Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση ενδιαφέροντος για σεμινάρια/εργαστήρια της ΓΣΕΕ

Αγαπητές συνάδελφοι,

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., Η Γραμματεία Γυναικών της Γ.Σ.Ε.Ε. και η Δομή Ισότητας των Φύλων της Γ.Σ.Ε.Ε., στο πλαίσιο Έργου του ΕΣΠΑ οργανώνουν σε όλη τη χώρα εργαστήρια/σεμινάρια με στόχο την ενδυνάμωση εργαζόμενων γυναικών στα θέματα του συνδικαλισμού και της ισότητας των φύλων, υπό το πρίσμα της σημερινής δυσμενούς για τις εργασιακές σχέσεις συγκυρίας.
Πρόκειται για το Έργο «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων» και ειδικότερα το Υποέργο «Ενέργειες Επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης εργαζομένων γυναικών».
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, στα εργαστήρια/σεμινάρια αναπτύσσονται θεματικές ενότητες όπως:
-- η ενίσχυση δεξιοτήτων που σχετίζονται με την προσωπική και συνδικαλιστική ενδυνάμωση, την επαγγελματική στήριξη, τη δόμηση συλλογικότητας και αλληλεγγύης,
-- οι τεχνικές διαπραγμάτευσης και διαχείρισης συγκρούσεων ή κρίσεων,
-- η διαχείριση άγχους στον εργασιακό χώρο,
-- το ατομικό εργατικό δίκαιο.

Υπάρχουν δύο δυνατότητες:
1. Διοργάνωση 5ωρου εργαστηρίου
2. Διοργάνωση 30ωρου σεμιναρίου (σε δύο Σαββατοκύριακα)

Επίσης, είναι δυνατή η χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης.

Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα κάθε σεμιναρίου/εργαστηρίου μπορεί να προταθεί και από τις ενδιαφερόμενες. Ωστόσο, στο πλαίσιο του Έργου υπάρχει ήδη το σεμινάριο «Από την προσωπική εμπειρία στη συλλογική δράση: Η θέση της γυναίκας στην παραγωγική διαδικασία», κατά τη διάρκεια του οποίου αναλύονται θέματαπου σχετίζονται με την θέση των γυναικών στο διοικητικό μηχανισμό και στη συμμετοχή λήψης αποφάσεων δομών, οργανισμών. Το σεμινάριο αυτό έχει διάρκεια 30 ώρες συνολικά και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 2 Σαββατοκύριακα.

Η διοργάνωση ενός σεμιναρίου ή/και εργαστηρίου στο Ρέθυμνο εξαρτάται από την ύπαρξη ενός επαρκούς αριθμού γυναικών (20 άτομα) και από τον προτεινόμενο χρόνο διεξαγωγής. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων, θα εξεταστεί η δυνατότητα επανάληψής τους στο μέλλον.

Για τον προγραμματισμό και την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επιμόρφωσης πρέπει να διερευνηθούν τα ακόλουθα:
1. Ποιος είναι ο αριθμός των ενδιαφερόμενων συναδέλφων.
2. Αν το ενδιαφέρον προσανατολίζεται σε 30ωρο σεμινάριο ή σε 5ωρο εργαστήριο.
3. Ποια θεματολογία είναι προτιμητέα, ώστε ο αρμόδιος φορέας να απαντήσει για τη δυνατότητα διεξαγωγής του στο Ρέθυμνο, το Φεβρουάριο.

Προκειμένου λοιπόν να διερευνηθούν τα παραπάνω και να γίνει ο απαιτούμενος προγραμματισμός, καλούνται οι ενδιαφερόμενες να επικοινωνήσουν με τη συνάδελφο Ειρήνη Θυμιατζή (τηλ. 7848), την οποία και ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία επικοινωνίας με την ΓΣΕΕ και συγκέντρωσης όλων των σχετικών πληροφοριών.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου