Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Δημοσίευση νόμου για επιστροφή των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, ΦΕΚ 47/11-5-2015

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σας το ΦΕΚ 47/11-5-2015, με το οποίο το γνωστό ως "νομοσχέδιο Κατρούγκαλου" γίνεται πλέον ο Νόμος 4325/2015. Πέρα από τις πολλές του διατάξεις που αφορούν τις απεργίες, το πειθαρχικό δίκαιο, τις διοικητικές διαδικασίες -των οποίων τη σημασία δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε- περιλαμβάνει το Κεφάλαιο 4 "Αποκατάσταση αδικιών, Επαναφορά προσωπικού - Κινητικότητα", που επαναφέρει στην εργασία τους συναδέφους μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Η Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου μας θα κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Αυτό που ως συλλογικότητα εργαζομένων θα πρέπει να κρατήσουμε στο νου μας είναι πως ο Νόμος 4325 δεν αποτελεί κάποια παραχώρηση, αλλά αυτό που κερδήθηκε με τον πολύμηνο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων το φθινόπωρο του 2013, καθώς και με τις κινητοποιήσεις άλλων εργαζομένων στο δημόσιο (καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών).
Η περιπέτεια της διαθεσιμότητας σίγουρα δημιούργησε "τραύματα" που δύσκολα μπορούν να επουλωθούν.
Όμως στη διάρκεια των κινητοποιήσεων ζήσαμε εξαιρετικές στιγμές συντροφικότητας, αλληλεγγύης, αγωνιστικότητας, δημιουργικότητας και είναι αυτά που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Αυτές οι στιγμές είναι η παρακαταθήκη για τις διεκδικήσεις μας που αφορούν στην κάλυψη όλων των ελλείψεων σε προσωπικό, την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών , την χρηματοδότηση των ΑΕΙ για κάλυψη των αναγκών τους , την διεύρυνση των παροχών στους φοιτητές. Είναι οι στιγμές που μας βοήθησαν να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με τις δικές μας κινητοποιήσεις κερδίζουμε τα δικαιώματά μας.

Παρόλο που το θετικό αποτέλεσμα των δικαστικών διεκδικήσεων συντέλεσε στο να μην απομακρυνθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των "διαθέσιμων" συναδέλφων, μπορούμε σήμερα να τους ...ξανακαλωσορίσουμε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου