Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου στις 23/9/13 για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.



"Η διαθεσιμότητα στο πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια"
Άλλωστε ο ίδιος ο δήμαρχος σε εκδήλωση που έγινε προ ημερών στο Πανεπιστήμιο, διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι είναι διατεθειμένος μέχρι και να βάλει λουκέτο στο δημαρχείο προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Η κα Πετρουλάκη τόνισε ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση εξορθολογισμού του δημοσίου αλλά προσπάθεια να πάρουν «κεφάλια» εργαζομένων.

«Το είχαμε πει και παλιότερα ότι είμαστε λίγοι και οι υπηρεσίες λειτουργούν στα όριά τους. Από το 2009 έχουμε μείωση κατά 25% και οι προϋπολογισμοί καλύπτουν οριακά ακόμη και τους λογαριασμούς του ρεύματος».

Η ίδια άφησε να εννοηθεί ότι είναι θέμα χρόνου για το πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο να καταρρεύσει αφού είναι τραγικά υποστελεχωμένο, όπως είπε. «Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι τεχνικό και πρέπει όλοι να πάρουμε θέση», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης εξέφρασε τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στους εργαζόμενους, τονίζοντας πως η πρότασή του είναι την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή εκδήλωση για το πανεπιστήμιο.

Τόνισε δε, πως το πρόβλημα για το πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο δεν προέκυψε με την κρίση αλλά η διαθεσιμότητα είχε εφαρμοστεί σε βάρος του εδώ και χρόνια με την αποψίλωση των υπηρεσιών. Ο κ. Μαρινάκης δεσμεύτηκε ότι εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο ο δήμος θα προσφύγει στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια, όπως έκανε και για τους δημοτικούς υπαλλήλους.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια αιμορραγίας για τις διοικητικές υπηρεσίες στο Ρέθυμνο», συμπλήρωσε.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συμφώνησαν με την πρόταση του δημάρχου για έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας και αγανάκτησης.

Για απαξίωση του πανεπιστημίου, από μια κυβέρνησης που έχει αποφασίσει να μειώσει το δημόσιο τομέα κατ’ επιταγή της τρόικα έκανε λόγο ο επικεφαλής της Εναλλακτικής Κίνησης Γιώργος Βλαστός. Ωστόσο τόνισε πως εκτός από ψηφίσματα χρειάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μανούσος Μανουσογιάννης, τόνισε ότι εδώ και χρόνια προηγήθηκαν ιδιωτικοποιήσεις τομέων στο πανεπιστήμιο για να φτάσουμε σήμερα στο μέτρο της διαθεσιμότητας που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας.
Πρόκειται είπε, για μέτρα που στοχεύουν στη ριζική αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος, για μια σαφή επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα.

Πηγή : http://www.goodnet.gr/rethumno-trechonta/articles/i-diathesimotita-sto-panepistimio-sto-rethumno-echei-efarmostei-edo-kai-chronia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου