Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Tριήμερη απεργιακή κινητοποίηση από την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, Ο.Δ.Π.Τ.Ε.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
                               ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                                                      Αθήνα 10 Ιουνίου 2014
Ταχ. Κωδ.:   17671                                                                       Αριθμ. πρωτ.: 372
Τηλ. Προέδρου:6948201440 – 2310995206                          
 Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@edlit.auth.gr
Τηλ. Γ.Γραμ.: 6937363670, mail:vvalsam@lib.uoa.gr,
 akvalsam@gmail.com                                      Προς
                                                                      τους συλλόγους μέλη της ΟΔΠΤΕ
                       ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
                                           11-12-13/6/2014
                                   ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
              ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
                                      ΤΕΤΑΡΤΗ 11-6-2014
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Το Κ. Σ. Της Ομοσπονδίας μας με κατά πλειοψηφία απόφαση του προκηρρύσει Τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση από την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και μέχρι την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της διαθεσιμότητας για τους συναδέλφους μας που προέρχονται από καταργημένους κλάδους. Λόγοι συγκεκριμένοι και κατ’ εξαίρεση επιβάλλουν τη λήψη της, δεδομένου ότι απομένουν μόνο τρεις ημέρες μέχρι την εκπνοή του χρόνου της διαθεσιμότητας. Είναι γεγονός ότι σε τηλεφωνικές επαφές που είχαμε την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο μας επιβεβαιώθηκε ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός όπως είχε δεσμευτεί. Με δεδομένη την ασφαλή πληροφόρηση που είχαμε για τις δια ζώσης επαφές των δυο συναρμόδιων Υπουργών επί δυο ημέρες και τη σχετική αλληλογραφία του Υπουργείου με τα οκτώ (8) ιδρύματα για αποστολή στοιχείων από το απόγευμα της Πέμπτης, βρισκόμασταν σε αναμονή.
Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης και παρά το γεγονός ότι στις αμέσως προηγούμενες κινητοποιήσεις μας η συμμετοχή στην απεργία δεν ήταν ικανοποιητική, τονίζουμε τη σημασία και το μήνυμα που μπορεί να δώσει μια τέτοια κινητοποίηση και να αναγάγει σε μείζον ζήτημα την ύστατη αυτή στιγμή το θέμα μας. Μια 24ωρη απεργία θεωρούμε ότι θα την προσπερνούσαν όλοι με ευκολία και δεν θα προβάλλονταν επαρκώς. Αντίθετα με την τριήμερη απεργία δίνεται η δυνατότητα να πιέσουμε περισσότερο επιδιώκοντας την άμεση επαφή με τους κυβερνώντες. Υποβάλλονται σχετικά έγγραφα αιτήματα προς τους δύο Υπουργούς για συνάντηση με την Ομοσπονδία και τους εκπροσώπους των οκτώ (8) συλλόγων. Θυμίζουμε ότι με την τελευταία 48ωρη απεργία κατορθώσαμε να έχουμε τη συνάντηση με τον Υπουργό και να παραταθεί ουσιαστικά το οκτάμηνο για τους σε διαθεσιμότητα μοριοδοτηθέντες συναδέλφους.
Καλούμε τις διοικήσεις των οκτώ (8) ιδρυμάτων να αναστείλουν τη λειτουργία τους και να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου για την  επίλυση του θέματος.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση κινητικότητας και απειλούνται άμεσα με απόλυση οι συνάδελφοι μας:
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 13.ΟΟ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.

Καμία απόλυση Διοικητικού υπαλλήλου
από τα οκτώ ιδρύματα.

Αμεση προκήρυξη της κινητικότητας 
ενδο-ιδρυματικής και δια-ιδρυματικής

Όχι στην προσχημαικη και αντισυνταγματική 
αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων 
       
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Ο  Πρόεδρος                        Ο Γενικός  Γραμματέας     
Παπαδόπουλος Σάββας                              Βαλσάμης Βαλσαμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου