Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Αποφάσεις της κοινής συνέλευσης των Διοικητικών Υπαλλήλων σε Ρέθυμνο-Ηράκλειο που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 17-10-2013.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ρέθυμνο/Ηράκλειο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

             Η κοινή συνέλευση των Διοικητικών Υπαλλήλων σε Ρέθυμνο-Ηράκλειο που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 17-10-2013 με αφορμή τα δεδομένα της νέας ΚΥΑ (15-10-2013) και τον εκβιασμό των εργαζομένων να προβούν μέσω πρόσκλησης σε ατομική απογραφή, υπό την απειλή της «αργίας», κατέληξε στα ακόλουθα:

1.     Επαναλαμβάνει την αντίθεση της στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απόλυσης και της διάλυσης των Πανεπιστημίων και διαπιστώνει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τις τοποθετήσεις του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας αναφορικά με:
   Την αδυναμία του Πανεπιστημίου να λειτουργήσει με μείωση του προσωπικού του.
   Τον προσχηματικό και νομικά διάτρητο χαρακτήρα της επιχειρούμενης μείωσης του διοικητικού προσωπικού.
   Τις ασάφειες, τις νομικές ακροβασίες και την κανιβαλική πλευρά των κριτηρίων αποτίμησης προσόντων των υπαλλήλων.

2.   Διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει αβασάνιστα και υπό το κράτος απειλών στη διαδικασία της ατομικής απογραφής, η οποία, πέραν όλων των άλλων, είναι νομικά και τεχνικά διαβλητή. Καμιά «αποκλειστική προθεσμία» δεν πρόκειται να  μας τρομοκρατήσει, εφόσον συνεπάγεται την καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και κανόνων δικαίου.

3.     Αποφασίζει να προβούν οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη των Συλλόγων, σε όλες εκείνες τις νομικές ενέργειες που θα τους προστατέψουν από την επιθετική πολιτική ενός Υπουργείου που δεν δείχνει διατεθειμένο να αφουγκραστεί τα αιτήματα των ΑΕΙ, αλλά μόνο να πειθαρχήσει στις επιταγές της Τρόικα.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου