Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ για τη δίκη 12 φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, 26-2-2016

Ρέθυμνο 26 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ

για τη δίκη 12 φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης


Στις 10 Μάρτη δικάζονται 12 φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου μας, με κατηγορίες που αφορούν την παρέμβασή τους στη συνέλευση του Τμήματος κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το φθινόπωρο του 2011.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους φοιτητές και στηρίζουμε την κινητοποίηση για την αθώωσή τους για πολλούς λόγους:

Η επιδίωξη επιπλέον κυρώσεων από το ποινικό δικαστήριο, συμπληρωματικά των ακαδημαϊκών κυρώσεων (απώλεια εξαμήνου σπουδών) που τους έχουν ήδη επιβληθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, υποδηλώνει μια πραγματικά ακατανόητη διάθεση εκδικητικότητας. Επιπλέον, η προσφυγή δασκάλων, και μάλιστα ακαδημαϊκών, στα ποινικά δικαστήρια, ώστε αυτά να επιληφθούν της συμπεριφοράς των μαθητών-φοιτητών τους, απαξιώνει τους μηνυτές και όχι τους κατηγορούμενους. Ο αντιεκπαιδευτικός χαρακτήρας της δίωξης είναι, θεωρούμε, δεδομένος.

Οι 12 φοιτητές δεν έδρασαν για ιδιωτική τους υπόθεση. Αποτελούσαν εκλεγμένους αντιπροσώπους των συλλόγων τους και μέρος ενός μαχητικού κινήματος ενάντια στους σχεδιασμούς για το Πανεπιστήμιο που σηματοδοτούσε ο περίφημος νόμος Διαμαντοπούλου. Στο κίνημα αυτό συμμετείχε μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας, σύλλογοι φοιτητών, διδασκόντων και υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Σύλλογος. Δεν συμμετείχε, αντίθετα υπερασπίστηκε το νόμο, η πλειοψηφία των καθηγητών του Τμήματος Φυσικής. Ο πολιτικός χαρακτήρας της δίωξης είναι, πιστεύουμε, προφανής.

Η παραπομπή φοιτητών στα ποινικά δικαστήρια εξαιτίας της πολιτικής τους δράσης έχει αφ’ εαυτής έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό, που θα περίμενε κανείς να έχει προβληματίσει τους μηνυτές ακαδημαϊκούς: συμβαίνει πρώτη φορά από τα χρόνια της δικτατορίας. Η προσπάθεια ποινικού φρονηματισμού 12 πολιτικοποιημένων φοιτητών, και μέσω αυτού ο προληπτικός παραδειγματισμός των υπολοίπων, είναι βαθιά επικίνδυνη για την ελευθερία της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, είναι επικίνδυνη για την ίδια την δημοκρατία. Ο αντιδημοκρατικός χαρακτήρας της δίωξης είναι το ουσιαστικότερο κίνητρο συμπαράστασης στους φοιτητές.

Οι 12 φοιτητές του Φυσικού Τμήματος πρέπει να αθωωθούν

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 26/2/2016

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Καλείστε να συμμετάσχετε σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 26/2/2016 στις 1.00 μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (A.003) στο κυλικείο Βιβλιοθήκης, με θέματα:
 1. Συντονισμός και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του ωρομετρικού συστήματος.
 2. Άλλα τρέχοντα θέματα

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Εορταστική Συνέλευση και το Φλουρί του 2016

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
    καλείστε να συμμετάσχετε σε "Εορταστική....Συνέλευση", την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα έναρξης απο 15:30 στην ταβέρνα "Γαλέρα", αίθουσα με τζάκι και θέα στη θάλασσα.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν:
 1. Η αλλαγή του χρόνου
 2. Αυτοσχεδιασμοί
Οι δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 9/2/16 στους Μ. Πετρουλάκη και Ρ.Κρητικάκη
Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ.

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

     ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
       ΑΔΕΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                            Ρέθυμνο, 27-01-2016
Ταχ. Δ/νση: Καστρινογιαννάκη 43                                 Αρ. Πρ.: 11
Τ.Κ. 74100 Ρέθυμνο
Πληροφορίες: Τρούλης Γιώργος                                      ΠΡΟΣ:
Τηλέφωνα : 6936841955                     
Τηλ-FAX : 28310 22612                                       - Σωματεία του Ρεθύμνου
e-mail: giorgostroulis@gmail.com                            - Πολίτες του Ρεθύμνου
                                                                              - ΜΜΕ

Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη
Η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, κατά πλειοψηφία, θεωρεί ότι η πρόταση νόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό, αποτελεί μια βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη “μεταρρύθμιση” που συνεχίζει επάξια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στόχος της συγκυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου (που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Ο Νόμος αυτός έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.). Θεσπίζει την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις περικοπές των δαπανών για συντάξεις. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό. Μετά από τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και τις επιπλέον που έφερε η σημερινή συγκυβέρνηση το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, βάζοντας ταφόπλακα στο Δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η εκθεμελίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης και η προώθηση ψήφισης ενός Νομοσχεδίου που χτυπά όλους μας, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Η σφαγή μας δεν μπορεί να έχει την συγκατάθεσή μας. Τα ισοδύναμα και οι κόκκινες γραμμές μεταμορφώνονται σε συνολική επίθεση απέναντι στο δικαίωμα της Επιβίωσης του Λαού. Η επίθεση ΕΕ, Δ.Ν.Τ, Κυβέρνησης στα Εργασιακά- Ασφαλιστικά και η φτωχοποίηση του Λαού δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού. Με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεών μας, με τη Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και την παραπέρα κλιμάκωση, στοχεύουμε να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Όλοι και Όλες
στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016
και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου 10:00 π.μ.
Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!
Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου
     Ο Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

              Γιώργος Τρούλης                                           Μάρθα Γκατζιανίδου

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016 , Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) 

Αθήνα Αθήνα 1-2-2016 
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136
Ταχ. Κωδ.: 17671 
Αριθμ. πρωτ.: 423 
Τηλέφωνα Προέδρου:6948201440 – 2310995206 
Fax:2310-996772 
e-mail:savaspap@edlit.auth.gr
Τηλέφωνα Γραμματέα: 6974041354 

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
    Η Ομοσπονδίας μας συμμετέχει στην νέα 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 4 Φλεβάρη 2016 ημέρα Πέμπτη και καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος σε αυτήν με τον πιο μαζικό και αποφασιστικό τρόπο.
Η κυβέρνηση με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και τα προαπαιτούμενα, κλιμακώνει ακόμη περισσότερο τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές και επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων και των ανέργων, οι οποίοι υφίστανται ήδη μια μακρόχρονη εξοντωτική κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει πρωτόγνωρα καταστροφικά χαρακτηριστικά και για την ίδια τη χώρα αλλά και για τον ελληνικό λαό. Η φοροκαταιγίδα έχει εξουθενώσει οικονομικά τη λαϊκή οικογένεια. Με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο μετατρέπεται σε ατομικό – κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες συντάξεις και κατάργηση των επικουρικών. Ανατρέπονται και οι τελευταίες σταθερές οι οποίες διαμόρφωναν ένα στοιχειώδες πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων και των συνταξιούχων εδώ και δεκαετίες. Οι πολιτικές της ακραίας λιτότητας, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις που έχουν διογκώσει σε πρωτόγνωρο βαθμό την ανεργία, η συρρίκνωση έως κατάργηση τους κράτους πρόνοιας και των δομών του δημοσίου, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αποσάθρωση ων εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, συνιστούν ένα καταστροφικό σκηνικό. Το τραγικότερο όλων συνάδελφοι είναι ότι και η νέα κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, συνεχίζει και εντείνει την ίδια πολιτική, υποχωρώντας απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών, χωρίς να δίνει καμιά απολύτως προοπτική ανάκαμψης της θέσης της χώρας μας αλλά και επαναφοράς των απωλειών του ελληνικού λαού στο σύνολο του. Αποδεικνύεται περίτρανα όπως έχουμε επισημάνει όλα αυτά τα χρόνια ότι η πολιτική αυτή μόνο αδιέξοδα επισωρεύει για τον τόπο μας. Χρέος όλων μας απέναντι σε αυτήν τη συνεχιζόμενη εξοντωτική κυβερνητική πολιτική είναι να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε με μεγαλύτερη ένταση και αγωνιστικότητα.
 Αγωνιζόμαστε: 
 • Για την κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών. 
 • Για την κατάργηση των παλαιών και νέων μνημονιακών νόμων.
 • Για την ανατροπή της άδικης–ταξικής και σε βάρος των μικρομεσαίων εισοδημάτων φορολογίας, η οποία αφήνει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. 
 • Για την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
 • Για την καθιέρωση ενός νέου μισθολογίου με την αποκατάσταση όλων των απωλειών και την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. 
 • Για την στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών οι οποίες έχουν αποδυναμωθεί, με προτεραιότητα στους ευαίσθητους τομείς της υγείας και της παιδείας. 
 • Για την διασφάλιση της πρώτης κατοικίας χωρίς τον κίνδυνο των πλειστηριασμών. 


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΣΙΤΙΑ.. 
 • Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να πάρουν μέρος οργανωμένα, μαζικά και αποφασιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση για να βάλουμε φραγμό στη εξελισσόμενη καταστροφική πολιτική που ακυρώνει το παρόν μας και ναρκοθετεί το μέλλον μας. 
 • Όλοι στους δρόμους. 
 • Συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και στις πορείες που οργανώνουν τα συνδικάτα στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις. Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ. Θεσσαλονίκη Εργατικό Κέντρο 10.30.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. 

     Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας 
 Παπαδόπουλος Σάββας          Γρηγοριάδης Νικόλαος