Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΟΥ Π.Κ. ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

 Προς όλα τα μέλη του Συλλόγου

Κατά την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/11/2015, η οποία ήταν επαναληπτική λόγω έλλειψης απαρτίας της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης της Πέμπτης 26/11/2015, εξελέγη εφορευτική επιτροπή για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών του Συλλόγου, απαρτιζόμενη από τα εξής μέλη:
                                                           
    Τακτικά Μέλη:
    Αναπληρωματικά Μέλη:
 1. Κελαϊδή Χρυσούλα
 2. Κοπανάκη Βαρβάρα
 3. Ροζάκη Θεοδώρα
 1. Μουζουράκη Μαρία
 2. Πετράκη Νίκη

 Προκειμένου να διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη με διετή θητεία:

Α. Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο (5 μέλη και 2 αναπληρωματικά)
Β. Εκπροσώπων στο Νομαρχιακό τμήμα Ρεθύμνου της ΑΔΕΔΥ και (1 για κάθε 20 μέλη)
Γ. Εκπροσώπων στην Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (1 για κάθε 20 μέλη) 

παρακαλούνται τα  μέλη του συλλόγου που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφια σε κάποιο ή σε όλα τα παραπάνω να καταθέσουν σχετική αίτηση έως την Πέμπτη 3-12-2015 και ώρα 12:00 στην Εφορευτική Επιτροπή: Βαρβάρα Κοπανάκη (kopanaki@uoc.gr), Χρυσούλα Κελαϊδή (chkelaid@edc.uoc.gr) και Θεοδώρα Ροζάκη (rozaki@uoc.gr).

Τα ενδιαφερόμενα μέλη μπορούν να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό. Σε περίπτωση που προκύψει μόνο ένας συνδυασμός, οι υπόλοιπες υποψηφιότητες θα ενοποιηθούν σε ένα ψηφοδέλτιο.
Ρέθυμνο 27/11/2015
Από την Εφορευτική Επιτροπή

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 26-27/11/2015

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες

Καθώς έχουν ήδη συμπληρωθεί δύο χρόνια θητείας του Δ.Σ., είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου, διαδικασία που -πέρα από την τυπική της αναγκαιότητα- έρχεται να μας υπενθυμίσει την ουσιαστική ανάγκη να ξαναζωντανέψουμε το Σύλλογό μας. Μπορεί η τελευταία περίοδος αδράνειας να επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες, όλοι όμως γνωρίζουμε ότι τα ζητήματα που μας απασχολούν -ή εκείνα που μπορεί να "μας χτυπήσουν την πόρτα" στο μέλλον, απαιτούν να κρατήσουμε τη συλλόγικότητά μας ενεργή.

Καλείστε σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Πέμπτη 26/11/2015 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (A.003) στο κυλικείο Βιβλιοθήκης, ώρα 1.00 μ.μ. με θέματα:
 1. Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ και οικονομικής διαχείρισης.
 2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών, από τις οποίες θα αναδειχθούν για την επόμενη διετία:
  • Διοικητικό Συμβούλιο (5 μέλη και 2 αναπληρωματικά)
  • Αντιπρόσωποι για το Νομαρχιακό Τμήμα Ρεθύμνου της ΑΔΕΔΥ (1 για κάθε 20 μέλη)
  • Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης / ΟΔΠΤΕ (1 για κάθε 20 μέλη)
Για έναν ουσιαστικό απολογισμό της διετίας που πέρασε, αλλά και για την προετοιμασία συγκέντρωσης υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη νέων οργάνων, η παρουσία όλων είναι σημαντική, ώστε η Συνέλευση να διεξαχθεί με πλήρη απαρτία. Σε περίπτωση ωστόσο έλλειψης απαρτίας, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 27/11/2015, στην ίδια αίθουσα και ώρα, με απαρτία του 1/3 των ενεργών μελών.

Από το Δ.Σ.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 12 Νοέμβρη 2015

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Από την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο έως σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρωτοστατήσαμε σε μικρούς και μεγάλους αγώνες ενάντια στη λιτότητα, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των δομών του Δημοσίου, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Με τους αγώνες μας καταφέραμε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις της λιτότητας. Καταφέραμε το αίτημα της αποτροπής των καταστροφικών αυτών πολιτικών να γίνει αίτημα παλλαϊκό, μέσα από έναν αγώνα επίπονο και συνεχή, με τελικό στόχο την οριστική ανατροπή τους.
Μπροστά στις νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την Κυβέρνηση του ρόλου ενός ακόμα απλού διαχειριστή των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μένει σε εμάς, στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:
– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
-Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
– Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
– Διαγραφή του χρέους.
Η δική μας απάντηση θα είναι
Δυναμική – Συμμετοχική – Μαζική
Στις 12 Νοεμβρίου στη Γενική Απεργία
Σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση ολόκληρο το επόμενο διάστημα
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Όλοι και Όλες
στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση 
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10:30

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, 4-11-2015Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης
Ρέθυμνο 4 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο εκφράζει την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών.
     Κάλυψη των αναγκών σίτισης, στέγασης και μεταφοράς είναι τα στοιχειώδη που διεκδικούν με τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές μας, για να έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους και το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή και αντάξια του ονόματός της δημόσια Παιδεία.
    Η πρωτοφανής συρρίκνωση των πόρων του Πανεπιστημίου από τις συνεχιζόμενες πολιτικές των Μνημονίων διαλύει όχι μόνο τις παροχές φοιτητικής μέριμνας αλλά και τις βασικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου σε υποδομές, έρευνα, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.
    Το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας –όχι μόνο οι φοιτητές– οφείλει να αντιδράσει. Μια πρώτη ευκαιρία είναι η κοινή δράση ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της 12ης Νοεμβρίου, που έχουν κηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ.