Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη - Πορεία 19-10-2011

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμβολική κατάληψη από τους διοικητικούς υπαλλήλους της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου --ημέρα πανεργατικής απεργίας-- και συμμετοχή στη συνέχεια στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι φορείς της πόλης, με πορεία από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι το κέντρο του Ρεθύμνου, ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τα επιβαλλόμενα «χαράτσια», ενάντια σε όλα τα κυβερνητικά μέτρα σε βάρος των πολιτών.
 Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, μεγάλη είναι η συμμετοχή στην απεργία των εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ κλειστά παρέμειναν τα εμπορικά καταστήματα, τα βενζινάδικα, τα καταστήματα εστίασης.






Σε κατάληψη του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου προχώρησαν σήμερα μετά την πορεία διαμαρτυρίας οι διαδηλωτές που έδωσαν δυναμικό απεργιακό παρών και στο Ρέθυμνο, σε μια συγκέντρωση πρωτοφανή ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και το πολυνομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση αύριο. Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο κτήριο της κατειλημμένης αντιπεριφέρειας διοργανώνεται ανοικτή συζήτηση για τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία της αντιπεριφέρειας

 Την Πέμπτη 20/10 καλούνται οι ρεθυμνιώτες  στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση στο χώρο της υπό κατάληψη Αντιπεριφέρειας και συλλαλητήριο στην πόλη.  Το ίδιο απόγευμα στις 7μμ θα γίνει ανοικτή συνέλευση  στο χώρο της κατάληψης για να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου