Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης να στηρίξει ο Σύλλογος τα μέλη του που για τα έκτακτα φοροεισπρακτικά μέτρα θα δηλώσουν «Δεν Πληρώνω», σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
  • Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ. Αν δεν πληρωθεί έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1% κάθε μήνα. Άρα αν κάποιος καθυστερήσει να πληρώσει έστω και ένα ή δυο μήνες, για συμβολικούς λόγους, η προσαύξηση είναι μικρή.
  • Για την περίπτωση κυρώσεων (αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί), τα site εφοριακών που ενημερώνουν για το θέμα αναφέρουν ότι αυτές μπορούν να εφαρμοστούν μόνο για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.
  • Το κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφορά τη Δήλωση Αντίθεσης και Αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ σας αποστέλλεται συνημμένο.
Όσοι αποφασίσετε να μην πληρώσετε, τουλάχιστον για το άμεσα προσεχές διάστημα μπορείτε να:
  • Συμπληρώσετε τη δήλωση αντίθεσης-αδυναμίας (Eίναι διαθέσιμη σε μορφή MS-Word εδώ)
  • Να την παραδώσετε στη συνάδελφο Σούλα Κραουνάκη στην Τεχνική Υπηρεσία (τηλ. 7712) μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα που λάβατε, ώστε η κατάθεσή της στη ΔΟΥ να γίνει συλλογικά.
  • Να κρατήσετε οι ίδιοι ένα αντίγραφο του εκκαθαριστικού για την περίπτωση που στο μέλλον αποφασίσετε (ή μπορέσετε) να πληρώσετε την εισφορά. 
  • Αν και όταν αποφασίσετε να πληρώσετε την έκτακτη εισφορά, μπορείτε παράλληλα να καταθέσετε στη ΔΟΥ την Δήλωση Επιφύλαξης, (Eίναι διαθέσιμη σε μορφή MS-Word εδώ) που αφορά το δικαίωμα να διεκδικήσετε στο μέλλον αυτό το ποσό εφόσον η καταβολή του κριθεί αντισυνταγματική.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ
  • Ο 1ος λογαριασμός στον οποίο θα έχει προστεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας, θα έρθει μέσα στον Οκτώβρη. Ας γνωρίζουμε ότι έχουμε 85 μέρες περιθώριο από την επίδοσή του για να τον εξοφλήσουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.
  • Όποιος αποφασίσει να αρνηθεί την καταβολή του φόρου μπορεί να πληρώσει μόνο το ποσό για την  παροχή ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (στεγάζεται στον 2ο όροφο της ΔΟΥ Ρεθύμνου) και στη συνέχεια να προσκομίσει στη ΔΕΗ τη σχετική απόδειξη, μαζί με το λογαριασμό του.
  • Η σύμβαση που ο καθένας μας έχει με την ΔΕΗ αφορά μόνο την παροχή ρεύματος και όχι τους φόρους. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά στην συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου