δεν είναι πλέον μόνο ο μετανάστης, αλλά και όποιος δεν ασπάζεται τον εθνικορατσιστικό της λόγο.

Οφείλουμε να πούμε και να ξαναπούμε πράγματα που έμοιαζαν αυτονόητα για την δημοκρατική μας παράδοση:
 • Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν αποτελούν λύση σε κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, όπου κυριάρχησαν ως τρόπος σκέψης και δράσης γέννησαν ζοφερές καταστάσεις. Ο δρόμος της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο.
 • Αυτοί που φταίνε για την οικονομική κρίση και τη διάλυση της κοινωνίας δεν είναι αυτοί τους οποίους “τιμωρεί” η Χρυσή Αυγή. Οι επιθέσεις της στρέφονται ενάντια σε θύματα της κρίσης και αφήνουν στο απυρόβλητο κόμματα και πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη διάλυση, επιβεβαιώνοντας πως η Χ.Α. βρίσκεται με την πλευρά των ισχυρών, αποτελεί το “μακρύ χέρι” του συστήματος και της κυβέρνησης.
 • Ο εθνικορατσιστικός λόγος δεν πηγάζει από το πατριωτικό αίσθημα, αλλά από τον φόβο απέναντι σ’ ένα περιβάλλον ολοένα και πιο εχθρικό. Ο φόβος όμως δεν νικιέται με διαχωρισμούς, αλλά με συλλογικότητα, διεκδικήσεις, κοινωνικούς αγώνες.
 Οφείλουμε, χωρίς φόβο, να πούμε στους “παλληκαράδες” που μαύρισαν την Πανεπιστημιούπολη ότι:
 • Η ακροδεξιά των μαχαιρωμάτων, των στολών παραλλαγής, των καταδρομικών επιχειρήσεων για την εκκαθάριση της χώρας, δεν έχει καμιά θέση στο Πανεπιστήμιο που υπηρετούμε.
 • Τα νεοναζιστικά και σκοταδιστικά τους κηρύγματα δεν έχουν καμιά σχέση με τη αναλυτική σκέψη, το κριτικό πνεύμα, τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες που καλλιεργούν η εκπαίδευση και η επιστήμη.
 • Από όποια θέση βρισκόμαστε στο Πανεπιστήμιο, θα συνεχίσουμε, σε πείσμα των καιρών, να εργαζόμαστε για τις σπουδές ΟΛΩΝ των φοιτητών –Ελλήνων και ξένων,  αριστερών και δεξιών– να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης για το σύνολο της κοινωνίας.
ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ,
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ