Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Δ.Π.Τ.Ε. 14/9/2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                                 Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 2013
Ταχ. Κωδ.:   17671                                                  Αριθμ. πρωτ.: 321
Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513 – 2107721910                        
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:6948201440-2310995206                       
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@ad.auth.gr       

Προς  τα μέλη των Πρωτοβάθμιων  Συλλόγων της Ομοσπονδίας

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι
        Ο δίκαιος αγώνας μας βρίσκεται σε εξέλιξη και κλιμακώνεται από τη Δευτέρα με πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση δυο μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Σεπτέμβρη όπως είχε οριοθετηθεί χρονικά από την κυβέρνηση προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 1600 συνάδελφοι μας μέσα από προσχηματικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες.
Όλη την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε έναν αγώνα ο οποίος στα περισσότερα ιδρύματα είχε πολύ μαζική συμμετοχή. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των συλλόγων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης την Τρίτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, για τις οποίες η Ομοσπονδία είχε απευθύνει κάλεσμα, οι οποίες είχαν εντυπωσιακή συμμετοχή. Ήταν οι μεγαλύτερες πορείες που έχουν γίνει ποτέ από τον κλάδο μας.
Σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα μας καλούμε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να συμμετέχουν στην 5νθήμερη απεργιακή κινητοποίηση για την επόμενη εβδομάδα στη βάση των αποφάσεων του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας μας. Είναι η πιο κρίσιμη φάση για τον αγώνα μας και πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε αυτός να είναι πιο μαζικός και αποφασιστικός. Η Ομοσπονδία μας καλεί τους συλλόγους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και τους άλλους συλλόγους μας από όμορους Νομούς να πάρουν δυναμικά και μαζικά μέρος στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα. Στα συλλαλητήρια αυτά θα συμμετάσχουν ύστερα από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ομοσπονδίες και Σωματεία από όλους τους κλάδους του Δημοσίου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό και χρήσιμο για τον αγώνα μας να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα από όλους μας στην κυβέρνηση η οποία με την καταστροφική  αντιλαϊκή, ταξική πολιτική που ακολουθεί κατεδαφίζει το κράτος πρόνοιας, οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία, την υγεία και την παιδεία στη διάλυση, και την κοινωνία στην συντριπτική της πλειονότητα σε απόγνωση.     
Στην Αθήνα:  Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.0μ.
Στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στο Υπουργείο Παιδείας ένας έντονος σκεπτικισμός και μια δυστοκία στην προσπάθεια του να εντάξει στο καθεστώς διαθεσιμότητας  το Διοικητικό προσωπικό των ιδρυμάτων, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων. Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός συνάντησε, όπως δεν έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, το Συντονιστικό των Πρυτάνεων και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, χωριστά, σε μια εναγώνια προσπάθεια να δοθούν τα απαιτούμενα στοιχεία για να προχωρήσει τη διαδικασία όπως έχει δρομολογηθεί από καιρό. Συμπερασματικά δεν υπάρχει καμιά θετική εξέλιξη. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας οδηγεί στην απόλυση.
Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να αναχαιτίσουμε αυτήν την εξέλιξη, για να αποτρέψουμε την άδικη και ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, να σταματήσουμε τον αυταρχικό κατήφορο, για να ακυρώσουμε τις προγραφές των διοικητικών υπαλλήλων, για να τους ανατρέψουμε.
ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ  ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ. ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ.
 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Ο  Πρόεδρος       Ο Γενικός.  Γραμματέας
 Φραγκίσκος Βορτελίνος         Σάββας Παπαδόπουλος
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου