Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

«Χρόνος Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους», 28-11-2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2013 ο «Χρόνος Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους».  Όλοι οι  εργαζόμενοι στις 11.00 ΑΚΡΙΒΩΣ και για μια ώρα “πάγωσαν” κάθε εργασία, με ταυτόχρονη συνάθροιση στο κεντρικό αίθριο του Πανεπιστημίου. 
Θέμα : Ο "Κανιβαλισμός" ενός ανθρωπόμορφου ομοιώματος σοκολάτας.
Video
Φωτογραφίες
Τι γεύση έχεις συνάδελφε;
Του Κίμωνα Γαστεράτου   
Όχι δεν είναι ερώτηση με περίεργα υπονοούμενα.... Πριν κάποια χρόνια στην ανταρκτική επιστήμονες παρατήρησαν πολικές αρκούδες να τρώνε η μία την άλλη, συνέπεια -είπαν- ήταν η υπερθέρμανση του πλανήτη και η έλλειψη τροφής. Επίσης κάποια χρόνια πριν επιστήμονες διερευνούσαν αν υπάρχουν ακόμα φυλές που επιδίδονται σε κατανάλωση ανθρώπων και όντως υπήρχαν. Και οι δύο περιπτώσεις είτε μιλάμε για ζώα είτε για ανθρώπους η πρακτική ονομάζεται κανιβαλισμός. Το να τρέφεσαι από είδος όμοιο με το δικό σου, να κάνεις τροφή κάποιον ίδιο με εσένα. Στην πρώτη περίπτωση( με τις αρκούδες) ο λόγος ήταν το ένστικτο επιβίωσης, μιας ιδιόμορφης επιβίωσης που τελικά θα έφτανε να εξαλείψει το ίδιο το είδος και να αναιρέσει τον στόχο της επιβίωσης. Στην δεύτερη περίπτωση( εκείνη με τους ανθρώπους και τις φυλές) ο λόγος ήταν κάποιο ιδιόμορφο τελετουργικό. Μια τελετουργία που στόχος ήταν είτε ο εξαγνισμός, είτε η είσοδος σε κάποια μυστικιστική ομάδα, μια διαδικασία δοκιμασίας ας πούμε.

Η συνέχιση της κινητοποίησης στα ΑΕΙ και οι συκοφαντίες Αρβανιτόπουλου. Μιλά στο Κόκκινο ο Κων/νος Μπάσιος, διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΠΑ.

Συνάδελφοι,
Ακούστε στο παρακάτω Link την συνέντευξη συναδέλφου μας (μη απογραφέντας  ΕΚΠΑ) στο Κοκκινο Fm σήμερα, μετά τις ψευδείς δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι μια μικρή μειοψηφία κρατά κλειστό το ΕΚΠΑ και πως δήθεν εκλάπη η κάλπη από την χθεσινή Γ.Σ. Ο Υπουργός του "διαλόγου" έχει γίνει κάτι παραπάνω από προκλητικός. Θεωρώ πως πρέπει να πάρει από όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ την απάντηση που του αξίζει.
Α - Π - Ε- Ρ- Γ- Ι -Α  μέχρι να πάρει πίσω την Κ.Υ.Α. η εφαρμογή της οποίας με πραγματικούς όρους διαλύει τα πανεπιστήμια.
Βανέσσα Πεντογάλου
Μέλος της Απεργιακής Επιτροπής ΕΚΠΑ

Η συνέχιση της κινητοποίησης στα ΑΕΙ και οι συκοφαντίες Αρβανιτόπουλου.
Μιλά στο Κόκκινο ο Κων/νος Μπάσιος, διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΠΑ.
http://stokokkino.gr/article/3890/Dioikitikoi-EKPA-Asustola-pseudi-tou-upourgou-ta-peri-meiopsifion

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση στην τελετή ορκωμοσίας Ρεθύμνου, 27-11-2013

Παρέμβαση στην τελετή ορκωμοσίας της Φιλοσοφικής Σχολής την Τετάρτη 27-11-2013 από την πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Video
Φωτογραφίες

Ανακοίνωση 27/11/2013

Ρέθυμνο 27 Νοεμβρίου 2013

Οι Διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, κατά την Γ.Σ που πραγματοποίησαν στις 27 Νοεμβρίου 2013, επανέλαβαν την θέση τους ότι θεωρούν την πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας προς τους Πρυτάνεις και τους Συλλόγους των εργαζομένων ως προσχηματική.   Ήδη από τις προφορικές προτάσεις που φέρεται να έγιναν προς τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ σχετικά με την «αποκατάσταση» των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα  ότι επιδιώκει με την γνωστή τακτική του διαίρει και βασίλευε να διασπάσει τους εργαζόμενους δημιουργώντας προσδοκίες και ελπίδες χωρίς καμία εγγύηση, για απορρόφηση μέσω ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, προκήρυξη νέων θέσεων, απασχόληση σε ερευνητικά προγράμματα. Τίποτα δεν διασφαλίζει  την εργασία μας περισσότερο από το να αντιπαρατεθούμε στην πολιτική της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, στην ποινικοποίηση του δικαιώματος  της απεργίας, στις πειθαρχικές κυρώσεις των συναδέλφων μας που δεν απογράφηκαν.
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της σημερινής συνάντησης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον Υπουργό Παιδείας, αποφάσισαν :
 • Να συνεχίσουν την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 την δράση «Προσομοίωση ενός Πανεπιστημίου χωρίς υπαλλήλους» στο αίθριο του Πανεπιστημίου 11.00-12.00 π.μ. Για την Πέμπτη 28/11 προγραμματίζεται παράλληλα μια εικαστική δράση με θέμα «Κανιβαλισμός».
 • Την Δευτέρα 2/12/2013 και ώρα 12.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Βιβλιοθήκης, ώστε να αποφασιστεί με βάση και τα νέα δεδομένα η μορφή της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Επιστημών Αγωγής την Τρίτη 26-11-2013

Video 26-11-2013
   Παρέμβαση στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Επιστημών Αγωγής την Τρίτη 26-11-2013 από την πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Φωτογραφία

Ανακόινωση 22-11-2013

Ρέθυμνο 26 Νοεμβρίου 2013

      Στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε :
 1. Συνέχιση της απεργίας μέχρι και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013.
 2. Μαζική παρουσία των εργαζομένων στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου και περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης. Τα κτίρια  της Διοίκησης θα παραμείνουν κλειστά.
 3. Συγκρότηση ομάδων ενημέρωσης των φοιτητών / φοιτητριών.
 4. Παρέμβαση στις τελετές ορκωμοσίας της Σχολής Επιστημών Αγωγής την Τρίτη και της Φιλοσοφικής Σχολής την Τετάρτη.
 5. Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27-11-2013 στις 12.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Βιβλιοθήκης.
 6. Κάλεσμα την Τετάρτη στις 2.30 στην αίθουσα Δ1-Α σε κοινή συνέλευση με διδάσκοντες και φοιτητές για να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού την επίθεση που δέχονται οι επιμέρους κατηγορίες μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, οι υφιστάμενες δομές και ο θεσμός του Πανεπιστημίου συνολικά.

Γελοιογραφία στην Αυγή της Κυριακής 24 Νοέμβρη '13


Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΑΔΕΔΥ, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Αθήνα, 25.11.2013
ΑΔΕΔΥ ,  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2, 105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900 , Fax 2103246165
Email: adedy@adedy.gr,  adedy1@adedy.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της διαθεσιμότητας-απολύσεων 1349 εργαζομένων από τα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια. Επιμένει σε μια καταστροφική πολιτική για τις ζωές των εργαζομένων και για τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

 Για να υλοποιήσει την πολιτική του και να ικανοποιήσει τους εκβιασμούς της Τρόικα, καταφεύγει στις χειρότερες μορφές αυταρχισμού. Προσφεύγει στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, επιδιώκοντας την ακύρωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.
Ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων στέλνοντας σε πειθαρχική διαδικασία και σε αργία τους εργαζομένους στα Πανεπιστήμια που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και να  υπακούσουν στις αυθαίρετες, αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας για την "αυτοαπογραφή" εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Αυτόν τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να τον σταματήσουμε. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ίδια την ηθική και δημοκρατική τάξη.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης και κατ' εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου στις 22-11-2013 κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, για τους Εργαζόμενους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ - ΤΕΙ) όλης της Χώρας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

TV Creta, Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα

 Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα
Οι ίδιοι κατηγορούν τον υπουργό παιδείας για μια ύστατη προσπάθεια να θολώσει τα νερά και τονίζουν πως το πανεπιστήμιο Κρήτης δεν μπορεί να λειτουργήσει με την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του.
http://www.tvcreta.gr/index.php?module=news&news_cat1_id=4&news_id=534 
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης
http://youtu.be/zpTgPIN2xP8

Απόφαση ΓΣ 22-11-2013

Ρέθυμνο 22 Νοεμβρίου 2013

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αφού συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις, που περιλαμβάνουν:
 • Την έκδοση τελικών πινάκων κατάταξης του προς διαθεσιμότητα προσωπικού χτες Πέμπτη 21-11-13.
 • Την κίνηση του Υπουργού Παιδείας να εκδώσει αυθημερόν την σχετική Διαπιστωτική Πράξη, με την οποία θέτει σε διαθεσιμότητα συγκεκριμένους υπαλλήλους, αδιαφορώντας για το πλήθος ενστάσεων που έχουν υποβληθεί, τόσο ως προς το διάτρητο της όλης διαδικασίας, όσο και ως προς τις ελλείψεις, τα λάθη, τις ανακρίβειες των πινάκων.
 • Την αποστολή πρόσκλησης του Υπουργού προς τους προέδρους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού να παραβρεθούν σε συνάντηση αύριο Σάββατο 23-11 στο Υπουργείο Παιδείας «για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαϊδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου».
Αποφάσισε τα ακόλουθα:

Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για Δευτέρα-Τρίτη 25-26 Νοεμβρίου,  ως το ελάχιστο οφειλόμενο απέναντι στους απολυμένους συναδέλφους μας και θεωρώντας ότι, σ’ αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις, είναι απολύτως απαραίτητη η περιφρούρησή της. Για τον συντονισμό και την περιφρούρηση της απεργίας η συνέλευση ορίζει απεργιακή επιτροπή.

Καλούμε το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας στο Ρέθυμνο –φοιτητές, διδάσκοντες, ειδικό προσωπικό–  αλλά και εργαζόμενους άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων και κάθε ενεργή συλλογικότητα να στηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους την απεργία μας, για να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική της διαθεσιμότητας, των αργιών, της ποινικοποίησης των διεκδικήσεων.

Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος μόλις μια ημέρα μετά την «ολοκλήρωση των διαδικασιών διαθεσιμότητας 1349 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς  και έχοντας καταστρατηγήσει κάθε έννοια κράτους δικαίου, καλεί  για  αύριο 23-11 σε διάλογο τους προέδρους των Συλλόγων μας. Θεωρούμε ότι η προσχηματική αυτή πρόσκληση είναι μια ακόμη μια απάτη εις βάρος των διοικητικών υπαλλήλων πού θίγονται. Έρχεται να δράσει πυροσβεστικά, κάμπτοντας τις αντιδράσεις και το φρόνημά τους, δημιουργώντας προσδοκίες και ελπίδες για δήθεν αποκατάσταση, ακριβώς την στιγμή που το Υπουργείο αντιλαμβάνεται, από την μέχρι τώρα αγωνιστική στάση των εργαζομένων, ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να διαλύσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε ένα “διάλογο”, ο οποίος προϋποθέτει την εκ μέρους μας αποδοχή της διαθεσιμότητας. Αντίθετα είμαστε ανοικτοί σε διάλογο για τα προβλήματα που αφορούν στην υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ, τους διορισμούς των μελών ΔΕΠ που καθυστερούν χρόνια τώρα, την μείωση των κονδυλίων για την φοιτητική μέριμνα την αποψίλωση του προσωπικού.

«Χρόνος Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους», 22-11-2013

Η "εν ψυχρώ" δολοφονία των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης έγινε χτές αργά το βράδυ  21/11/2013 από το Υπουργείο Παιδείας. Σήμερα Παρασκευή 22/11/2013 έγινε απλώς η αναπαράσταση του εγκλήματος στο κεντρικό αίθριο της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου στο Ρέθυμνο.
Φωτογραφίες
    Την Δευτέρα 18/11/2013 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες, γεμάτοι λάθη, ανακριβή στοιχεία και ελλείψεις.  Την Πέμπτη 21/11/2013 το μεσημέρι οι προσωρινοί πίνακες μετατράπηκαν αίφνης σε τελικούς, χωρίς καν να γίνει ο παραμικρός έλεγχος και χωρίς να ληφθεί υπόψη καμιά από τις "αιτήσεις θεραπείας" που είχαν ήδη σταλεί μέχρι τότε. Αργά το βράδυ εκδόθηκε και η διαπιστωτική πράξη του Υπουργού για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων όλων των ΑΕΙ.
    Τελικά ως εργαζόμενοι είμαστε μόνο νούμερα, παίζουν με τις ζωές μας και με το δικαίωμα μας στην εργασία, δεν τηρούν ούτε προσχηματικά πια στοιχειώδεις διοικητικές διαδικασίες.  Ο βηματισμός τους είναι ταχύς και βίαιος, γιατί έχουν βέβαια τον πολιτικό τους στόχο και τις πολιτικές τους δεσμεύσεις.

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Νοεμβρίου, Ο.Δ.Π.Τ.Ε.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                 Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2013
Ταχ. Κωδ.:   17671                                  Αριθμ. πρωτ.: 342
Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513 – 2107721910                        
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:6948201440-2310995206                       
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@ad.auth.gr    

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
                  48ΩΡΗΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 25-26/11/2013

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

       Με απόφαση του Κ.Σ. της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε. στις 21-11-2013, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας, με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Νοεμβρίου.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ γιατί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της διαθεσιμότητας-απολύσεων 1349 συναδέλφων από τα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια. Επιμένει σε μια καταστροφική για τις ζωές μας και για τα ιδρύματα πολιτική.

       Για να υλοποιήσει την πολιτική της και να ικανοποιήσει τους εκβιασμούς της τρόικα καταφεύγει στις χειρότερες μορφές αυταρχισμού. Προσφεύγει στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, επιδιώκοντας την ακύρωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.
Ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων στέλνοντας σε πειθαρχική διαδικασία και σε αργία συναδέλφους μας που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και να  υπακούσουν στις αυθαίρετες, αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας για την αυτοαπογραφή.

Αυτό τον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να τον σταματήσουμε. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, την ίδια την ηθική και δημοκρατική τάξη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας, διότι, μετά την ανακοίνωση του προσωρινού πίνακα από τον ΑΣΕΠ πριν από λίγες ημέρες (χωρίς συγκεκριμένη καταληκτική προθεσμία?) και την προτροπή να υποβληθούν ενστάσεις –αιτήσεις θεραπείας προκειμένου να διορθωθούν πολλά λάθη και ανακριβή  στοιχεία και χωρίς να ληφθούν υπόψιν αυτές, αιφνιδιαστικά χτες το βράδυ προχώρησε στην έκδοση Διαπιστωτικών Πράξεων με τις οποίες θέτει σε διαθεσιμότητα τους διοικητικούς υπαλλήλους. Με αυτές καλεί τις διοικήσεις των ιδρυμάτων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμών για την περικοπή του 25% του μισθού από τις 15 Οκτωβρίου 2013!!! και να ενημερώσουν τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους να αποχωρήσουν από την υπηρεσία.

Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση του Υπουργού ο οποίος μας καλεί σε διάλογο σήμερα -αίτημα μας από πολύ καιρό στο οποίο δεν ανταποκρίθηκε –προσδιορίζοντας ότι αυτός θα αφορά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κινητικότητα μέρους αυτών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σε ένα τέτοιο διάλογο δεν έχουμε λόγο να βρεθούμε δεδομένου ότι το αίτημα μας είναι σαφές και συγκεκριμένο και δεν είναι άλλο από την ανάκληση της διαθεσιμότητας και των αργιών λόγω μη αποστολής στοιχείων.

   -   Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρωτοβάθμιους Συλλόγους, Ομοσπονδίες, της Τριτοβάθμια Οργάνωση μας την ΑΔΕΔΥ με ενεργό και δυναμικό τρόπο να στηρίξουν αυτό τον αγώνα και από κοινού να ανατρέψουμε τις βάρβαρες και άνομες πολιτικές των απολύσεων και των αργιών.
    
- Καλούμε τους Συλλόγους να ορίσουν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 ως ημέρα ενημέρωσης και δράσης μέσα και έξω από τα Ιδρύματα για το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ συνεχίζουμε τον αγώνα μας και είμαστε αποφασισμένοι ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ αν δεν ανακληθεί η ΚΥΑ, αν δεν σταματήσουμε την πολιτική της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστήμιου.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ την εργασία μας, τις ζωές μας, το δικαίωμα  των νέων, των παιδιών μας να έχουν πρόσβαση στην ανώτατη μόρφωση
  
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

 Ο  Πρόεδρος                     Ο Γενικός.  Γραμματέας
Φραγκίσκος Βορτελίνος        Σάββας Παπαδόπουλο

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Έκτακτη ΓΣ του συλλόγου μας Παρασκευή 22/11/2013

Έκτακτη ΓΣ του συλλόγου μας την Παρασκευή 22/11 και ώρα 12.30 
στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Βιβλιοθήκης.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ 
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !!!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, Διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του ΠΚ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ EXRESS ΑΠΟ ΤΟ "Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων"

13-11-21 Διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Κρήτης.
«Διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Κρήτης, λόγω κατάργησης θέσεως με αποτίμηση προσόντων, σύμφωνα με την αριθμ.135211/Β2/23-09-2013 (ΦΕΚ 2384/τ.Β’/24-09-2013) κοινή Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ.150539/Β2/15-10-2013 (ΦΕΚ 2601/τ.Β’/15-10-2013) κοινή Απόφαση, περί κατάργησης χιλίων τριακοσίων σαράντα εννέα (1.349) οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172/13 (Α’167)».

Έκδοση τελικών πινάκων κατάταξης προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ, Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
(Άρθρο 90 ν. 4172/2013)
Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι παρέλαβε από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα προσωπικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/2/οικ.21634/7.8.2013 Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β΄1914) όπως ισχύει.
Οι τελικοί πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από το εν λόγω Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναρτώνται κατά τα προβλεπόμενα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
- Έκδοση τελικών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης!!!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ για τους Φύλακες ΠΚ, 20-11-2013

ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
ΘΕΜΑ: «Διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης λόγω κατάργησης θέσεως σύμφωνα με την αριθμ.135211/Β2/23-09-2013 (ΦΕΚ 2384/τ.Β’/24-09-2013) κοινή Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την  αριθμ.150539/Β2/15-10-2013 (ΦΕΚ 2601/τ.Β’/15-10-2013) κοινή Απόφαση, περί κατάργησης χιλίων τριακοσίων σαράντα εννέα (1.349) οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172/13 (Α’167)».   

«Χρόνος Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους», 21-11-2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21-11-2013 ο «Χρόνος Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους».  Όλοι οι  εργαζόμενοι στις 11.00 ΑΚΡΙΒΩΣ και για μια ώρα “πάγωσαν” κάθε εργασία, με ταυτόχρονη σιωπηρή συνάθροιση στο κεντρικό αίθριο του Πανεπιστημίου. 
  
Θέμα : "Τα ανθρωπάκια" του Γιάννη Γαϊτη, 
Έλληνας ζωγράφος, χαράκτης και γλύπτης.
(Αθήνα, 4 Μαρτίου 1923 - 22 Ιουλίου 1984)
Είναι γνωστός για τα "Ανθρωπάκια" του, μορφές που δεν έχουν ατομικά χαρακτηριστικά και έχουν πανομοιότυπο ντύσιμο με ριγέ κοστούμι και καπέλο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μαζοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση ΓΣ Τετάρτης 20.11.2013

Η τοποθέτηση των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, κατά τη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 20.11.2013, που πραγματοποιήθηκε μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων μοριοδότησης που θα θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας απόλυσης ένα μεγάλο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, είναι η ακόλουθη:

Καταγγέλουμε την επιχείρηση ποινικοποίησης του ανυποχώρητου αγώνα των συναδέλφων μας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Αυτός που διαλύει τα Πανεπιστήμια δεν είναι ο αγώνας των εργαζομένων του αλλά το ίδιο Υπουργείο Παιδείας.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε την ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων για την διαθεσιμότητα-απόλυση συναδέλφων, καθώς και την άρση των δρομολογούμενων πειθαρχικών διώξεων.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης χωρίς τους διοικητικούς του υπαλλήλους δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η κατάρρευση ειδικά στο Ρέθυμνο είναι θέμα χρόνου και προφανώς θα επικυρωθεί με ένα νέο σχέδιο Αθηνά. Η τοπική κοινωνία πρέπει να το γνωρίζει και να πάρει θέση.

Όσον αφορά τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης του προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, κρίνουμε απαραίτητο η Διοίκηση του Ιδρύματος να επισημάνει εγγράφως, τόσο στο ΑΣΕΠ όσο και στην αρμόδια για την διαμόρφωση των οριστικών πινάκων Επιτροπή, το διάτρητο της διαδικασίας απογραφής, το πλήθος των αδιευκρίνιστων παραμέτρων, καθώς και τη σωρεία λαθών, παραλείψεων και ανακριβειών που η ίδια η Διοίκηση έχει διαπιστώσει και καθιστούν το αποτέλεσμα της μοριοδότησης πλήρως απονομιμοποιημένο.

Το ζητούμενο από τα θεσμικά όργανα του Ιδρύματος, σ’ αυτήν την κρίσιμη για το Πανεπιστήμιο στιγμή, συμπυκνώνεται στην ακόλουθη φράση: «Έχουμε εξαντληθεί από την προσπάθεια να προστατέψουμε ταυτόχρονα και την εργασία μας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από εδώ και στο εξής, οι αντοχές μας επαρκούν μόνο για το πρώτο. Αφήνουμε την προστασία του Ιδρύματος στα χέρια σας».


Τέλος η συνέλευση αποφασίζει την κήρυξη «Χρόνου Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους», καθημερινά 11.00-12.00. Με έναρξη στις 11.00 ΑΚΡΙΒΩΣ, οι εργαζόμενοι καλούνται να “παγώνουν” κάθε εργασία, με ταυτόχρονη σιωπηρή συνάθροιση στο κεντρικό αίθριο του Πανεπιστημίου. 

NEA TV, 19-11-2013

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, 19-11-2013

     Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενημερώθηκε για την κατάρτιση και ανακοίνωση των πινάκων του Α.Σ.Ε.Π., που προσωποποιούν και συγκεκριμενοποιούν την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα μέλη της Συγκλήτου διαπιστώνουν ότι επαληθεύεται η πρόβλεψη που εκφράστηκε σε όλες τις πρόσφατες ανακοινώσεις του οργάνου, για την εξαιρετικά δυσμενή πλέον κατάσταση στην οποία οδηγούνται οι ακαδημαϊκές και ερευνητικές λειτουργίες του
Πανεπιστημίου Κρήτης λόγω της αποδιοργάνωσης του συνόλου των διοικητικών υπηρεσιών του. Οι υπάλληλοι που αναγκάζονται σε έξοδο από το Ίδρυμα έχουν διακριθεί μέχρι σήμερα για την αποτελεσματική και ποιοτική συμβολή τους στην κατάκτηση της αριστείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επί πλέον τα στοιχεία των προαναφερόμενων πινάκων που δημοσίευσε ο Α.Σ.Ε.Π. επιβεβαιώνουν τις επισημάνσεις της Διοίκησης, προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Υ.Δ.Μ.Η.Δ., για την προβληματική ως προς την εγγυρότητα διαδικασία της ατομικής απογραφής των υπαλλήλων των ΑΕΙ. Τα μέλη της Συγκλήτου είναι κοινωνοί της αγανάκτησης του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας για τό άδικο μέτρο της διαθεσιμότητας που πλήττει το Ίδρυμα και τους υπαλλήλους του.
      Η Σύγκλητος ενημερώθηκε επίσης για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του έτους 2014 ο οποίος έχει υποβληθεί προς έγκριση στις αρμόδιες αρχές. Επισημαίνεται ότι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 15% έναντι του 2013, συμποσούται σε περιστολή 27,7% σε σχέση με το έτος 2012. Επιπλέον η Σύγλητος ενημερώθηκε για την νέα επιβαλλόμενη μείωση, ύψους 11%, του προϋπολογισμού για το 2015. Τα μέλη της Συγκλήτου θεωρούν ότι η τήρηση κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας προϋποθέτει στοιχειώδη διαχειριστική επάρκεια ώστε να εξασφαλίζονται τουλάχιστον οι ζωτικές λειτουργίες για το Πανεπιστήμιο. Σε κάθε περίπτωση η Σύγλητος δεν πείθεται ότι οι δραματικές περικοπές των προϋπολογισμών των Πανεπιστημίων και η επιτελούμενη αποδιοργάνωση των διοικητικών τους υπηρεσιών, με το μέτρο της διαθεσιμότητας, θα λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Αντιθέτως, σε αυτή την περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε τα Πανεπιστήμια πρέπει να ενισχυθούν προκειμένου να τη συνδράμουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανασυγκρότηση της χώρας.
       Οι χωρίς έρεισμα μειώσεις του προϋπολογισμού που επιβάλλει το Υ.ΠΑΙ.Θ. ωθούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε αδιέξοδες συνθήκες ως προς την εκπλήρωση των στοιχειωδών ακαδημαϊκών και οικονομικών του υποχρεώσεών. Στις προαναφερόμενες διαπιστώσεις προστίθενται η μείωση του μόνιμου και η αδυναμία πρόσληψης έκτακτου διδακτικού προσωπικού, καθιστώντας προβληματική έως αδύνατη την υλοποίηση των προγραμμάτων σπουδών. Η ισοπεδωτική και χωρίς πραγματικό προγραμματισμό πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ. οδηγεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε πρόδηλη ακαδημαϊκή και διοικητική δυσλειτουργία, ενώ η καθίζηση της κρατικής χρηματοδότησης συντείνει στην οικονομική ασφυξία του Ιδρύματος. Η Σύγκλητος επισημαίνει ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ. αντιβαίνει τη συνταγματική επιταγή ως προς τη διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης και φέρει την πλήρη ευθύνη για τον κίνδυνο κατάρρευσης ενός Ιδρύματος που διακρίνεται διεθνώς στο
πεδίο της έρευνας και της εκπαίδευσης.
        Η Σύγκλητος εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να ενημερώσει επειγόντως τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος και τα εκλεγμένα όργανα διοίκησης των ακαδημαϊκών του μονάδων για την πρωτοφανή, παράλογη και άδικη μεταχείριση που δέχεται από την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., ώστε η πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της να διαμορφώσει μια στρατηγική αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης ανάγκης στην οποία το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει οδηγηθεί.
Ρέθυμνο 19 – ΧΙ - 2013

Τριτη 19-11-13 στις 18:30 το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα στην Ελλάδα του Μνημονίου»

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ  ΤΜΗΜΑ  ΑΔΕΔΥ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ      Ρέθυμνο, 18-11-2013
Ταχ. Δ/νση: Κιλελέρ 4                                              Αρ. Πρ.: 20
Τ.Κ. 74100 Ρέθυμνο
Πληροφορίες: Δερεδάκης Νικόλαος                         ΠΡΟΣ:
Τηλέφωνα : 28310 52808 - 6978200399                 1. Μέλη μας
FAX. : 28310 22132                                                  2. ΜΜΕ
e-mail: deredakis@yahoo.gr     

 
Την Τριτη 19-11-13 στις 18:30 το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου 
διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
 «Εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα στην Ελλάδα του Μνημονίου». 
 
Εισηγήτρια θα είναι η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό κέντρο.
 Μετά την ομιλία  θα υπάρξουν ερωτήσεις και συζήτηση πάνω στο θέμα.
 
Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας
Νίκος Δερεδάκης                                                        Ειρήνη Κοτζάκη
 

Παράσταση έξω από την Σύγκλητο 19/11 στις 10.00 π.μ. και ΓΣ 20/11

Συνάδελφοι, συναδέφισσες,
Στην κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ για την διαθεσιμότητα, είναι απαραίτητη η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας:

 • Σε παράσταση έξω από την Σύγκλητο που συνεδριάζει σήμερα 19/11 στις 10.00 π.μ.
 • Σε Γενική Συνέλευση σήμερα 20/11 στις 1.00 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Βιβλιοθήκης.
Κάποιοι από εμάς παίρνουν το δρόμο της διαθεσιμότητας, κάποιοι άλλοι της πειθαρχικής παραπομπής και κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει αδιατάρακτα την καθημερινότητά του. 
Οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί.

48ωρες ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 19-20 & 21-22-2013, Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα            Αθήνα 18 Νοεμβρίου 2013
Ταχ. Κωδ.:   17671                            Αριθμ. πρωτ.: 340
Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513 – 2107721910                         
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:6948201440-2310995206                       
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@edlit.auth.gr    
 Προς  τα μέλη των Πρωτοβάθμιων
Συλλόγων της Ομοσπονδίας

         48ωρες ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ19-20 & 21-22-2013

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    
        Η σημερινή μέρα αποτελεί μια από τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία που έχουν διαγράψει τα Πανεπιστήμια και τα οδηγεί στην αποδιοργάνωση και την πλήρη απαξίωση. Το Υπουργείο και η κυβέρνηση πλήρως υποταγμένη στα κελεύσματα των Τροικανών και συνεπέστατο στις καταστροφικές μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έδωσε τις μαύρες λίστες των απολύσεων στη δημοσιότητα, ωθώντας 1349 οικογένειες στην καταστροφή και το περιθώριο, εκεί όπου βρίσκονται 1.500.000 συνάνθρωποι μας.
        Σε αυτήν την βάρβαρη πολιτική που υπονομεύει το δημόσιο πανεπιστήμιο, που καταστρέφει ανθρώπινες ζωές, που οδηγεί σε απόγνωση τους ίδιους και τις οικογένειες τους –ζήσαμε τραγικές στιγμές σήμερα- απαντούμε με το μόνο και νόμιμο όπλο που διαθέτουμε με τις απεργιακές μας  κινητοποιήσεις.  
         Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας προκηρύσσει 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 19-20/11-2013 και 21-22/11-2013, διατυπώνοντας και αυτή την ύστατη στιγμή το βασικό μας αίτημα , την απαίτηση, να πάρει πίσω ο Υπουργός την ΚΥΑ και τις απολύσεις. Ζητούμε να σταματήσει τώρα την ποινικοποίηση των αγώνων των διοικητικών υπαλλήλων με τις αργίες και τις παραβάσεις καθήκοντος. Με εισαγγελείς και τρομοκρατικά μέσα δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για δημοκρατία ούτε για ακαδημαϊκή ζωή.
Για μας αυτό που έχει απόλυτη αξία είναι ο σεβασμός στη ζωή και την αξιοπρέπεια μας, το δικαίωμα στην εργασία όλων ανεξαιρέτως και ένα δημόσιο πανεπιστήμιο προσαρμοσμένο να υπηρετεί τις ανάγκες και τα όνειρα των νέων, να εξυπηρετεί  τις ανάγκες του λαού και την προοπτική της χώρας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ   
  
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

ΑΣΕΠ - Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων ΠΚ

www.asep.gr
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (κωδ: 17) πατήστε εδώ
Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων

Ανά Φορέα
http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/diathesimothta/ana_forea.csp

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Ξενία στις 6.00 μ.μ., εκδήλωση με θέμα "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες του σήμερα".

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ο Σύλλογός μας συνδιοργανώνει με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Ξενία στις 6.00 μ.μ., εκδήλωση με θέμα "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες του σήμερα".

Η διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο στις 6.00 μ.μ.

Καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε μαζικά στις παραπάνω εκδηλώσεις ως επανέναρξη των κινητοποιήσεών μας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, αλλά και γιατί το σύνθημα "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο.

Η σχετική αφίσα, καθώς και κείμενο-κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης.

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Όταν συμβεί, μη στεναχωρηθείς...

Όταν συμβεί, μη στεναχωρηθείς, μη δήξεις οίκτο στο διπλανό σου που απολύθηκε, δεν πιστεύει πια ότι αλήθεια τον συμπονάς, μη χαρείς κρυφά που τη γλύτωσες, ούτε να εξοργιστείς με τους "ισχυρούς" στη δουλειά σου που ξεπούλησαν ανθρώπους για οφίτσια, μην τα βάλεις με τους κυβερνώντες που σε έπαιξαν στα ζάρια, και προπαντός αγνόησε τα μεσαία "κομματικά στελέχη" που ήξεραν πάντα και ιδιαίτερα τώρα, να στηρίζουν λυσσαλέα. Η απόλυση, πίστεψε με, είναι το λιγότερο που θα σου συμβεί. 

Προσπάθησε να αντέξεις για όταν έρθει η ώρα. Προσπάθησε σκληρά. Δεν ξέρω πότε και τι να κάνεις. Δεν έχω ιδέα. Απλά ξέρω ότι θα έρθει "η ώρα". Προσπάθησε να μην καταρρεύσεις.

Μόνο που δεν πιστεύω πια ότι εσύ θ' αντέξεις! Και πρέπει εγώ να βρω άλλο τρόπο...

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή της, σήμερα, Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα και στις υπηρεσίες την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναλυτικά αποφάσισε:
 1. Να συνεχίσει τις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας που επιτείνει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.
 2. Να καταγγείλει την ενεργοποίηση της τροπολογίας των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι . με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
 3. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο πλαίσιο της Στάσης Εργασίας, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανακοίνωση ΔΣ, 12-11-2013

 Ρέθυμνο, 12 Νοεμβρίου 2013

Ο αγώνας που ξεκινήσαμε από τις αρχές Σεπτεμβρίου ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις βρίσκεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε κάμψη, ενώ αντίθετα οι επιθετικές κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζονται.
 • Ξεκίνησε η επίδοση εγγράφων πειθαρχικής παραπομπής στους υπαλλήλους που δεν απεγράφησαν.
 • Έχει ανακοινωθεί η έκδοση εντός των επόμενων ημερών των πινάκων διαθεσιμότητας.
 • Η συνέχιση της απεργίας στα κεντρικά Πανεπιστήμια κηρύσσεται παράνομη και γίνεται αντικείμενο εισαγγελικών παρεμβάσεων.
Δεδομένου πως δεν έχει τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την παλαιότερη τοποθέτησή μας ότι η πολιτική της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ
 • αποτελεί μια ακόμα ψηφίδα στο κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων,
 • συνεπάγεται, μαζί με την συστηματική υποχρηματοδότηση, την πλήρη αδυναμία λειτουργίας του Πανεπιστημίου,
είναι προφανής η αναγκαιότητα επανασυσπείρωσης και δράσης του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας και στην κατεύθυνση αυτή ο Σύλλογος:
 •  Καλεί την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου σε συνάντηση - συζήτηση τους Ενιαίους Φορείς Διδασκόντων, τους συλλόγους ΕΤΕΠΕ, ΕΔΙΠ και τους φοιτητικούς συλλόγους, στην αίθουσα Δ3 στις 2.30 μ.μ.
 • Αιτείται στον Πρύτανη να θέσει προς συζήτηση στην επόμενη Σύγκλητο τις τελευταίες εξελίξεις, με παράσταση εκπροσώπων των Συλλόγων.
 • Καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 17 Νοέμβρη, καθώς το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο.
Από το ΔΣ

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Ο.Δ.Π.Τ.Ε. πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση τη βδομάδα 11/11/2013 έως 15/11/2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2013
Ταχ. Κωδ.:   17671                               Αριθμ. πρωτ.: 339
Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513 – 2107721910                        
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:6948201440-2310995206                       
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@ad.auth.gr    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 11-15/11/2013

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

       Με απόφαση του Κ.Σ. της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας, προκηρρύσουμε πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση τη βδομάδα 11/11 έως 15/11/2013.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ γιατί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της διαθεσιμότητας-απολύσεων 1348 συναδέλφων από τα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια. Επιμένει σε μια πολιτική που οδηγεί τα Πανεπιστήμια σε αδυναμία λειτουργίας και την εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάρρευση.

       Για να υλοποιήσει την πολιτική της και να ικανοποιήσει τις ορέξεις της τρόικας καταφεύγει στις χειρότερες μορφές αυταρχισμού. Προσφεύγει στα δικαστήρια για να βγει παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, επιδιώκοντας την ακύρωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.
Ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων στέλνοντας σε πειθαρχική διαδικασία συναδέλφους μας που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και να  υπακούσουν στις αυθαίρετες, αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας για την αυτοαπογραφή.

Αυτό τον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να σταματήσουμε. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, την ίδια την δημοκρατική ομαλότητα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ συνεχίζουμε τον αγώνα μας και είμαστε αποφασισμένοι ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ αν δεν ανακληθεί η ΚΥΑ, αν δεν σταματήσουμε την πολιτική της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστήμιου.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ την εργασία μας, τις ζωές μας, το δικαίωμα  των νέων, των παιδιών μας να έχουν πρόσβαση στην ανώτατη μόρφωση.

       Γι αυτό  καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρωτοβάθμιους Συλλόγους, Ομοσπονδίες, της τριτοβάθμια Οργάνωση μας την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν αυτό τον αγώνα και από κοινού, όλοι μαζί να σταματήσουμε την πολιτική αποψίλωσης των δημόσιων υπηρεσιών από ανθρώπινο δυναμικό, διάλυσης του κοινωνικού κράτους και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Προστασίας και ΠρόνοιαςΟικοδομούμε όλοι μαζί το μέτωπο των κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων για να μπει τέρμα στις μνημονιακές πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας.

       Καλούμε όλες/όλους  τις/τους  συναδέλφισσες/φους μαζικά να συμμετέχουν στο κοινό συλλαλητήριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Εκπαίδευσης και άλλων συνδικάτων την Πέμπτη 14/11/2013 στις 12 μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.


       Αξιοποιούμε τον τριήμερο γιορτασμό της 40ης επετείου της ηρωικής εξέγερσης της νεολαίας κατά της Χούντας για την προβολή του αγώνα μας.
Σύνθημα μας
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Περήφανα και με αξιοπρέπεια διεξάγουμε έναν όμορφο μακρόχρονο αγώνα. Ο αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ο αγώνας μας έχει οδηγήσει το Υπουργείο Παιδεία σε αδιέξοδο.
Ενωμένοι όλοι ας συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να μετατρέψουμε τα αδιέξοδα του Υπουργείου Παιδείας σε ΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, για την εργασία και την ζωή μας, σε ΝΙΚΗ του δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε