Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Κ.Σ. ΟΔΠΤΕ, 6-10-2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
                    Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα            Αθήνα 6 Οκτωβρίου 2013
Ταχ. Κωδ.:   17671                                                 Αριθμ. πρωτ.: 327
Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513 – 2107721910                         
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:6948201440-2310995206                                 
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@ad.auth.gr
                                                  Προς                                                                         
                                                  Τα μέλη των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ένταση με νέα 5θήμερη απεργία από Δευτέρα 7/10 έως Παρασκευή 11/10/2013 με απόφαση κατά πλειοψηφία του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ.

Με τη νέα πενθήμερη απεργία μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη βδομάδα του αγώνα μας, στην ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ.
Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση.
 ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.
Εδώ είναι σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα που ΜΑΧΕΤΑΙ για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, να μην οδηγηθεί το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αδυναμία λειτουργίας.
Εδώ όλοι εμείς εργαζόμενοι απεργοί, διδάσκοντες, φοιτητές ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ το αγαθό της παιδείας, το δικαίωμα στις νέες γενιές να έχουν πρόσβαση στην ανώτατη μόρφωση.

Αυτή την κρίσιμη βδομάδα εντείνουμε τις προσπάθειες μας, κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, στα συνδικάτα, στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για να αναδειχθεί το καθολικό κοινωνικό αίτημα:  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

-          Εκφράζουμε την απόφαση μας να μη φύγουν στοιχεία από κανένα Πανεπιστήμιο για να φτιαχτούν οι λίστες των απολυμένων.
-          Κάθε μέρα σε κάθε ίδρυμα, περιοχή και πόλη κάνουμε μαζικές δράσεις, δημιουργούμε γεγονότα.
-          Την Τετάρτη 9/10/2013, τελευταία μέρα προθεσμίας για αποστολή στοιχείων, ταυτόχρονη συγκεκριμένη δράση σε όλες τις πόλεις που έχουν έδρα τα Ιδρύματα, οργανώνουμε συλλαλητήρια και απευθυνόμαστε στα συνδικάτα των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στις κοινωνικές οργανώσεις να τα στηρίξουν και να κινητοποιηθούν.
Στην Αθήνα με ευθύνη των Συλλόγων μελών της ΟΔΠΤΕ οργανώνουμε συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας στις 11 το πρωί με στόχο να έχει παλλαϊκό χαρακτήρα για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του δημόσιου Πανεπιστήμιου, του κοινωνικού αγαθού της παιδείας, του δικαιώματος της μόρφωσης και της εργασίας.

Η ΟΔΠΤΕ και οι Σύλλογοι παίρνουμε  πρωτοβουλίες για συντονισμό με άλλα τμήματα του δημοσιοϋπαλληλικού και του εργατικού κινήματος που μάχονται για να πετύχουμε αγωνιστικά ραντεβού στους δρόμους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας, διάλυσης του κοινωνικού κράτους, εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών και των απολύσεων.

Το Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ με πλαίσιο αναφοράς στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν και την συνολικότερη αντιλαϊκή επίθεση θεωρεί αναγκαίο, το συνδικαλιστικό κίνημα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να δώσει μια ενιαία δυναμική απάντηση με γενική απεργία που μπορεί να προσδιοριστεί για το 3ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για να περάσουν την πολιτική τους καταφεύγουν σε αντιδημοκρατικές ενέργειες και πράξεις αυταρχισμού. Καταφεύγουν σε εισαγγελείς και στους μηχανισμούς καταστολής.
ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ και ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.
Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.
Με ενότητα και εμπιστοσύνη στον αγώνα μας ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ
 με τις μνημονιακές πολιτικές των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και
 της συνεχούς λεηλασίας των δικαιωμάτων μας.

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου