Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Ο.Δ.Π.Τ.Ε. ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ, 13 Μαϊου 2013ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)

Αθήνα 13 Μαϊου 2013
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της πάλης.

Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά κάποιου άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους και στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Κανείς να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.
Για να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Η επιβολή των νόμων με την μέθοδο της επιστράτευσης και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων δεν πρέπει να περάσει.

Όχι στην καταστολή, τη συκοφάντηση, την ανεργία, τις απολύσεις το φόβο και τα σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αποφασισμένοι έχουν  τη δύναμη να παρεμποδίσουν και να ανατρέψουν κάθε αντιλαϊκό μέτρο, και να αντισταθούν σε κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Αττικής για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 και ώρα 19.00 στα γραφεία της, Ερμού και Κορνάρου στο Σύνταγμα.

 
 Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.