Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ για την κλείσιμο των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη αλλά και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε τη νέα απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης περί κλεισίματος των οργανισμών της Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Δύο οργανισμών, που εκτός από τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούσαν, συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία τόσο σε κατασκευαστικό, όσο και σε ξενοδοχειακό και πολιτιστικό επίπεδο. 
Τέρμα πια οι κατασκευή και διάθεση εργατικών κατοικιών, τέρμα ο κοινωνικός τουρισμός, τέρμα η διάθεση εργατικών εισιτηρίων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το μεγαλύτερο, όμως πλήγμα είναι η ουσιαστική κατάργηση των Εργατικών Κέντρων της χώρας  και κατ’ επέκταση η συρρίκνωση και φίμωση της ΓΣΕΕ. Αυτό, σε συνδυασμό με τις «οδηγίες προς ναυτιλομένους» σχετικά με τον τρόπο που θα πραγματοποιούνται από εδώ και στο  εξής  οι συνδικαλιστικές πορείες και τα συλλαλητήρια, αντανακλούν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις της Κυβέρνησης: Να φιμώσουν, να αποδυναμώσουν και να στραγγαλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα.  Σε μια εποχή που όλα τα εργασιακά  κεκτημένα, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έχουν κατακρεουργηθεί, τα συνδικάτα αποτελούν το μόνο ανάχωμα, την τελευταία ελπίδα του κάθε εργαζομένου, ενάντια στις  ορέξεις των εσωτερικών αλλά και εξωτερικών «σωτήρων». Προφανώς, οι κυβερνώντες θέλουν να ποδοπατήσουν και να εξαφανίσουν και την τελευταία φωνή αντίδρασης σε αυτόν τον τόπο.
Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να πάρει πίσω  αυτή την επαίσχυντη απόφαση και στεκόμαστε αλληλέγγυοι  στους αγώνες των Εργατικών Κέντρων όλης της χώρας, και ειδικά του Ρεθύμνου, που αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί το κέντρο όλων των διεκδικητικών και απεργιακών κινητοποιήσεών μας.  

Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Νίκος Δερεδάκης Κοτζάκη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου