Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 26-9-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ


Στις 23/9/2013 υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας  και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 2384/24.9.13) σύμφωνα με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 49 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συγκεκριμένα:
§ Καταργείται στο σύνολό της η ειδικότητα των Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων και  13 υπάλληλοι σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο τίθενται αυτόματα σε διαθεσιμότητα. Το Πανεπιστήμιο αφήνεται αφύλακτο με καταφανείς συνέπειες για την ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της δημόσιας περιουσίας, ενώ το κενό προφανώς θα επιχειρήσουν να καλύψουν ιδιωτικές εταιρίες (Security), οι οποίες είναι και  οικονομικά ασύμφορες και εγκυμονούν στις μέρες που ζούμε και «άλλους» κινδύνους.
§ Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μια υπηρεσία με προβεβλημένο διεθνώς έργο, χάνει 4 Βιβλιοθηκονόμους, ενώ 11 ακόμα υπάλληλοί της θα ζήσουν το μαρτύριο της μοριοδότησης προς διαθεσιμότητα.
§ Με σαφή στόχο αποδυνάμωσης της οικονομικής αυτοδιαχείρισης του Ιδρύματος η συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργεί 20 θέσεις ειδικότητας Διοικητικού – Λογιστικού και Διοικητικού – Οικονομικού, πλήττοντας έτσι όλες τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, τις Γραμματείες  των Ακαδημαϊκών Τμημάτων, καθώς και τον Ειδικό Λογαριασμό.
§ Τέλος, καταργούνται 12 θέσεις Τεχνικών, διαλύοντας στην ουσία και το Τμήμα Συντήρησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος. Οι προθέσεις είναι και εδώ προφανείς.

Ενάντια στις αποφάσεις της παρούσας Κυβέρνησης που οδηγούν το Ίδρυμα σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας, οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο εντείνουν τον απεργιακό τους αγώνα με σειρά κινητοποιήσεων και καλούν σε έμπρακτη συμπαράσταση το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και κάθε πολίτη που θίγεται από τα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα της Κυβέρνησης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου