Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Δ.Π.Τ.Ε. για την συνάντηση της 4ης Δεκεμβρίου 2013 με τον Υπ.Παιδείας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
                    Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα          Αθήνα 8 Δεκεβρίου 2013
Ταχ. Κωδ.:   17671                                             Αριθμ. πρωτ.: 349
Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513 – 2107721910                         
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:6948201440-2310996751                                 
Fax:2310-996725 e-mail:savaspap@ad.auth.gr    
Προς : Τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας
ΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στη σημερινή (8-12-2013) συνεδρίαση του, ύστερα από διεξοδική συζήτηση, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους, στους φοιτητές και τις οικογένειες τους και στην κοινωνία ευρύτερα, και αφού αξιολόγησε τη σύνολη πρόταση του υπουργού Παιδείας όπως αυτή αναλύθηκε στη συνάντηση της 4ης Δεκεμβρίου 2013 στην Ομοσπονδία και στους εκπροσώπους των οκτώ συλλόγων και διατυπώθηκε με δεσμευτικό έγγραφο του ιδίου από τις 5-12-2013, κατέληξε με ομόφωνη απόφαση του στα εξής: 
  • Θεωρούμε ότι η έγγραφη πολιτική δέσμευση του Υπουρ. Παιδείας είναι αποτέλεσμα του δίκαιου μακρόσυρτου ανυποχώρητου αγώνα της Ομοσπονδίας και βεβαίως των συλλόγων - κυρίως από τα οκτώ ιδρύματα που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας - και η πίεση που αυτός άσκησε, ώστε να αναδιπλωθεί η κυβέρνηση.
  • Θεωρούμε ότι αυτή καθ’ αυτή η πολιτική δέσμευση του υπουργείου δεν είναι επαρκής και θα έχει πραγματική αξία αν συνοδευτεί άμεσα από ανάλογες ενέργειες, δεδομένης της εν γένει έλλειψης εμπιστοσύνης.
  • Αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων μας, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας και παραμένοντας σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της στην κατεύθυνση εκείνη που ακριβώς προσδιορίστηκαν:
  1. Nα διασφαλιστεί ότι, δεν θα χάσει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα την εργασία του, ότι θα εργάζονται δηλαδή  στα ιδρύματα με ενδο-ιδρυματική  ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, κάτι που εξαρχής ετέθη ως βασικό αίτημα μας (καμιά απόλυση).
  2. Να διασφαλιστεί ότι, κανείς από τους συναδέλφους που δεν απογράφηκαν δεν θα τεθεί σε αργία, δεν θα παραπεμφθεί σε πειθαρχικό και ότι θα τεθεί σε  κινητικότητα (εφόσον συντρέχει λόγος) επί ίσοις όροις με τους άλλους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους, χωρίς μηδενική ή αρνητική μοριοδότηση.
  3. Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων μέσα από την επαρκή και αναγκαία στελέχωση τους.
  4. Να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στον πίνακα κατάταξης (διαπιστωτική πράξη) λαμβανομένων υπόψιν των πινάκων με τα πραγματικά στοιχεία μοριοδότησης που θα στείλουν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αλλά και των ενστάσεων που υποβλήθηκαν. 
  5. Σε κάθε περίπτωση δεν απεμπολούμε αιτήματα και θέσεις για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων, η υπονόμευση του οποίου μέσα από το νέο  πλαίσιο (Ν.4009/2011) αλλά και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων θα μας βρει απέναντι.
  6. Ανοιχτό παραμένει το θέμα της  ισχύος των διαπιστωτικών πράξεων δεδομένου ότι πολλοί εκ των συναδέλφων που αναγράφονται σε αυτές, έχουν αναλάβει την ευθύνη της έκδοσης και υπογραφής διοικητικών και λογιστικών πράξεων.
    Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στη σημερινή (8-12-2013) συνεδρίαση του, ύστερα από διεξοδική συζήτηση, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους, στους φοιτητές και τις οικογένειες τους και στην κοινωνία  Ο δίκαιος αγώνας όλο αυτό το χρονικό διάστημα αποτελεί παρακαταθήκη και οδηγό για το μέλλον. Δεν εφησυχάζουμε, θα είμαστε αγωνιστική ετοιμότητα για την άμεση εφαρμογή των υπεσχημένων, αλλά και για να αποκρούσουμε κάθε ανάλογη επίθεση που απειλεί την εργασιακή μας υπόσταση και τα δικαιώματα μας.
      Η Ομοσπονδία μας αλλά και όλοι οι σύλλογοι θα παρακολουθούμε στενά και θα ελέγχουμε βήμα βήμα την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα- πρόοδο των ενεργειών και των πρωτοβουλιών (νομοθετικών και άλλων) που απαιτούνται για την πλήρη και άμεση εφαρμογή όσων αναφέρονται παραπάνω.τις 5-12-2013, κατέληξε με ομόφωνη απόφαση του στα εξής:

                                                  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε
Ο  Πρόεδρος                               Ο Γενικός.  Γραμματέας
Φραγκίσκος Βορτελίνος              Σάββας Παπαδόπουλος    
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου