Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η κυβέρνηση που απολύει πιο γρήγορα και από τη σκιά της!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η κυβέρνηση που απολύει πιο γρήγορα και από τη σκιά της!

Η κυβερνητική συμμορία ξαναχτύπησε... Αυτή τη φορά για να καταφέρει να βγάλει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, για τους οποίους δεν διαθέτει στοιχεία, ξαναάλλαξε την Υπουργική Απόφαση Μητσοτάκη: με νέα Υπουργική Απόφαση  (που εκδόθηκε στο ΦΕΚ 2560/11-10-2013) προβλέπει ότι αν τα ΝΠΔΔ δεν αποστείλουν εγκαίρως τα στοιχεία των υπαλλήλων, τότε το εποπτεύον Υπουργείο εκδίδει σχετική πρόσκληση για την... αυτοαπογραφή των υπαλλήλων. Θα δημιουργήσει νέα, ειδικό πληροφοριακό σύστημα στο οποίο υποχρεούνται οι υπάλληλοι να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους εντός 5 ημερών, για να βοηθήσουν το Υπουργείο να τους... θέσει σε διαθεσιμότητα! Η ρύθμιση αφορά σήμερα τα πανεπιστήμια, αύριο τους ΟΤΑ και όλους τους εποπτευόμενους φορείς που θα βρεθούν στην ίδια θέση.

Η νέα Υπουργική Απόφαση συμπληρώνεται και με την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στις 11/10 στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας". Σε αυτό το τόσο σχετικό νομοσχέδιο, μεταξύ ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, μαθαίνουμε τα νέα για αλλαγές στο ωράριο των εκπαιδευτικών, τις αποσπάσεις διοικητικών του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και την αλλαγή στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων! Συγκεκριμένα, με την τροπολογία προβλέπεται νέο πειθαρχικό παράπτωμα (το "ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα λγ") που οδηγεί τον υπάλληλο σε αυτοδίκαιη αργία. Το παράπτωμα είναι η "μη απογραφή υπαλλήλου εντός της οριζόμενης προθεσμίας εφόσον απαιτείται σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 3 της υπ' αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β2/2οικ.21634 απόφασης του ΥΔΙΜΗΔ, όπως ισχύει. (Πρόκειται για τη γνωστή Υπουργική Απόφαση Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα).

Αν αυτή η τροπολογία ψηφιστεί, τότε θα έχει εισαχθεί στον Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων ένα "ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα" που βασίζεται σε μια Υπουργική Απόφαση (!) και σε μια χρονική προθεσμία (!!).
Και βέβαια, θα αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους από δω και πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου