Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού στο Ρέθυμνο για τη φοιτητική κατάληψη και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της εβδομάδαςΡέθυμνο 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
για τη φοιτητική κατάληψη
και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της εβδομάδας

 Η συνεχιζόμενη για δεύτερη εβδομάδα κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο ήταν μια αναμενόμενη απάντηση του φοιτητικού κινήματος
  • στον αυταρχικό κατήφορο της πανεπιστημιακής ζωής, όπως αποτυπώθηκε στις πρακτικές Φορτσάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην ωμή καταστολή της φοιτητικής διαμαρτυρίας από τα ΜΑΤ, στην πολιτική των διαγραφών των αποκαλούμενων «αιωνίων» φοιτητών, αλλά και τη δημόσια ρητορική για φοιτητές-θρασίμια.
  • στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, τη συνολική υποτίμηση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, την οικονομική και λειτουργική εξαθλίωση των πανεπιστημίων μέσω της υποχρηματοδότησης και των απολύσεων προσωπικού.
Πέρυσι, τέτοιο καιρό, στις πολύμηνες κινητοποιήσεις μας ενάντια στην «διαθεσιμότητα» οι φοιτητές στάθηκαν στο πλάι μας.
Σήμερα, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε κι εμείς δίπλα στον δικό τους αγώνα. Όχι ως ανταπόδοση, επειδή τους το χρωστάμε. Αλλά γιατί είναι εκείνοι που παίρνουν δυναμικά τη σκυτάλη της διεκδίκησης, τώρα που οι αντιστάσεις της υπόλοιπης ακαδημαϊκής κοινότητας φαίνεται –ελπίζουμε προσωρινά– να βρίσκονται σε κάμψη, παρόλο που η επίθεση στο δημόσιο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο κορυφώνεται, παρόλο που η «διαθεσιμότητα» είναι ακόμα εδώ.

Ας δείξουμε ότι δεν έχουμε γονατίσει, ας πράξουμε το αυτονόητο:
Να πορευτούμε μαζί με τους φοιτητές μας

  •   Στο Παγκρήτιο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που οι ίδιοι έχουν καλέσει την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.
  •  Στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, ημέρα πανεργατικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου