Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την εργασία των Συναδέλφων σε διαθεσιμότητα

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ρέθυμνο-Ηράκλειο, 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την εργασία των Συναδέλφων σε διαθεσιμότητα

Μετά από την ενημέρωση που είχαμε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης  (στις 2-12-2013) και από τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας στην συνάντηση με εκπροσώπους των 8 ΑΕΙ, στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος του ΠΚ, αποσαφηνίστηκε ότι οι συνάδελφοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν ασκήσει ακόμα ασφαλιστικά μέτρα θα πρέπει να μην προσέρχονται στην εργασία τους.
Από την αρχή των κινητοποιήσεων, λέγαμε σε όλους τους τόνους ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα περιέλθει σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας, γιατί ήδη με τις εσπευσμένες συνταξιοδοτήσεις βρισκόταν σε οριακή κατάσταση. Η εκτίμηση αυτή έρχεται να επαληθευτεί με τον πιο δραματικό τρόπο.
            Ξεκαθαρίζουμε ότι οι συνάδελφοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν έχουν καμιά υποχρέωση και σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα δεν νομιμοποιούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Ίδρυμα· αντίθετα, θεωρούμε ότι συνεχίζοντας να παρέχουν υπηρεσίες δεν βοηθούν στην ανάδειξη του προβλήματος.

            Καλούμε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα να συμπαρασταθούν στους διοικητικούς υπαλλήλους απαιτώντας την ανάκληση της διαθεσιμότητας, γιατί οι σπουδές των φοιτητών μας και η έρευνα των επιστημόνων μας είναι δικαιώματα που συνδέονται άρρηκτα με διοικητικές υπηρεσίες σύγχρονες, στελεχωμένες με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου