Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αποφάσεις Δ.Σ. για κινητοποίησεις και Γενική Συνέλευση Πέμπτη 9.2.2012

Αγαπητοί συνάδελφοι,
    Το Δ.Σ. συζήτησε σήμερα Τετάρτη 8.2.2012 για την χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση, η οποία ομολογουμένως είχε μικρή συμμετοχή λόγω τόσο της οικονομικής δυσκολίας των εργαζομένων, όσο και εξαιτίας του γεγονότος ότι η σχετική απόφαση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοινώθηκε μόλις το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας. Παρόλα αυτά, κρίνεται θετική η πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ να καλέσουν τους συγκεντρωμένους απεργούς σε συνέλευση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στην οποία αποφασίστηκε:
  • Τετάρτη 8/2, ώρα 7μμ, παλλαϊκή συγκέντρωση στο Δημαρχείο και
  • Πέμπτη 9/2, ώρα 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο, γενική συνέλευση των πρωτοβάθμιων σωματείων και όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των ανέργων και των συνταξιούχων, για να συντονίσουν τη συλλογική τους δράση μέχρι την τελική πτώση της κυβέρνησης, την εκδίωξη της τρόικας και την ακύρωση των πολιτικών του μνημονίου.
  • Να υπάρξει συντονισμός για πανρεθυμνιώτικη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 Φεβρουαρίου, ως ένα πρώτο βήμα για αγώνα διαρκείας.
Σε συνέχεια των παραπάνω, και καθώς οι καιροί δεν επιτρέπουν χρονοτριβή, το Δ.Σ. καλεί αύριο Πέμπτη 9/2, στο περιθώριο της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 12 το μεσημέρι, σε Γενική Συνέλευση η οποία θα καθορίσει τη στάση και τις κινήσεις του Συλλόγου.  Προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία, διαμορφώθηκε από το Δ.Σ. το ακόλουθο ψήφισμα, προκειμένου να τεθεί υπόψη της Γενικής Συνέλευσης: 
  • Μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, περικοπή 12ου, 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό, οριζόντιες μειώσεις 20%, σχεδιασμός απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μισθολογικών ωριμάνσεων και επιδομάτων, κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας.
  • Ό,τι μας έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα ακολουθείται από ένα ακόμα πιο επώδυνο.
  • Ό,τι κατακτήθηκε με εργατικούς αγώνες δεκαετιών, αφαιρείται μέρα τη μέρα, με αποφάσεις αυτών που «δεν διάβασαν».
  • Ό,τι σχεδιάζεται για μια κατηγορία εργαζομένων έρχεται να εφαρμοστεί στη συνέχεια και για τις υπόλοιπες.
  • Απέναντι στην κρίση, η μόνη απάντηση που έχουν ανακαλύψει οι ταγοί του διεθνούς και εγχώριου συνασπισμού πολιτικής και οικονομικής εξουσίας είναι η εξόντωση των εργαζομένων.
  • Ναι, είναι πράγματι σκληρή η διαπραγμάτευση, γιατί τα μέτρα συζητούνται και επιβάλλονται με όρους δύναμης.
  • Η δική μας απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το να δείξουμε κι εμείς τη δική μας δύναμη - με διαρκείς κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις. Οι δικές μας διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν αλλού παρά στους δρόμους.
Αποφασίζουμε:
  • Τη συμμετοχή μας στην γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανέργων και συνταξιούχων, την Πέμπτη 9/2 στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.
  • Το συντονισμό μας με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία για την κοινή δράση και συμμετοχή σε δυναμικές κινητοποιήσεις της επόμενης περιόδου.
  • Τη συγκρότηση Επιτροπής Κινητοποιήσεων, η οποία μαζί με το Δ.Σ., θα μεριμνά για την καθημερινή επικοινωνία με άλλα σωματεία και δευτεροβάθμια όργανα, τη λήψη αποφάσεων για συγκεκριμένες δράσεις και τη διαρκή ενημέρωση των συναδέλφων. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου