Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Υπουργό Παιδείας στις 12.5.2014.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                    Αθήνα 13 Μαίου 2014
Ταχ. Κωδ.:   17671                                    Αριθμ. πρωτ.: 369
Τηλέφωνα Προέδρου:6948201440 – 2310995206                         
Fax : 2107722028 e-mail: savaspap@ad.auth.gr
Fax:2310-996772   
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα: 6937363670, 2107276527                     
Email: vvalsam@lib.uoa.gr, akvalsam@gmail.com

                                                                      
Συνάντηση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Υπουργό Παιδείας στις 12.5.2014.
Ενημέρωση
Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας σε σύσκεψη των παρευρισκομένων μελών της Ομοσπονδίας καταγράψαμε τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να υλοποιηθεί η επιστροφή του συνόλου των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
1. α) Για τη διάρκεια ισχύος της διαθεσιμότητας των συναδέλφων οι οποίοι έχουν μοριοδοτηθεί και περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ της 8ης Μαϊου 2014, το Υπουργείο περιμένει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Συγκεκριμένα, εκκρεμεί η γνωμοδότηση (του Νομικού Συμβουλίου) για τις ημερομηνίες αρχής και λήξης της διαθεσιμότητας για τους συναδέλφους που βρίσκονται και στην πρώτη και στη δεύτερη διαπιστωτική πράξη, καθώς και των συναδέλφων που εντάσσονται στη διαθεσιμότητα και περιλαμβάνονται μόνο στη δεύτερη διαπιστωτική. Στη συνέχεια το ΥΠΕΠΘ θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο.
    β). Για τους συναδέλφους που ανήκουν στους κλάδους που καταργήθηκαν, βάσει της ΚΥΑ στις 15 Οκτωβρίου 2013, το 8μηνο της διαθεσιμότητας λήγει στις 15 Ιουνίου.
2. Για τους συναδέλφους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 8μηνο της διαθεσιμότητας λήγει στις 24 Μαΐου. Οι συνάδελφοι αυτοί θα κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα κινητικότητας που θα προκηρύξει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για το δημόσιο τομέα, απλά και μόνο για να πάρουν παράταση  στη διαθεσιμότητα.  Στη συνέχεια θα κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα κινητικότητας που θα αφορά το Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και θα ενταχθούν σ’ αυτό.
Αν η διαδικασία κινητικότητας που θα προκηρύξει το ΥΠΕΠΘ είναι κλειστή πρόσκληση, δεν θα χρειασθεί μοριοδότηση για το προσωπικό. Αν είναι ανοιχτή πρόσκληση τότε θα γίνει μοριοδότηση για το προσωπικό των Πανεπιστημίων.
3. Το πρόβλημα που προκύπτει, με διακοπή της μισθοδοσίας των διαθεσίμων, από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, δεν μπορεί να λυθεί από το ΥΠΕΠΘ. Επειδή όμως οι οικονομικοί εκκαθαριστές, ενόψει της λήξης της διαθεσιμότητας, έχουν προβεί στην εκκαθάριση της μισθοδοσίας, ο Υπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να καλυφθούν οι συνάδελφοι μισθολογικά, με την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας μετά από αίτηση τους στη σχετική προκήρυξη. Η βάση αυτής της εκδοχής οφείλεται στο γεγονός ότι  με την ένταξη των διαθεσίμων σε κινητικότητα, παρατείνεται το καθεστώς διαθεσιμότητας.
4. Εντός της εβδομάδος θα καλέσει ο Υπουργός το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων ώστε να τους ζητήσει να υλοποιήσουν τα προαπαιτούμενα βήματα για να μπορέσει να βγει η πρόσκληση σε κινητικότητα (ενδοϊδρυματική και διαϊδρυματική) του ΥΠΕΠΘ, μέσα από την οποία θα προκηρύξει το σύνολο των θέσεων που θα ζητηθούν από τα Ιδρύματα. (1165 θέσεις όσες δηλαδή και οι διαθεσιμότητες των 8 Πανεπιστημίων.
Επίσης ο Υπουργός δεσμεύτηκε να κοινοποιήσει και στην Ομοσπονδία το περίγραμμα των βημάτων για την υλοποίηση των παραπάνω διαδικασιών, το οποίο θα παραδώσει στους Πρυτάνεις.
5. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κινητικότητας των συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ο Υπουργός καθ’ υπαγόρευση, δήλωσε τα παρακάτω απαραίτητα βήματα, ως βασική προϋπόθεση, για την έναρξη της διαδικασίας αυτής (κινητικότητας).
Αυτά είναι:
 α) Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των διοικητικών υπαλλήλων σε θέσεις ΕΙΔΙΠ και έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
β) Θα πρέπει να αποσταλεί έγγραφο των Ιδρυμάτων στο ΥΠΕΠΘ με αίτημα την πλήρωση των θέσεων που θα προκύπτουν από την αποχώρηση των υπαλλήλων που μετατράπηκε η ειδικότητα τους σε ΕΙΔΙΠ αλλά και εκείνων που συνταξιοδοτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, με αντίστοιχους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
γ) Άμεση κατάθεση, από τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων, των σχεδίων Οργανισμών με ιδιαίτερο κεφάλαιο το Οργανόγραμμα.
δ). Έκδοση ΚΥΑ με την οποία θα προκηρύσσονται θέσεις ΕΕΠ και ΕΤΕΠ και την ευθύνη για την διαδικασία και την ολοκλήρωσή της  θα την έχουν οι Κοσμήτορες. Για τις θέσεις αυτές θα υποβάλουν αίτηση οι συνάδελφοι που είναι σε διαθεσιμότητα.
Για τη διαδικασία ένταξης των διοικητικών υπαλλήλων σε θέσεις ΕΕΠ και ΕΤΕΠ που ξεκίνησε το Πολυτεχνείο, ο Υπουργός δήλωσε άγνοια και είπε ότι «θα το δούμε».
7. Θα σταλεί έγγραφο για την άρση πειθαρχικής δίωξης στους μη απογραφέντες συναδέλφους.
8. Το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση των Οργανισμών από τα Πανεπιστήμια πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου. Αν δεν έχει γίνει τότε θα ισχύσει ο πρότυπος Οργανισμός του Υπουργείου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

         Ο  Πρόεδρος                     Ο Γενικός  Γραμματέας
Παπαδόπουλος Σάββας               Βαλσαμής Βαλσαμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου