Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΑΛΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

Τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Γάλλου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γάλλου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου, μετά από αλλεπάλληλες πυρκαγιές που η Πυροσβεστική Υπηρεσία απέδωσε σε απόπειρες εμπρησμού, συγκρότησαν ομάδες πυροπροστασίας με σκοπό τη φύλαξη της ευρύτερης περιοχής.
Το πρόγραμμα εθελοντικής πυροπροστασίας θα επαναληφθεί και τη φετινή χρονιά και θα λειτουργήσει τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, με αλλαγή βάρδιας ανά δίωρο. Προκειμένου να διαμορφωθεί στις λεπτομέρειές του, είναι καταρχήν απαραίτητη η καταγραφή διαθεσιμότητας από τα μέλη καθεμιάς από τις συλλογικότητες που το στηρίζουν.
Καλούμαστε λοιπόν όλοι, σε οποιαδήποτε θέση και αν υπηρετούμε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, να δηλώσουμε την διαθεσιμότητά μας.
Ένας ικανός αριθμός εθελοντών θα εξασφαλίσει ότι κανείς/μιά συνάδελφος δεν θα χρειαστεί να αναλάβει περισσότερες από δύο δίωρες βάρδιες στη διάρκεια όλης της περιόδου.
Μετά την αρχική καταγραφή διαθεσιμοτήτων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που θα πρέπει να καλύψουμε οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο, καθώς και οδηγίες προς τους εθελοντές.
     
Πληροφορίες και δηλώσεις διαθεσιμότητας (με στοιχεία επικοινωνίας) στον συνάδελφο Παντελή Γενεράλη, τηλ.: 7818 ή e-mail: general@lib.uoc.gr

Το Δ.Σ.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας-κινητικότητας, ΓΣ 20/6

Ανακοίνωση
για τις εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας-κινητικότητας
17 Ιουνίου 2014

Με την πρόσκληση κινητικότητας που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα 16/6 σε ΦΕΚ, οι 1036 υπάλληλοι των 8 Πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται να υποβάλλουν αίτηση για μετάταξη σε 600 θέσεις υποδοχής που δημιουργούνται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι θέσεις υποδοχής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι 20, έναντι 36 συναδέλφων σε διαθεσιμότητα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που, παρά την επίφαση της ικανοποίησης των διεκδικήσεών μας, σε καμία περίπτωση δεν μας εφησυχάζει. Αντίθετα, προκαλεί ανησυχία και αγανάκτηση, καθώς είναι πολλά τα «αλλά» που την συνοδεύουν:
Η αναντιστοιχία των θέσεων υποδοχής με τον αριθμό των διαθέσιμων (600 έναντι 1036) συνεπάγεται πως 436 συνάδελφοί μας στα ΑΕΙ θα οδηγηθούν στην απόλυση, θεωρούμενοι «πλεονάζον προσωπικό».
Η διαδικασία επιλογής εκείνων που θα καταλάβουν τις θέσεις υποδοχής, μέσω αποτίμησης προσόντων και κατάταξης σε φθίνουσα μοριοδότηση, οδηγεί σε ένα νέο κύκλο ανταγωνισμού, μια νέα «ρουλέτα» επιβίωσης.
Η απουσία της ειδικότητας των Φυλάκων και των Τεχνικών από τις θέσεις υποδοχής αφήνει ανοιχτό το πεδίο για εκχώρηση των αντίστοιχων υπηρεσιών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Η στρατηγική επιλογή για Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων, των διδάκτρων, των κανόνων της ελεύθερης αγοράς επιβεβαιώνεται πανηγυρικά.
Ομοίως πανηγυρικά επιβεβαιώνεται ότι η μέχρι τώρα επίκληση της «αξιολόγησης» των δομών και των οργανογραμμάτων των Πανεπιστημίων ως υπέρτατο κριτήριο για τις επιχειρούμενες παρεμβάσεις ήταν απολύτως προσχηματική. Τον Σεπτέμβριο του 2013, οι αξιολογήσεις των Πανεπιστημίων που κατέγραφαν ελλείψεις προσωπικού αγνοήθηκαν (κατά δήλωση του νέου Υπουργού δεν υφίστανται καν) και, αντί αυτών, το Υπουργείο μας υπολόγισε ως υπεράριθμους. Σήμερα, το ίδιο Υπουργείο μας υπολογίζει ως ολιγάριθμους και δημιουργεί θέσεις υποδοχής.
Μέσα από την απολύτως αυθαίρετη αυξομείωση του αριθμού των προς διαθεσιμότητα και στη συνέχεια των προς επαναφορά υπαλλήλων, πραγματικοί άνθρωποι, η ζωή και η εργασία τους, διαλύονται. Μαζί τους καταρρέουν και οι ρητορείες για εξορθολογισμό, αναδιάρθρωση και τα συναφή της Ανώτατης Εκπαίδευσης – το Δημόσιο Πανεπιστήμιο διαλύεται μαζί με τους ανθρώπους του.
Δεν μπορεί ακόμα να μείνει ασχολίαστο το όψιμο ενδιαφέρον των κυβερνητικών εταίρων, αλλά και των ΜΜΕ που προπαγανδίζουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Οι ίδιοι άνθρωποι που το περασμένο φθινόπωρο προσπερνούσαν αδιάφοροι την 3μηνη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και μας θυμούνταν μόνο όταν επρόκειτο να μιλήσουν για επικίνδυνες συντεχνίες που απειλούν το εξάμηνο των φοιτητών, φέρνουν σήμερα το θέμα μας στις πρώτες θέσεις των δελτίων για να διαφημίσουν την υποτιθέμενη …στροφή κοινωνικής ευαισθησίας στην ασκούμενη πολιτική.

Παρά τα τόσα «αλλά» που παραθέσαμε απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις, δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη στην αξία της διεκδίκησης. Η δράση των εργαζομένων (μέσα από απεργίες, κινητοποιήσεις συλλογικές διαδικασίες και βεβαίως και διά της ψήφου τους) δεν αφήνει αλώβητο το σύστημα εξουσίας. Μπορεί να αναδιατάσσει κυβερνητικές αποφάσεις, μπορεί να δημιουργεί ρήγματα στις εξελίξεις.

Να μην υποχωρήσουμε, να μην παραιτηθούμε.

● Διεκδικούμε την επιστροφή όλων των συναδέλφων στην εργασία τους.
● Απαιτούμε Δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, χωρίς εταιρείες, χωρίς δίδακτρα.
● Δεν συμμορφωνόμαστε με τη νέα διαδικασία αξιολόγησης, το επόμενο «εργαλείο» για να πεταχτούν άνθρωποι στον Καιάδα της ανεργίας.

Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 20/6,
στις 1.00 μ.μ. στην Αίθουσα της Βιβλιοθήκης

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, ΟΔΠΤΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                                       Αθήνα 17 Ιουνίου 2014
Ταχ. Κωδ.:   17671                                                       Αριθμ. πρωτ.: 376
Τηλέφωνα Προέδρου:6948201440 – 2310995206                         
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@edlit.auth.gr
Τηλέφωνο Γ.Γραμματέα: 6937363670                

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

   Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 17 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Παιδείας, για το θέμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

 Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των Πανεπιστημίων, από ανεξάρτητο αξιολογητή που θα προκύψει μετά από διαγωνισμό και εάν και εφόσον προκύψουν κενά θα εκδοθεί συμπληρωματική κινητικότητα.

Όμως οι δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αυτές αναγράφονται σε διάφορες ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες αν προκύψουν θέσεις μετά την αξιολόγηση δεν είναι σίγουρο ότι θα καλυφθούν, αλλά και η μέχρι τώρα στάση του απέναντι στα τεράστια προβλήματα των Πανεπιστημίων μάς, μας κάνουν να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Η τραγική κατάσταση όλων των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και κυρίως των συνάδελφων οι οποίοι θα παραμείνουν στη διαθεσιμότητα και μετά την ολοκλήρωση της κινητικότητας των 600 θέσεων, η υπολειτουργία έως και κατάρρευση σε ορισμένα Πανεπιστήμια των διοικητικών υπηρεσιών καθώς και η έλλειψη φύλαξης και ουσιαστικής καθαριότητας των κτιρίων, δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο από την αγωνιστική κινητοποίηση το προσεχές διάστημα.

Το ΦΕΚ για την κινητικότητα των 600 συναδέλφων αν και προβλέπει ενδο-ιδρυματική αλλά και δια- ιδρυματική κινητικότητα, δεν εξασφαλίζει τη επάνοδο συναδέλφων στο οικείο Ίδρυμα. Αντιθέτως επιτρέπει τον χωρίς προηγούμενο ανταγωνισμό όλων των διαθεσίμων για μια θέση σε όποιο ίδρυμα καταφέρει να καταλάβει θέση.

Εκτός από τα παραπάνω, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο νόμο Ν.4250/2014 περί αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, τουλάχιστον με την μορφή που αυτή περιγράφεται.

Και φυσικά δηλώνουμε αντίθετοι στην προσπάθεια στιγματισμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από τον έλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όταν αυτές έχουν ήδη ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους συναδέλφους σε 48ωρη απεργία την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να οργανώσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή στις πόλεις που βρίσκονται τα Πανεπιστήμια που έχουν πληγεί από τη διαθεσιμότητα.
Επίσης καλούμε τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να μην απογοητεύονται και να συμμετέχουν δυναμικά όλοι μαζί στις κινητοποιήσεις, που θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν αίτηση κινητικότητας στις διευθύνσεις Διοικητικού των οικείων Πανεπιστημίων ΜΕΧΡΙ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ για να πάρουν παράταση στη διαθεσιμότητα.  ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ.
Συνάδελφοι, όλοι μαζί θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε.
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

  Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Ο  Πρόεδρος                                            Ο Γενικός  Γραμματέας     

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για την Προκήρυξη των 600 θέσεων σε 15 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για την κινητικότητα των 1036 διοικητικών υπαλλήλων 8 Πανεπιστημίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

17/6/2014
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης  η απόφαση για την Προκήρυξη των 600 θέσεων σε 15 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για την κινητικότητα των 1036 διοικητικών υπαλλήλων 8 Πανεπιστημίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Την Τετάρτη 18/6, ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.
 Ενημερωτική συνάντηση των διοικητικών υπαλλήλων με τον αναπληρωτή Πρύτανη Βασίλη Καρδάση σχετικά με την Πρόσκληση κινητικότητας για τα ΑΕΙ, τις συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας κλπ.

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Πρόγραμμα απασχόλησης για τα παιδιά μας 6-12 ετών, στον χώρο του Πανεπιστημίου


Προς όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στο Ρέθυμνο


Φέτος θα λειτουργήσει πρόγραμμα απασχόλησης για τα παιδιά μας 6-12 ετών, στον χώρο του Πανεπιστημίου. Ημερομηνία έναρξης 16-06-2014 και λήξη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

      Περιληπτικά αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει απασχόληση σε αίθουσα που έχει παραχωρηθεί για δραστηριότητες όπως ζωγραφική, θέατρο κτλ. Δραστηριότητες στο χώρο του γυμναστηρίου, στην αίθουσα υπολογιστών, και γενικά στους εξωτερικούς χώρους αίθριο κτλ όταν δεν τίθεται θέμα όχλησης στις πανεπιστημιακές εργασίες (εξετάσεις φοιτητών κτλ).

Το κόστος έχει ορισθεί σε 20€ ανά εβδομάδα ανά παιδί. Σε περίπτωση συμμετοχής 2ου παιδιού από την οικογένεια το κόστος για αυτό είναι στα 15€ και για το 3ο παιδί σε 10€.

Παρακαλούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν ένα e-mail συμμετοχής στο marentakis@uoc.gr , συνάδελφο Νίκο Μαρεντάκη (
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ) εσωτ. τηλέφωνο 7912 που έχει αναλάβει την οικονομική διαχείριση και την πληρωμή των εκπαιδευτικών (μίας Nηπιαγωγού και μίας Δασκάλας).

Από 16-06 μέχρι 05-07 λόγω εξεταστικής περιόδου, θα πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν στο γυμναστήριο όπου έχει παραχωρηθεί εναλλακτικά για το διάστημα αυτό μία αίθουσα. Άρα από 16-06 έως 05-07 αφήνουμε το πρωί και παραλαμβάνουμε το μεσημέρι τα παιδάκια μας, από το γυμναστήριο.


Σημείωση:
·    Δεν υπάρχει δέσμευση για το πόσες εβδομάδες μπορεί να συμμετάσχει κάθε παιδί.
·           Η καταβολή των χρημάτων στον υπεύθυνο θα γίνεται τις πρώτες (2) ημέρες  της εβδομάδας.

Tριήμερη απεργιακή κινητοποίηση από την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, Ο.Δ.Π.Τ.Ε.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
                               ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                                                      Αθήνα 10 Ιουνίου 2014
Ταχ. Κωδ.:   17671                                                                       Αριθμ. πρωτ.: 372
Τηλ. Προέδρου:6948201440 – 2310995206                          
 Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@edlit.auth.gr
Τηλ. Γ.Γραμ.: 6937363670, mail:vvalsam@lib.uoa.gr,
 akvalsam@gmail.com                                      Προς
                                                                      τους συλλόγους μέλη της ΟΔΠΤΕ
                       ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
                                           11-12-13/6/2014
                                   ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
              ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
                                      ΤΕΤΑΡΤΗ 11-6-2014
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Το Κ. Σ. Της Ομοσπονδίας μας με κατά πλειοψηφία απόφαση του προκηρρύσει Τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση από την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και μέχρι την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της διαθεσιμότητας για τους συναδέλφους μας που προέρχονται από καταργημένους κλάδους. Λόγοι συγκεκριμένοι και κατ’ εξαίρεση επιβάλλουν τη λήψη της, δεδομένου ότι απομένουν μόνο τρεις ημέρες μέχρι την εκπνοή του χρόνου της διαθεσιμότητας. Είναι γεγονός ότι σε τηλεφωνικές επαφές που είχαμε την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο μας επιβεβαιώθηκε ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός όπως είχε δεσμευτεί. Με δεδομένη την ασφαλή πληροφόρηση που είχαμε για τις δια ζώσης επαφές των δυο συναρμόδιων Υπουργών επί δυο ημέρες και τη σχετική αλληλογραφία του Υπουργείου με τα οκτώ (8) ιδρύματα για αποστολή στοιχείων από το απόγευμα της Πέμπτης, βρισκόμασταν σε αναμονή.
Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης και παρά το γεγονός ότι στις αμέσως προηγούμενες κινητοποιήσεις μας η συμμετοχή στην απεργία δεν ήταν ικανοποιητική, τονίζουμε τη σημασία και το μήνυμα που μπορεί να δώσει μια τέτοια κινητοποίηση και να αναγάγει σε μείζον ζήτημα την ύστατη αυτή στιγμή το θέμα μας. Μια 24ωρη απεργία θεωρούμε ότι θα την προσπερνούσαν όλοι με ευκολία και δεν θα προβάλλονταν επαρκώς. Αντίθετα με την τριήμερη απεργία δίνεται η δυνατότητα να πιέσουμε περισσότερο επιδιώκοντας την άμεση επαφή με τους κυβερνώντες. Υποβάλλονται σχετικά έγγραφα αιτήματα προς τους δύο Υπουργούς για συνάντηση με την Ομοσπονδία και τους εκπροσώπους των οκτώ (8) συλλόγων. Θυμίζουμε ότι με την τελευταία 48ωρη απεργία κατορθώσαμε να έχουμε τη συνάντηση με τον Υπουργό και να παραταθεί ουσιαστικά το οκτάμηνο για τους σε διαθεσιμότητα μοριοδοτηθέντες συναδέλφους.
Καλούμε τις διοικήσεις των οκτώ (8) ιδρυμάτων να αναστείλουν τη λειτουργία τους και να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου για την  επίλυση του θέματος.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση κινητικότητας και απειλούνται άμεσα με απόλυση οι συνάδελφοι μας:
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 13.ΟΟ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.

Καμία απόλυση Διοικητικού υπαλλήλου
από τα οκτώ ιδρύματα.

Αμεση προκήρυξη της κινητικότητας 
ενδο-ιδρυματικής και δια-ιδρυματικής

Όχι στην προσχημαικη και αντισυνταγματική 
αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων 
       
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Ο  Πρόεδρος                        Ο Γενικός  Γραμματέας     
Παπαδόπουλος Σάββας                              Βαλσάμης Βαλσαμάκης

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 8 Πανεπιστημίων που θίγονται από τη διαθεσιμότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, Πέμπτη, 5.6.2014, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και τον κεντρικό τεχνικό συντονισμό του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 8 Πανεπιστημίων που θίγονται από τη διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος: το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Αρχικά έγινε ενημέρωση μεταξύ των Πανεπιστημίων σχετικά με τον αριθμό των διαθεσίμων, καθώς και για τις μέχρι τώρα επαφές που είχε το κάθε ένα χωριστά με τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Κοινή αντίληψη όλων ήταν ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και ότι το Υπουργείο μας οδηγεί σε εργασιακή ομηρία, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, ώστε να λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας τμηματικά και να οδηγηθούν οι συνάδελφοί μας σε απόλυση.
Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για συντονισμό σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
  Με αφορμή την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, να αναστείλει τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, την Τετάρτη 11/6/2014, καλούμε τις Συγκλήτους και των άλλων Ιδρυμάτων να κάνουν το ίδιο. Προτείνεται στα Δ.Σ. και τις Γ.Σ. των Συλλόγων όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν αποφάσεις για συγκέντρωση  όλων των διοικητικών υπαλλήλων των Α.Ε.Ι. στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 13:00 και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και παράσταση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων των 8 θιγόμενων Α.Ε.Ι. στον Υπουργό.
Καλούμε την Ομοσπονδία μας να κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 11/4/2014 και συμμετοχή στη συγκέντρωση με αιτήματα:
- να μη γίνει καμία απόλυση διοικητικού υπαλλήλου 
- την θεσμοθέτηση της ενδο-ιδρυματικής κινητικότητας
- την άμεση προκήρυξη της ενδο-ιδρυματικής και δια-ιδρυματικής κινητικότητας. 
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που με την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχαν, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία αυτήν την τηλεδιάσκεψη, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συντονίσουμε τον αγώνα μας.

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΡΙΤΗ 10 Ιουνίου 2014 στις 12.00

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΡΙΤΗ 10 Ιουνίου 2014 στις 12.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στη Βιβλιοθήκη

Στις 16/6 συνάδελφοι μας στα 8 Πανεπιστήμια που επλήγησαν από την διαθεσιμότητα βλέπουν την πόρτα της εξόδου από Δημόσιο. ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ χωρίς να προλάβουν τις υποσχέσεις περί κινητικότητας.

Την Τετάρτη 11/6 προγραμματίζεται γενική απεργία στα 8 Πανεπιστήμια και συνάντηση αντιπροσωπειών τους στην Αθήνα για παράσταση διαμαρτυρίας στην διαθεσιμότητα-απόλυση συναδέλφων.
Η Τετάρτη 11/6 συμπίπτει με την επέτειο ενός χρόνου από το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Είναι πολύ σημαντική η παρουσία όλων στη  Γενική Συνέλευσή μας.
Να ξαναβρούμε την αγωνιστικότητα μας!

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Τηλεδιάσκεψη των συλλόγων των 8 ΑΕΙ.

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των συλλόγων των 8 ΑΕΙ που έχουν πληγεί από τη διαθεσιμότητα, προκειμένου να ανταλλάξουμε ενημέρωση και να συντονίσουμε τις κινήσεις μας. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης η τηλεδιάσκεψη θα γίνει στις αίθουσες Συγκλήτου σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.