Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Συμπολίτες, εργαζόμενοι,
Τα μέτρα που καθημερινά ανακοινώνονται από την κυβέρνηση, την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ δεν πρόκειται να έχουν τέλος. Αντιθέτως, είναι πάντα μια νέα αρχή.
  • Μας είπαν ότι θέλουν να διασφαλίσουν το  μέλλον όλων μας, των παιδιών μας, των εργαζόμενων και των ανέργων. Το μόνο που εξασφάλισαν μέχρι σήμερα είναι η σωτηρία των τραπεζών και των αγορών τους. Οι άνθρωποι και οι εργαζόμενοι είναι μόνο δείκτες και αριθμοί. Φρόντισαν να μας συκοφαντήσουν και να μας διχάσουν. Αφού έφεραν το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, τις απολύσεις με το καθεστώς εφεδρείας,  τώρα  απαιτούν μισθούς 500 ευρώ παντού!
  • Μας έβαλαν το δίλημμα θυσίες ή χρεοκοπία. Μας έκρυψαν όμως ότι θα χρεοκοπήσουν μια ολόκληρη κοινωνία για να μην αναγγείλουν τη χρεοκοπία των τραπεζών τους. Έτσι, πέταξαν στο δρόμο 1 εκατ. ανέργους μέχρι σήμερα, μας έβαλαν να πληρώνουμε νοίκι στα σπίτια μας και φορολόγησαν ακόμη και τα ψιχία του άνεργου!
  • Μας έκρυψαν, πίσω από το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας, ότι θέλουν να φτιάξουν μια νέα φτηνή αγορά εργατικού δυναμικού των 500 ευρώ, για να φέρουν επενδύσεις! Ψάχνουν να βρουν λύσεις, φτηνές, εύκολες και γρήγορες για να απολύουν παντού: στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα! Άφησαν τον κάθε εργαζόμενο να εκβιάζεται με την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία και την ψευτο-απασχόληση.
  • Μας συκοφάντησαν όλους και μας είπαν «μαζί τα φάγαμε»! Ξέχασαν όμως να μας πουν ότι την ίδια ώρα απάλλασσαν τους πάντες για τη Siemens, τα υποβρύχια, τις βαλίτσες, το Βατοπέδι, τις προμήθειες κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών!
  • Φορολόγησαν τα πάντα αλλά όχι όλους, βγάζοντας λίστες χρεών μόνο για κατανάλωση στα βραδινά δελτία ειδήσεων. Λίστες παρηγοριάς για να μας υπνωτίσουν! 
  • Είπαν ψέματα για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, κρύβοντας ότι κανείς στην ουσία δεν θα πάρει τον ανώτατο (ακαθάριστο) μισθό, για να καθησυχάσουν τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα και να του πουν πως έτσι αποκαθιστούν την αδικία σε βάρος του. Και την άλλη μέρα του ανακοινώνουν και εκείνου κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Θέλουν να μας διχάσουν ως εργαζόμενους, ως κοινωνία, ως ανθρώπους για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζές τους.

ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΠΙΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ!

Με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, προχωράμε σε
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΑΛΛΟΥ
την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο με όλους τους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου