Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2015

Συνάδελφοι
σας κοινοποιούμε μήνυμα/κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πάγια αιτήματά μας για κατάργηση των μνημονιακών νόμων, των νόμων περί διαθεσιμότητας- απολύσεων, για αύξηση μισθών και συντάξεων.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 1η Μαϊου 2015 στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου και ώρα 10 το πρωί (το ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο στις 10 π.μ.)

                         ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
                                       ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
                                                       (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                                         Αθήνα 29 Απριλίου 2015
Ταχ. Κωδ.:   17671                                                         Αριθμ. πρωτ.: 404
Τηλέφωνα Προέδρου:6948201440 – 2310995206                            
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@edlit.auth.gr
Γεν. Γραμματέας: 6974041354, e-mail:ngrigor@unipi.gr

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι                                                                
     Η 1η Μάη συμβολίζει όλους τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και τις θυσίες που έκαναν διαχρονικά οι εργαζόμενοι, για να κατακτήσουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και δικαιώματα. Συμβολίζει τα δίκαια αιτήματα των λαών για μια καλύτερη ζωή,  την απαίτηση των πολιτών όπου γης για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας, για μια κοινωνία δημοκρατική με πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για ένα κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και καταπιεσμένους. Συμβολίζει τον αγώνα των λαών κατά των βάρβαρων καπιταλιστικών δομών που γεννούν την ανεργία, την κατακρεούργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την φτώχεια και την εξαθλίωση.
   Η ιστορία, οι θυσίες και το αίμα που χύθηκε από όλους αυτούς τους αγωνιστές, εμπνέουν και καθοδηγούν όλους μας. Αυτούς  καλούμαστε να τιμήσουμε, με τους δικούς μας αγώνες, ενάντια στην άρχουσα τάξη και τα αφεντικά, στα μονοπώλια και στους υπηρέτες τους. Αγώνες με ταξικό προσανατολισμό για να αποκρούσουμε τις αντιλαϊκές  και αντεργατικές πολιτικές που εξυφαίνονται και εκπορεύονται από λογής υπερεθνικούς θεσμούς και οικονομικά κέντρα εξουσίας που στοχεύουν στην  υποταγή μας μπροστά στα συμφέροντα τους.
   Ο ελληνικός λαός διανύει εδώ και πέντε χρόνια την πιο σκοτεινή περίοδο των τελευταίων δεκαετιών. Δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα μέσα από μια οργανωμένη και άνευ προηγουμένου επιθετική κυβερνητική πολιτική, που στοχεύει στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στην μείωση μισθών και συντάξεων, στην αποδυνάμωση των θεσμών της δημόσιας υγείας και παιδείας και την εκχώρηση τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, στην εκποίηση της περιουσίας του λαού για την αποπληρωμή των τοκογλύφων. Μια πολιτική που έχει εκτινάξει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, που ναρκοθετεί το μέλλον της πατρίδας και των νέων γενεών, που έχει καταστήσει τον τόπο  έναν απέραντο ερειπιώνα.
   Επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να γίνει συνείδηση στον καθένα μας ότι πρέπει να πάρουμε τις τύχες της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανωθούμε και να αντιτάξουμε σε όλη αυτή την αθλιότητα που μας πνίγει, τη θέληση μας για την ανατροπή της ζοφερής αυτής κατάστασης. Να αντεπιτεθούμε με λαϊκούς εργατικούς αγώνες για να επανακτήσουμε όλα τα στοιχειώδη που έχουμε απωλέσει και να βάλουμε τον τόπο σε μια άλλη πορεία προόδου και ευημερίας χωρίς πάτρωνες και δυνάστες.
Η 1η Μάη να αποτελέσει την απαρχή νέων αγώνων για:
-  Κατάργηση των μνημονιακών νόμων
-  Κατάργηση των αντιδραστικών νόμων περί διαθεσιμότητας απολύσεων-επαναφορά
   όλων στις υπηρεσίες τους.
- Αύξηση μισθών και συντάξεων
- Επαναφορά των θεσμικών διασφαλίσεων (Συλλογικές διαπραγματεύσεις, Συμβάσεις
  εργασίας)
- Αντιμετώπιση της ανεργίας και καθιέρωση μόνιμης ενιαίας σχέσης εργασίας στο
  δημόσιο.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα με αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροκλοπής,
  φοροδιαφυγής φοροαποφυγής, εισφοροδιαφυγής
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 1ης Μάη και να διατρανώσουν αποφασιστικά το αίτημα τους για μια άλλη πορεία στον τόπο μας, χωρίς μνημόνια και καταστροφικές για το λαό μας πολιτικές στο όνομα του χρέους και της διάσωσης της πατρίδας.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
  
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

       Ο  Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας
  Παπαδόπουλος Σάββας                             Γρηγοριάδης Νικόλαος  
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου