Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα των 1349 υπαλλήλων στα 8 Πανεπιστήμια

Υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς η Κοινή Υπουργική  Απόφαση για την κατάργηση 1349 θέσεων σε 8 Πανεπιστήμια, την οποία δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα το esos.Για να δείτε την  ΚΥΑ με τις ειδικότητες που καταργούνται  κατά Πανεπιστήμιο κάνετε κλικ εδώ 
Στο μεταξύ όπως δημοσίευσε προχθες το esos το υπουργείο Παιδείας συνέστησε Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο , μει έδρα το Πανεπιστήμιο Αθηνών , το οποίο θα επιλέξει τους 1.349 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κι εκείνους που θα μετακινηθούν ενδοιδρυματικά στα 25 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ( πρόκειται για τις 646 θέσεις κατανεμημένες σε 25 Ιδρύματα,ΤΕΙ και Πανεπιστήμια, οι οποίες θα «καλυφθούν»  από το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα σε ειδικό πρόγραμμα «Δια-Ιδρυματικής κινητικότητας»).
Το  Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, η θητεία του οποίου λήγει την 31η
Δεκεμβρίου 2017,  θα είναι αρμόδιο για:
1) τα Πανεπιστήμια της χώρας
2) τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας
Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας το  Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποτελείται    από :
i) Τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι μέλος του ΑΣΕΠ με τον αναπληρωτή του.
ii) Τον εισηγητή, ο οποίος είναι Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης ή της Διεύθυνσης Διοικητικού/ Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό προσωπικού Ν.Π.Δ.Δ. εποπτευόμενου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων), με τον αναπληρωτή του.
iii) Ένα (1) μέλος, το οποίο είναι Προϊστάμενος άλλης Γενικής Διεύθυνσης ή της Διεύθυνσης Διοικητικού/Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό προσωπικού Ν.Π.Δ.Δ. εποπτευόμενου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων), με τον αναπληρωτή του.
Ως αναπληρωματικά μέλη ορίζονται πρόσωπα που έχουν τις ιδιότητες που απαιτούνται και για τα τακτικά μέλη.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που κάποιο από τα παραπάνω πρόσωπα αρνηθεί να αναλάβει καθήκοντα, προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και ο υπουργός Παιδείας ορίζει στη θέση αυτή Διευθυντή μια από τις Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας.
  Γραμματέας του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου ορίζεται υπάλληλος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό προσωπικού Ν.Π.Δ.Δ. εποπτευόμενου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων), κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, με τον αναπληρωτή του.
Η θητεία του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου που συγκροτείται με την παρούσα, είναι τετραετής, αρχίζει από τη συγκρότησή του και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 4 και 5 του άρθρου 6 της υπ’ αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/2/οικ.21634/02−08−2013 (ΦΕΚ 1914/Β/07−08−2013) υπουργικής απόφασης.
Η θητεία του μπορεί να παρατείνεται για δύο ακόμη έτη με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 Το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα συνεδριάζει εντός και εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών οργάνων.
 ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, από τους συναρμόδιους Υπουργούς, αύριο  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, οι Διευθύνσεις Διοικητικού/ Προσωπικού κάθε Ιδρύματος από τα 8 που συμμετέχουν στην διαθεσιμότητα, και μόνον αυτών, υποχρεούνται να υποβάλουν  εντός προθεσμίας 15 ημερών, στην ψηφιακή φόρμα του ΑΣΕΠ τα προσόντα όλων των υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα . Μετά την υποβολή των στοιχείων το ΑΣΕΠ μοριοδοτεί και συντάσσει Πίνακες Κατάταξης και τους αποστέλλει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο και εκδίδει τους τελικούς Πίνακες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθήσει και με την ενδοιδρυματιοκή ,κινητικότητα.
Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα γίνει πρόσκληση από το υπουργείο Παιδείας για τις   646 θέσεις κατανεμημένες σε 25 Ιδρύματα (ΤΕΙ και Πανεπιστήμια) οι οποίες θα «καλυφθούν»  από το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα σε ειδικό πρόγραμμα «Δια-Ιδρυματικής κινητικότητας». Το  ΑΣΕΠ θα κάμει τη μοριοδότηση  και θα  αποστέλλει τους πίνακες στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο και εκδίδει τους τελικούς Πίνακες κατάταξης  των υπαλλήλων στις   646 θέσεις .
  ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥς ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ 8 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου