Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                                       Αθήνα 6 Ιουλίου 2014
Ταχ. Κωδ.:   17671                                                       Αριθμ. πρωτ.: 378
Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513 – 2107721910                         
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:6948201440-2310995206                       
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@ad.auth.gr    
                            
 Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ  
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗ  9 ΙΟΥΛΗ 2014

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
     Η κυβέρνηση των μνημονίων, της ανεργίας, των απολύσεων, της κατακρεούργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, της λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων, της  αυθαιρεσίας, των επιστρατεύσεων  και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση ολετήρας της κοινωνίας, προχωρά ακάθεκτη σε μια παράλογη, ανάλγητη και τυφλή πολιτική που το μόνο στόχο που υπηρετεί είναι την συρρίκνωση και αποσάθρωση του δημόσιου τομέα, την ολοσχερή κατάργηση του κοινωνικού κράτους και την εκποίηση του πλούτου της χώρας και κάθε δημόσιου αγαθού, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων ντόπιων και ξένων. Στα πλαίσια αυτά εφαρμόζει ανενδοίαστα βαθιά αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν σε απόγνωση καθημερινά χιλιάδες συνανθρώπους μας εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους. Σε αυτόν τον κυβερνητικό κατήφορο πρέπει να βάλουμε φραγμό. Πρέπει επιτέλους να τους σταματήσουμε.
     Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και αποφασιστικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Ιούλη για να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στην κλιμάκωση των επιθέσεων της ενάντια στο δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενους οι οποίοι πλήττονται όλα αυτά τα χρόνια από μια ανελέητη κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τις απολύσεις, την απαξίωση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και την εκχώρηση σημαντικών τομέων του δημοσίου, ως λάφυρο σε ιδιωτικές εταιρείες και συμφέροντα.
     Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση για να διαδηλώσουμε την εναντίωση μας στις διαθεσιμότητες–απολύσεις, στην προσχηματική αξιολόγηση μας, η οποία αποτελεί το νέο εργαλείο της για να πετύχει τον ίδιο τελικό στόχο που δεν είναι άλλος από τις απολύσεις. Εκδηλώνουμε την ανυπακοή μας σε παράλογα μέτρα και αυθαίρετες πολιτικές που θέλουν να μας καθυποτάξουν, να μας τρομοκρατήσουν να μας καταστήσουν άβουλους και φοβισμένους για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
     Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη συνεργήσουν στην υλοποίηση αυτού του αυτοκαταστροφικού μέτρου της αξιολόγησης που θα επισωρεύσει πολλά δεινά στη συνέχεια. Είναι το μέτρο που θα υπονομεύσει καίρια στην πράξη την όποια εργασιακή μας ασφάλεια, θα φαλκιδεύσει δικαιώματα, θα μας οδηγήσει στην αλληλοεξόντωση και θα διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες.
Καλούμε τις διοικήσεις των ιδρυμάτων να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην ψευδώνυμη αυτή αξιολόγηση και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό των ποσοστώσεων.
Καλούμε τους συναδέλφους να παραδώσουν το έντυπο της αυτοαξιολόγησης στα Δ.Σ των σωματείων τους και να μην βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους.
Καλούμε τους προϊσταμένους και τους αξιολογητές (Διευθυντές) να μην συμπράξουν σε αυτό το εξαμβλωματικό μέτρο και να μη συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός διαιρετικού και εμφυλιοπολεμικού κλίματος μέσα στις υπηρεσίες.
     Ο αγώνας μας για την επάνοδο όλων των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων μας που δεν θα ενταχθούν μέσω της κινητικότητας στα ιδρύματα συνεχίζεται αμείωτος και ανυποχώρητος. Παραμένουμε αμετακίνητοι στη θέση μας ότι θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να μη χάσει κανένας συνάδελφος μας τη θέση του.
      Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της Τετάρτης και η μαχητική παρουσία τους στις συγκεντρώσεις και τις πορείες είναι υποχρέωση για όλους μας, για λόγους αυτοσεβασμού αλλά και αυτοπροστασίας. Μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να το πάρουν πίσω. Και αυτό θα κάνουν αν και εφόσον το μήνυμα που θα τους στείλουμε  είναι αντιστοίχως ισχυρό με το πλήγμα που για άλλη μια φορά δεχόμαστε ως εργαζόμενοι.
  •   Οι μέρες που απέμειναν για τη συλλογή των υπογραφών από τους πρωτοβάθμιους συλλόγους είναι ελάχιστες και πρέπει να επισπεύσουμε τη σχετική πρωτοβουλία.      
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:
- Την επανένταξη όλων των συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, μηδενός εξαιρουμένου, στα ιδρύματα.
- Την απόσυρση του Ν. 4250/2014 και την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση-όχημα για νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών.
Έχουμε το δίκιο και τη διάθεση να το υπερασπιστούμε με τον αγώνα μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Ο  Πρόεδρος              Ο Γενικός  Γραμματέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου