Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Εκδήλωση ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου την Τετάρτη 23/1/2013

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ρεθύμνου διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο Σπίτι του Πολιτισμού, στις 7:00 το απόγευμα  ανοιχτή συζήτηση με θέμα
"Δημόσιος τομέας και κοινωνία. Αναγκαιότητα και προβληματισμοί".

Ως Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης 
συμμετέχουμε στην διοργάνωση και θα κάνουμε μια σύντομη παρουσίαση των θεμάτων του Πανεπιστημίου. Καλούμαστε λοιπόν να στηρίξουμε την εκδήλωση με την παρουσία και τις παρεμβάσεις μας.

Το σχετικό δελτίο τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει:

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα την τελευταία τρικοματική κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους και με όλα τα μέσα, προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι: 
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κηφήνες, είναι πολλοί, λειτουργούν ως συντεχνίες και πολλοί πρέπει να απολυθούν.
  • Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι δυσλειτουργικές, αποτελούν βαρίδι στην ανάπτυξη της χώρας και αρκετές πρέπει να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν.
Τα σωματεία των εργαζομένων στο δημόσιο υποστηρίζουν ότι αυτή η επίθεση δεν στοχεύει στη βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε στον εξορθολογισμό των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά:
  • Στο χτύπημα του τελευταίου εργασιακού χώρου που διατηρεί ακόμα κάποια κατοχυρωμένα δικαιώματα, για να κυριαρχήσει απόλυτα το νέο μοντέλο του φτηνού και αναλώσιμου εργαζόμενου.
  • Στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, προκειμένου να μεταφερθεί μέρος των δραστηριοτήτων του στον ιδιωτικό, απ’ όπου πλέον ο πολίτης θα εξαναγκάζεται να αγοράζει τις υπηρεσίες που πρέπει να του παρέχει η πολιτεία.
Εμείς, οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Ρέθυμνο, καλούμε τους συμπολίτες μας για να τους παρουσιάσουμε ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, τι διεκδικούμε και, κυρίως, να τους ακούσουμε και να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε πως οι διεκδικήσεις μας αφορούν όλους, όχι τους εαυτούς μας αλλά την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου