Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 8 Πανεπιστημίων που θίγονται από τη διαθεσιμότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, Πέμπτη, 5.6.2014, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και τον κεντρικό τεχνικό συντονισμό του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 8 Πανεπιστημίων που θίγονται από τη διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος: το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Αρχικά έγινε ενημέρωση μεταξύ των Πανεπιστημίων σχετικά με τον αριθμό των διαθεσίμων, καθώς και για τις μέχρι τώρα επαφές που είχε το κάθε ένα χωριστά με τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Κοινή αντίληψη όλων ήταν ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και ότι το Υπουργείο μας οδηγεί σε εργασιακή ομηρία, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, ώστε να λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας τμηματικά και να οδηγηθούν οι συνάδελφοί μας σε απόλυση.
Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για συντονισμό σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
  Με αφορμή την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, να αναστείλει τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, την Τετάρτη 11/6/2014, καλούμε τις Συγκλήτους και των άλλων Ιδρυμάτων να κάνουν το ίδιο. Προτείνεται στα Δ.Σ. και τις Γ.Σ. των Συλλόγων όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν αποφάσεις για συγκέντρωση  όλων των διοικητικών υπαλλήλων των Α.Ε.Ι. στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 13:00 και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και παράσταση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων των 8 θιγόμενων Α.Ε.Ι. στον Υπουργό.
Καλούμε την Ομοσπονδία μας να κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 11/4/2014 και συμμετοχή στη συγκέντρωση με αιτήματα:
- να μη γίνει καμία απόλυση διοικητικού υπαλλήλου 
- την θεσμοθέτηση της ενδο-ιδρυματικής κινητικότητας
- την άμεση προκήρυξη της ενδο-ιδρυματικής και δια-ιδρυματικής κινητικότητας. 
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που με την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχαν, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία αυτήν την τηλεδιάσκεψη, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συντονίσουμε τον αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου