Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση προς κάθε συμπολίτη μας, 20 Σεπ. 2013

Αγαπητέ συμπολίτη,
·        Ήρθε η σειρά των πανεπιστημίων, που μαζί με τα σχολεία και τα νοσοκομεία μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Προφανής στόχος είναι η υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης και η κατάργηση της δωρεάν παιδείας.
·         Η «ανάπτυξη» που μας υπόσχονται βασίζεται στη γνώση και στην εκπαίδευση, η οποία σήμερα λεηλατείται βάναυσα.
·        Τα πανεπιστήμια ήδη λειτουργούν σε οριακή κατάσταση από πλευράς προσωπικού και χρηματοδότησης.
·        1349 διοικητικοί υπάλληλοι οδηγούνται σήμερα σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και μεθοδολογίες αξιολόγησης απέδειξε στο Υπουργείο Παιδείας ότι έχει έλλειμμα 150 θέσεων Διοικητικού Προσωπικού. Σε απάντηση το Υπουργείο Παιδείας του στερεί 49 Διοικητικούς Υπαλλήλους.
·         Με τα δεδομένα αυτά το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι προφανές ότι δεν μπορεί πλέον να επιτύχει τα επίπεδα αριστείας που κατέκτησε μέχρι σήμερα, ούτε να επιτελεί στοιχειωδώς το εκπαιδευτικό και  ερευνητικό του έργο.
·        Η έλλειψη Παιδείας σε συνδυασμό με την εξαθλίωση και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής οδηγούν στα φασιστικά φαινόμενα, που βιώνουμε στη χώρα μας.
·        Για τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης  η αναστολή της Διοικητικής Λειτουργίας του Ιδρύματος ήταν μονόδρομος.
·        Σε καλούμε να στηρίξεις τον αγώνα μας. Δεν είναι μόνο αγώνας υπεράσπισης της δουλειάς μας. Είναι αγώνας για την παιδεία των παιδιών όλων μας.
·        Υπερασπίσου πανεπιστήμια, σχολεία, νοσοκομεία. Είναι κοινωνικά αγαθά και παροχές που πρέπει να προστατέψουμε και να βελτιώσουμε, όχι να καταστρέψουμε!
·        Το πρόβλημα της υποβάθμισης της Εκπαίδευσης,  της Εργασίας και της Δημοκρατίας στον τόπο μας είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔIΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου