Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Παρασκευή 23/10/2015

Aγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,
         Καθώς έχουν ήδη συμπληρωθεί δύο χρόνια θητείας του Δ.Σ., είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου, διαδικασία που -πέρα από την τυπική της αναγκαιότητα- έρχεται να μας υπενθυμίσει την ουσιαστική ανάγκη να ξαναζωντανέψουμε το Σύλλογό μας. Μπορεί η τελευταία περίοδος αδράνειας να επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες, όλοι όμως γνωρίζουμε ότι τα ζητήματα που μας απασχολούν -ή εκείνα που μπορεί να "μας χτυπήσουν την πόρτα" στο μέλλον, απαιτούν να κρατήσουμε τη συλλόγικότητά μας ενεργή.

    Καλείστε σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Παρασκευή 23/10/2015 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (A.003) στο κυλικείο Βιβλιοθήκης, ώρα 1.00 μ.μ. με θέματα:
  1.  Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ και οικονομικής διαχείρισης.
  2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών, από τις οποίες θα αναδειχθούν για την επόμενη διετία:
    • Διοικητικό Συμβούλιο (5 μέλη και 2 αναπληρωματικά)
    • Αντιπρόσωποι για το Νομαρχιακό Τμήμα Ρεθύμνου της ΑΔΕΔΥ (1 για κάθε 20 μέλη)
    • Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης / ΟΔΠΤΕ (1 για κάθε 20 μέλη)
 Για έναν ουσιαστικό απολογισμό της διετίας που πέρασε, αλλά και για την προετοιμασία συγκέντρωσης υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη νέων οργάνων, η παρουσία όλων είναι σημαντική, ώστε η Συνέλευση να διεξαχθεί με πλήρη απαρτία. Σε περίπτωση ωστόσο έλλειψης απαρτίας, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 30/10/2015, στην ίδια αίθουσα και ώρα, με απαρτία του 1/3 των ενεργών μελών.

 Από το Δ.Σ

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που διώκονται

ΨΗΦΙΣΜΑ αλληλεγγύης στους 
διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που διώκονται
 
Στις 12 του Οκτώβρη δικάζονται στην Αθήνα 14 διοικητικοί υπάλληλοι, συνάδελφοι  από το ΕΚΠA,το ΕΜΠ, καθώς και 3 μέλη της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης     επειδή δεν  συμμορφώθηκαν με την δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη την απεργία στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Επειδή θεωρούμε ότι ο αγώνας που δώσαμε την περίοδο της διαθεσιμότητας για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και την διατήρηση του  δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων,  δεν ήταν παράνομος, καταγγέλλουμε την δίωξη των συναδέλφων που διώκονται επειδή δρούσαν για την εφαρμογή των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων.

Ζητάμε να σταματήσουν εδώ και τώρα  οι διώξεις αυτές που έχουν στόχο την καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών , τον  εκφοβισμό των εργαζομένων και στο να τους αποτρέψουν από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Δεν αγωνιστήκαμε. μόνο για την κατοχύρωση της εργασίας μας αλλά και του δικαιώματος να δρούμε συλλογικά και αλληλέγγυα, χωρίς την απειλή ποινικοποίησης των αγώνων μας, όπως επιχειρείται  .

 Από το Δ.Σ.