Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Π.Κ. – Ρέθυμνο 4-10-2013

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 
Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Π.Κ – Ρέθυμνο

Τα μέλη του Συλλόγου προσήλθαν μαζικά στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής  4 Οκτωβρίου και συζήτησαν τη συνέχιση του αγώνα τους ενάντια στην εφαρμογή της απόφασης για διαθεσιμότητες-απολύσεις.
Υπό το πρίσμα και των πρόσφατων εξελίξεων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την – μετά από παραγγελία του ίδιου του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων– εμπλοκή του  τοπικού εισαγγελέα,  να διασφαλίσει την τήρηση της προθεσμίας της 9ης Οκτωβρίου για την αποστολή των ατομικών στοιχείων των υποψηφίων για διαθεσιμότητα, η συνέλευση των εργαζομένων
αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
1.  Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και την επόμενη εβδομάδα  από 7 μέχρι και 11 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της απεργίας το προσωπικό θα βρίσκεται καθημερινά στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης  για την οργάνωση και την προβολή της δράσης του.
2. Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, δεν θα αναγγελθούν για την επόμενη εβδομάδα, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη ως προς την εκδίκαση της προσφυγής του  Πανεπιστημίου στο Συμβούλιο Επικρατείας σχετικά με την ακύρωση της ΚΥΑ.
Εντούτοις, το προσωπικό, δεσμευόμενο από απόφαση προηγούμενης συνέλευσής του και  κατανοώντας  την ανάγκη και τυπικής ένταξης των νέων φοιτητών στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Ιδρύματος, θα πραγματοποιήσει τις εγγραφές των  πρωτοετών από 14 έως 21 Οκτωβρίου, σε ώρες που θα ανακοινωθούν από τις  ιστοσελίδες των Τμημάτων. Σε περίπτωση συνέχισης της απεργίας και μετά τις 14/10, οι γραμματείες θα ανοίξουν με μέριμνα και περιφρούρηση των απεργών για να πραγματοποιήσουν μόνο τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών.
3.  Ως προς την τήρηση της προθεσμίας της 9ης Οκτωβρίου και την αποστολή ατομικών στοιχείων, η απόφαση του σώματος συμπυκνώνεται στα ακόλουθα σημεία:
  • Το θέμα αφορά εξίσου το σύνολο των υπαλλήλων,  υποψήφιων και μη για τη διαθεσιμότητα.
  • Το «όχι» στην τήρηση της προθεσμίας και την αποστολή στοιχείων είναι αυτονόητη θέση,  και λογική συνέπεια, ενός πανεπιστημίου που
α) έχει προσφύγει κατά της σχετικής Υπουργικής Απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, β) έχει επισημάνει  τις ασάφειες και το διάτρητο των διαδικασιών που η απόφαση αυτή συνεπάγεται, και
γ) επιμένει ότι το σύνολο των υπαλλήλων του, είναι απολύτως απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία.
Είναι επίσης αυτονόητη θέση ενός Συλλόγου που ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις του με το σύνθημα «καμία διαθεσιμότητα-απόλυση», αντιπαλεύοντας ταυτόχρονα το σύνολο μιας πολιτικής επίθεσης στο Δημόσιο Αυτοδιοικούμενο Πανεπιστήμιο, στα δικαιώματα των εργαζομένων, και στην ίδια τη Δημοκρατία.
4. Ο Σύλλογος  θεωρεί κρίσιμη τη δημιουργία ενός κοινού  μετώπου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνολική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό συμπαρατάσσεται με τους απολυμένους εργαζόμενους στα καταστήματα Sprider Stores και θα οργανώσει κινήσεις υποστήριξης και του δικού τους αγώνα.

5. Τέλος, από το σύνολο των παρισταμένων επισημάνθηκε ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί ξεκάθαρη στάση από το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ανάληψη της ευθύνης που αντιστοιχεί στο ρόλο και τη θέση του καθενός,  και τη μέγιστη προσοχή σε κινήσεις που ενδεχομένως θέτουν σε κίνδυνο τον πλέον αδύναμο κρίκο της Κοινότητας. Ζητούμενο δεν είναι μόνο η «συμπαράσταση», αλλά και οι δράσεις και αποφάσεις που θα λάβουν όσοι θεωρούν ότι η «πολιτική της διαθεσιμότητας» αφορά ΟΛΟΥΣ και το εννοούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου