Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πανεργατικό Συλλαλητήριο στο Δημαρχείο Ρεθύμνου 8/8/2012 ώρα 7:00 μ.μ. - Αναστολή Λειτουργίας ΠΚ 9/8/2012

1. ΠΑΝΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7.00 Μ.Μ.
Την Δευτέρα 8/10 το απόγευμα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε πανεργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Σε ανάλογη πρόσκληση προχώρησαν στην πόλη μας το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Ρεθύμνου.
> Για να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, για να βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με τη δύναμη των εργαζομένων, για να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν.
> Ειδικά για το Ρέθυμνο, το συλλαλητήριο επιδιώκει να αναδείξει τον μαρασμό στον οποίο οδηγούν οι πολιτικές των μνημονίων, μέσα από την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου, την προοπτική λουκέτου στο ΤΕΙ και ξεπουλήματος του λιμανιού.
 Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ρεθύμνου
Να είμαστε εκεί
(Σημείο συνάντηση των υπαλλήλων του Π.Κ. για να πορευτούμε μαζί, με το πανό μας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα)
2. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Π.Κ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11.00 Π.Μ.
Καθώς ο Σύλλογός μας συμμετείχε (με απόφση του Δ.Σ. και με την παρουσία αρκετών μελών του) στο αίτημα προς τη Σύγκλητο για αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, τώρα που το αίτημά μας έχει γίνει δεκτό -έστω με τη συμβολική αναστολή της μίας ημέρας- οφείλουμε να πλαισιώσουμε την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου των πρυτανικών αρχών.
Τρίτη 9 Οκτωβρίου, 11.00 π.μ. στην αίθουσα Δ7
Για να δώσουμε το περιεχόμενο μιας ημέρας διαμαρτυρίας και όχι αργίας
(Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, μπορούμε να συναντηθούμε και να συντονιστούμε για τις δράσεις-εκδηλώσεις του Συλλόγου που αποφασίσαμε στο πρόσφατο διευρυμένο Δ.Σ.)
  
Από το Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
     ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, στις 7:00 μ.μ.

Πανεργατικό Συλλαλητήριο στο Δημαρχείο Ρεθύμνου πραγματοποιούν τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012, στις 7:00 μ.μ., από κοινού οι τρεις δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Ε.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ Ο.Ε.Β.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, συνεχίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούν Τρόικα και Τρικομματική Κυβέρνηση.
Οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία Τρόικας και Συγκυβέρνησης που (παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που την στηρίζουν) δεν διστάζουν να επιβάλλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων, οδηγώντας έτσι την ελληνική κοινωνία σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπεί.
Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο, βλέπουμε το Ρέθυμνο να αποψιλώνεται και να υποβαθμίζεται καθημερινά. Η σχολή Αστυνομίας έχει ήδη αναστείλει τη λειτουργία της, το Στρατόπεδο Ρεθύμνου ετοιμάζεται να κλείσει, το Νοσοκομείο μας υπολειτουργεί και είναι έντονες οι φήμες περί συγχώνευσης με το Νοσοκομείο Χανίων, οι σχολές του Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν αποψιλωθεί από διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, το ΤΕΙ του Ρεθύμνου ετοιμάζεται να κλείσει ή να μεταφερθεί σε όμορο νομό, το λιμάνι του Ρεθύμνου ξεπουλιέται…
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, στις 7:00 μ.μ. τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.



Για το Ν.Τ. ΑΔΕΥ Ρεθύμνου            Για το Ε.Κ. Ρεθύμνου         Για τον Ο.Ε.Β.Ε. Ρεθύμνου
       Ο Πρόεδρος                                       Ο Πρόεδρος                                Ο Πρόεδρος
Νίκος Δερεδάκης                               Γιώργος Νικολιδάκης                Κοσμάς Περπιράκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου