Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, 13-14 ΜΑΗ 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                                       Αθήνα 8 Μαίου 2014
Ταχ. Κωδ.:   17671                                                       Αριθμ. πρωτ.: 368
Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513 – 2107721910                         
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:6948201440-2310995206                       
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@ad.auth.gr    

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
13-14 ΜΑΗ 2014
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
        Το Κ.Σ. της Ομοσπονδίας μας στην τελευταία συνεδρίαση του στις 6 Μαϊου 2014 αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης ως μια πρώτη απάντηση στην παραπλανητική και  παρελκυστική τακτική που υιοθέτησε το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι διαπιστωτικές πράξεις.
Βρισκόμαστε δεκαπέντε ημέρες πριν την εκπνοή του χρόνου διαθεσιμότητας των συναδέλφων από τα ιδρύματα Ιωαννίνων και ΟΠΑ και πέντε βδομάδες πριν την εξάντληση του χρόνου της διαθεσιμότητας για τα υπόλοιπα έξη ιδρύματα και το Υπουργείο σιωπά. Κανένας από τους σχεδιασμούς όπως αυτοί είχαν αναλυθεί από τον Υπουργό στις συναντήσεις μας δεν έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ένταξης των υπό διαθεσιμότητα συνάδελφων σε κινητικότητα. Καμιά υπόσχεση μέχρι τώρα δεν έχει πραγματωθεί. Για το ζέον αυτό θέμα και ενώ τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και επικρέμεται άμεσα η απειλή της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια 1165 συναδέλφων μας, επικρατεί ένα κλίμα συσκότισης. Το υπουργείο όλο αυτό το διάστημα δεν εκδηλώνει τις προθέσεις του (ούτε μια ανακοίνωση περί κινητικότητας), γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες όλων μας και δημιουργεί ένα κλίμα αναβρασμού στον κλάδο μας.
Το ανυποχώρητο αίτημα που θέσαμε εξαρχής προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, να μην απολυθεί κανείς από τους συναδέλφους μας θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τέλους. Αυτή τη χρονική στιγμή έχουμε χρέος να αγωνιστούμε όλοι μαζί ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας, για να αποτρέψουμε την εφαρμογή της βάρβαρης αυτής επιλογής της μνημονιακής κυβέρνησης, ώστε κανένας συνάδελφος μας να μη χάσει την εργασία του.
Το Κ.Σ. της Ομοσπονδίας απαντώντας στην ακινησία και την ένοχη σιωπή του υπουργείου - χωρίς να παραγνωρίζει τις καθυστερήσεις που υπήρξαν από την πλευρά των ιδρυμάτων – καταγγέλει την ασυνέπεια του Υπουργείου και την καταστροφική πολιτική του για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και για τις ζωές των συναδέλφων μας, και προχωρά σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την Τρίτη 13 Μαΐου με 48ωρη απεργία. Μια απεργία συνάδελφοι που δεν έχει το χαρακτήρα της αλληλεγγύης,  πρέπει να στηριχθεί από όλους μας γιατί μας αφορά άμεσα όλους.
Καλούνται οι σύλλογοι να πραγματοποιήσουν άμεσα Γενικές συνελεύσεις, να ενημερώσουν τους συναδέλφους μας σε όλα τα ιδρύματα και να οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο την εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση, η οποία πρέπει να στεφθεί με επιτυχία και να αποτελέσει το προοίμιο νέων αγώνων μέχρι να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του υπουργείου, οιοποίες μέχρι πρότινος έκαναν λόγο για επανένταξη στις υπηρεσίες όλων ανεξαιρέτως τωνσυναδέλφων. Εδώ που έχουμε φτάσει συνάδελφοι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η καθολική συμμετοχή όλων είναι ο κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει όχι μόνο την τύχη των συναδέλφων αυτών αλλά και τη δική μας, δεδομένου ότι τα απανωτά πλήγματα που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι και απειλούν την εργασιακή μας υπόσταση είναι πολλά. Ένα απ’ αυτά είναι και η τροποποίησητων διατάξεων  που αφορούν στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων (υπάρχει σχετική ανακοίνωση) η οποία συγκλίνει σε ένα συγκεκριμένο στόχο: την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την εκχώρηση τμημάτων του δημόσιου τομέα στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, υπηρετώντας μια κερδώα λογική που διέπει αυτά τα συμφέροντα. 
Συνάδελφοι τις μέρες αυτές τελειώνει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας των
καθαριστριών οι οποίες όπως και άλλοι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Πρέπει λοιπόν να συμπτύξουμε όλοι μαζί ένα κοινό μέτωπο αγώνα με πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιβάλλεται να αναδείξουμε εκ νέου το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων σε μείζον πολιτικό ζήτημα ιδιαίτερα ενόψει των εκλογών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:
- Nα εκδώσει τις διαπιστωτικές Πράξεις και να δώσει παράταση του χρόνου της διαθεσιμότητας όπως είχε δεσμευτεί.
-Ναπροχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας όπως αυτή έχει συμφωνηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις μας.
Να διασφαλίσει την επανένταξη όλων των συναδέλφων μηδενός εξαιρουμένου στις υπηρεσίες, βεβαίως και όσων ο κλάδος έχει καταργηθεί
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση.
Όλοι στον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα μας

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

         Ο  Πρόεδρος                     Ο Γενικός  Γραμματέας
Παπαδόπουλος Σάββας               Βαλσαμής Βαλσαμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου