Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο Πέμπτη 22/9 στο Δημαρχείο 6.30

    Στην ανοικτή συνέλευση εργαζομένων, φορέων και πολιτών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/9 στο Εργατικό Κέντρο με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των Άβάθμιων Σωματείων , αποφaσίστηκαν τα εξής :
  1. Θεωρούμε ότι με τα ληστρικά , εξοντωτικά , άδικα και παράνομα «χαράτσια» που απαιτεί εκβιαστικά η κυβέρνηση , θα δοθεί η «χαριστική βολή» στην κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση, την ανεργία, την ανέχεια και τη φτώχεια.
Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να επιβάλλει τέτοια μέτρα «κοινωνικής λεηλασίας» , κατά παράβαση κάθε αρχής δικαίου, ισονομίας  και αναλογικότητας.
Η τραγική οικονομική κατάσταση των μισθωτών του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων και κυρίως  των ανέργων δεν  αφήνει κανένα περιθώριο να καταβληθούν  αυτά τα νέα «χαράτσια». 
Οι πολίτες και δεν μπορούν και δεν πρέπει να πληρώσουν. Οφείλουν για λόγους όχι μόνο πραγματικής αδυναμίας αλλά και για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού να αρνηθούν τον εκβιασμό. Να απαιτήσουν να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι, να σταματήσει η νόμιμη φοροαπαλλαγή των υψηλών εισοδημάτων , των τραπεζών , των εφοπλιστών , των offshore  εταιρειών, των χρηματιστηριακών κερδών , της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας .
Τα Σωματεία εργαζομένων , οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί  φορείς οφείλουν μέσα από γενικές συνελεύσεις , συζήτηση και ενημέρωση να οργανώσουν τη συλλογική μας αντίδραση στην κυβερνητική φοροεπιδρομή.  
   2.  Στηρίζουμε τη συμβολική κατάληψη της Αντιπεριφέρειας την Πέμπτη 22/9 12μ. που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες και τις Διευθύνσεις της.
   3.  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , τους πολίτες και τους φορείς του Ρεθύμνου σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των κυβερνητικών μέτρων την Πέμπτη 22/9 6,30μμ στο Δημαρχείο .
    4. Συγκροτούμε μια ανοικτή Συντονιστική Επιτροπή με τη συμμετοχή πολιτών  από όλους τους εργασιακούς και επαγγελματικούς χώρους, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να οργανωθεί αποτελεσματικά η συλλογική πολιτική ανυπακοή .   
   5. Διοργανώνουμε την Τετάρτη 28/9 στις 7μμ στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη συνέλευση εργαζομένων και πολιτών για να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου