Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοβουλία Έμπρακτης Αλληλεγγύης του Ρεθύμνου προς τους πρόσφυγες, Παρασκευή 29/1/2016 στην Περιηγητική Λέσχη στις 7μ.μ. .

Εκδήλωση & συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες
 
Ενώ το προσφυγικό κύμα συνεχίζεται, οι κυβερνήσεις-δυνάστες αποφασίζουν την περεταίρω φραγή των συνόρων. Η όλο και αυξανόμενη παραχώρηση εξουσίας στους συνοριοφύλακες της FRONTEX, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δυσχεραίνει τη δράση αλληλέγγυων εθελοντών στην προσπάθειά τους για τη διάσωση χιλιάδων θυμάτων.
Η ελληνική κυβέρνηση, με τους πολιτικούς της τακτικισμούς, καθίσταται συνένοχη στο έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής, με αποκορύφωμα τους βομβαρδισμούς στο συριακό λαό. Παράλληλα τα ΜΜΕ συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Στα πλαίσια των τακτικισμών αυτών, οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται σαν κοινοί εγκληματίες, ενώ παράλληλα επιχειρείται η διάλυση κάθε αυτοοργανωμένης δομής αλληλεγγύης, με τους εθελοντές να απειλούνται πλέον με διαρκής ελέγχους, συλλήψεις και πολιτικές διώξεις. 
Η Πρωτοβουλία Έμπρακτης Αλληλεγγύης του Ρεθύμνου προς τους πρόσφυγες στηρίζει τον μεγάλο αγώνα των προσφύγων αλλά και των αγώνα των αλληλέγγυων που προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες. Οι μέχρι τώρα δράσεις μας περιλαμβάνουν τη διοργάνωση συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τον περασμένο Σεπτέμβρη, με μεγάλη ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας. Οι δράσεις συνεχίστηκαν το Νοέμβρη με ομιλία του καθηγητή Γ. Τσιάκαλου και γλέντι οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση εθελοντών από το Ρέθυμνο για τη μετακίνηση τους στη Μυτιλήνη και αγορά ειδών ρουχισμού για τους πρόσφυγες.

Σε συνέχεια των παραπάνω δράσεων, διοργανώνουμε εκδήλωση την Παρασκευή 29/1/2016 στην Περιηγητική Λέσχη στις 7μ.μ. . Η εκδήλωση περιλαμβάνει ενημέρωση-συζήτηση με τη συμμετοχή ενεργών αλληλέγγυων των δομών:
  • της αυτοοργανωμένης δομής αλληλεγγύης Πλατάνου Σκάλα Συκαμινιάς Λέσβου,
  • της κατάληψης στέγης Μεταναστών/τριών Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης,
  • της κατάληψης στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 ,Αθήνα και
  • της αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες/Μετανάστες, Δερβενίων 56, Αθήνα.
Θα ακολουθήσουν συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης με τους
  • ΠΑΡΑΝΟΙΑ
  • Wone - Έκαστος- DJ Grim (Hip-Hop)
  • Μιχάλης-Στέλιος (Έντεχνο και Ρεμπέτικο)
  • Dragons(Rock μαθητικό συγκρότημα)
Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση της Πρωτοβουλίας Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, της Πρωτοβουλίας έμπρακτης αλληλεγγύης Ρεθύμνου στους Πρόσφυγες και του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών Χανίων και θα πραγματοποιηθεί επίσης σε Ηράκλειο(Πέμπτη 28/1 στις 7μμ, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Πρεβελάκη και Γρεβενών) και στα Χανιά(Σάββατο 30/1 στις 8μμ, στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5).
Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους πολίτες του Ρεθύμνου να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα κατά των απάνθρωπων πολιτικών που απαξιώνουν τις ζωές των συνανθρώπων μας.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΓΡΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ
(συμμετέχουν: ΕΛΜΕ Ρεθύμνου/ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε./ Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ./ Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Π. Κ. στο Ρέθυμνο/ Σύλλογος Εφοριακών Δυτικής Κρήτης/ κατARTι/ Δίκτυο αλληλεγγύης Ρεθύμνου – Χωρίς Μεσάζοντες/ Πρωτοβουλία εργαζομένων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη/ ανεξάρτητοι αλληλέγγυοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου