Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, το οποίο προσυπογράφουν Α΄βάθμια σωματεία

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Σήμερα, Τετάρτη 19/12, μετά το Συλλαλητήριο που είχε εξαγγείλει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, εναρμονιζόμενο στην 24ωρη Πανελλαδική Πανυπαλληλική Απεργία που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ,  συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνου τα μέλη της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου καθώς και τα μέλη των Δ.Σ. των Α/θμιων Σωματείων του Ν. Ρεθύμνου που ανήκουν στην ΑΔΕΔΥ.
Μετά και την ισχνότατη συμμετοχή που είχε η 24ωρη σημερινή απεργία και την εξίσου ισχνή συμμετοχή στο Συλλαλητήριο, ομόφωνα αποφασίστηκε να αποσταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, ως εξής:
«Όλοι εμείς οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνέλευση των Α/θμιων Σωματείων του Ν. Ρεθύμνου, εκφράζουμε την έντονη δυσφορία μας στις συνδικαλιστικές επιλογές της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.
    Θεωρούμε τις 24/ωρες απεργίες που εξαγγέλονται άκαιρες και αποσπασματικές, χωρίς στόχο και πρόγραμμα. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να υποβαθμίζουν και να αποδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, σε μια περίοδο που η μαζικότητα είναι το μεγάλο ζητούμενο. Δεν θα ξαναδεχτούμε 24/ωρες απεργίες, «ντουφεκιές στον αέρα», που γίνονται για καθαρά εθιμοτυπικούς λόγους. Σεβαστείτε, επιτέλους, το πολύτιμο χαμένο μεροκάμματο του δοκιμαζόμενου Έλληνα Δημοσίου υπαλλήλου.
    Επίσης, θεωρούμε, ότι η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ έδειξε χαμηλά αντανακλαστικά στο θέμα της διαθεσιμότητας. Σε ένα θέμα, απολύσεων, ουσιαστικά, που αγγίζει το σύνολο, ουσιαστικά, των Δημοσίων Υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ αρκέστηκε σε τετριμμένα Δελτία Τύπου, ενώ θα έπρεπε, ως όφειλε, να συντονίσει μαζικό αγώνα δυναμικής συμπαράστασης στους πληττόμενους συναδέλφους, κυρίως των ΟΤΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μια μεγάλη μάχη, αφού η ΠΟΕ ΟΤΑ, έμεινε μόνη, ουσιαστικά, να παλεύει για το θέμα της διαθεσιμότητας.
    Τα ίδια χαμηλά και αργά αντανακλαστικά επέδειξε και στο θέμα των 500 απολυμένων του ΙΚΑ καθώς στο θέμα της αργίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, που είναι ο νέος Δούρειος ίππος άλωσης του Δημόσιου Τομέα.
    Σε όλους τους τόνους καλούμε την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να σταθεί στο ύψος των σημερινών, ιστορικών, κρίσιμων καταστάσεων. Αν δεν μπορεί, ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!»


Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου   
Ο Πρόεδρος              
Νίκος Δερεδάκης
                    
Για το Σύλλογο Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης
Τρούλης Γιώργος

Για την ΕΛΜΕΡ
Ντρέκη Δήμητρα

Για την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ
Σαριδάκης Γιάννης

Για την ΕΛΤΕΡ
Δασκαλάκης Βαρδής

Για τους εργαζόμενους στη ΔΟΥ Ρεθύμνου
Μονιάκης Γιώργος

Για τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ Δυτ. Κρήτης
Τρουλλινός Κώστας

Για τους εργαζόμενους στο Δήμο Ρεθύμνης
Κτιστάκης Γιώργος

Για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Ν. Ρεθύμνης
Απλαδάς Κώστας

Για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου
Κοτσώνας Παναγιώτης

Για το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων Παν/μίου Κρήτης
Πετρουλάκη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου